Volem acollir Cascos Blancs de Síria evacuats per Israel

Des de l’Ajuntament de Mollerussa i des de la nostra Fundació volem acollir Cascos Blancs de Síria evacuats per Israel. Per això, impulsem la iniciativa per atendre el ‘compromís volgut’ amb aquests activistes guardonats amb el premi internacional en els primers Reconeixements Ànima, celebrats el 2016.

L’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran han sol·licitat a la Direcció General de Cooperació de la Generalitat que traslladi a Israel, a través del seu Cònsol Honorari a Catalunya, l’interès que té la capital del Pla d’Urgell en poder acollir alguna de les famílies de l’entitat humanitària Cascos Blancs de Síria que han estat evacuats en una operació del govern israelià per evitar les represàlies al seu país. Així ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, els quals han explicat que es van mobilitzar en conèixer l’operació israeliana per evacuar a altres països a 800 Cascos Blancs amenaçats.’Compromís volgut’

L’alcalde ha explicat que amb aquesta iniciativa es vol atendre el “compromís volgut” amb aquesta entitat humanitària de Síria que va ser guardonada en la primera edició dels Reconeixements Ànima impulsada des de l’ajuntament i la ONGD nascuda a Mollerussa de la mà d’Àngel Pujol. En aquella edició, celebrada el 2016, va ser el director dels Cascos Blancs a Alep, Raed Al Saleh, qui va recollir personalment el guardó, que no té dotació econòmica però que si implica un lligam “sentimental i personal” amb la seva tasca humanitària, com ha destacat Josep Maria Pujol, qui ha recordat com de colpidor va ser el seu testimoni en la gala de lliurament dels guardons. Els Cascos Blancs van crear admiració en els Reconeixements Ànima.

Solsona ha dit que, un cop fet el contacte amb el govern israelià, faltarà que sigui possible poder fer l’acollida, ja que cal superar diferents tràmits administratius i legals necessaris en el cas dels refugiats. En aquest sentit, ha indicat que en cas que sigui possible s’està en disposició d’articular l’estratègia d’acollida d’una família d’aquests activistes que “paradoxalment són persones que no volen ser refugiades” sinó que, precisament, quan va esclatar la guerra van optar per quedar-se a Síria per ajudar a les víctimes sota el lema Salvar una vida és salvar tota la humanitat, tal com va explicar el mateix Raed Al Saleh quan va recollir el premi a Mollerussa el novembre del 2016.

Volem acollir Cascos Blancs de Siria evacuats per Israel-2Aviat arribarà la III edició dels Reconeixements Ànima

Tal com hem explicat, en la I edició dels Reconeixements Ànima el premi internacional va ser pels Cascos Blancs de Síria. En la segona, el guanyador va ser Meir Margalit i aviat coneixerem qui s’atorga el premi en la tercera edició, donat que el jurat del Reconeixement Ànima es va reunir a mitjans de juliol per l’elecció del candidat. La tercera edició és celebrarà el divendres 9 de novembre de 2018 i serà en el marc de la XI Vetllada Solidària Ángel Olaran.

Volem acollir Cascos Blancs de Siria evacuats per Israel-1

Publicacions a la Premsa

Diari Segre

 

1-8-18 Diari Segre - Acollida Cascos Blancs SiriaDiari La Mañana

1-08-18 La Mañana-web

1-08-18 La Mañana-La Picota

Diari El Pla

8-8-18 El Pla - Acollida Cascos Blancs-web