L’elecció de candidat al Reconeixement Ànima reuneix el Jurat

La primera reunió per a elegir candidat al Reconeixement Ànima Abba Melaku del 2018 ja s’ha dut a terme. La trobada es va fer el dilluns 16 de juliol 2018 i l’elecció de candidat al Reconeixement Ànima reuneix el Jurat. Aquest premi es lliurarà en el marc de la III edició dels Reconeixements Ànima i XI Vetllada Solidària Ángel Olaran. La data de la celebració serà el divendres 9 de novembre. Serà al Restaurant Resquitx de Golmés.

En la reunió, a la qual no va poder assistir-hi Roberto Fernández, Rector de la Universitat de Lleida, es va procedir a l’elecció del candidat al premi. La tercera edició del guardó internacional s’atorgarà a una figura mundial dins dels III Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa.

L'elecció de candidat al Reconeixement Ànima reuneix el Jurat

El jurat dels Reconeixements Ànima Abba Melaku, està format per cinc destacades personalitats: Marc Solsona Aixalà, Alcalde de Mollerussa; Josep Maria Pujol i Gorné, President del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran; Roberto Fernández Díaz, Rector de la Universitat de Lleida; Joan Josep Guinovart i Cirera, fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i Manel Vila i Motlló, Director General de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat de Catalunya. S’instaura aquesta distinció internacional a una gran persona, institució o col·lectiu que té una destacada aportació en el món de la solidaritat i en l’ajuda a la societat en general.

Abba Melaku, tal com s’anomena al Pare Ángel Olaran a Wukro

El nom del premi, és amb el qual coneixen el missioner Ángel Olaran a Etiòpia: Abba Melaku, que significa ‘pare àngel’. El missioner també té previst acompanyar-nos un any més en la tradicional Vetllada Solidària. Serà una nit molt especial i la primera després que el passat mes de març Ángel Olaran va ser investit com a doctor Honoris Causa per la UdL.

Segona edició

L’any passat el premi ‘Abba Melaku’ va ser per a Meir Margalit i va ser un merescut reconeixement en la II edició.

Primera edició

El projecte va néixer de manera ambiciosa amb l’atorgament del guardó a la Syria Civil Defense, també coneguda com a White Helmets (Cascos Blancs en anglès, pel color del casc que porten). El premi honorífic el va recollir Rael Al Saleh, director a Alep que va assistir a l’entrega dels reconeixements acompanyat per Zaki Al Rifai, president de l’Associació Sírio-catalana per la Llibertat i la Democràcia i, que també li va fer les funcions de traducció.

Els cascos blancs guanyadors del Reconeixement Ànima Abba Melaku  i els cascos blancs creen admiració en els Reconeixements Ànima van ser notícies destacades en la I edició. El premi internacional forma part dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, que van néixer fa dos anys amb el motiu d’homenatjar i perseverar en el temps la memòria d’Àngel Pujol i Gorné, que malauradament ens va deixar el gener del 2015 de forma sobtada. A més, del guardó internacional, també engloben guardons locals que premien referents solidaris al nostre territori. Són els anomenats Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol.

Amb aquests premis locals són distingides entre tres i cinc persones o entitats que han destacat per la seva trajectòria o treball, tant en l’àmbit d’associació, cultural, esportiu i solidari. Els reconeguts són elegits per una comissió formada entre l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. Totes les persones poden presentar propostes a candidats al reconeixement.

Gran projecte per a premiar la solidaritat

Aquest reconeixement Abba Melaku es va crear com un projecte ambiciós i molt emotiu. Amb la immensa voluntat que es consolidi com un referent en el món solidari més enllà de les nostres fronteres. L’entrega del Reconeixement es lliurarà a la persona distingida dins el marc de la XI Vetllada Solidària Ángel Olaran que enguany es durà a terme el divendres 9 de novembre a les 21.00 h al Restaurant Resquitx.