Els Cascos Blancs creen admiració en els Reconeixements Ànima

Raed Al Saleh, director a Alep de l’ONG Defensa Civil Siriana, va recollir en persona el Reconeixement Ànima Abba Melaku, el premi internacional dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa. Els Cascos Blancs creen admiració en els Reconeixements Ànima lliurats en el marc de la 9a Vetllada Solidària Ángel Olaran que es van celebrar el dissabte 5 de novembre de 2016.

El director dels Cascos Blancs es va mostrar agraït que la Ciutat de Mollerussa atorgués a la seva organització aquest guardó honorífic per la tasca solidària que realitza a Síria. Més de 3.000 voluntaris sirians arrisquen la seva vida per salvar compatriotes víctimes de bombardejos diaris. El seu lema és: Salvar una vida és salvar tota la humanitat.

Els Cascos Blancs creen admiració en els Reconeixements Ànima

Raed Al Saleh, davant més de 600 comensals i gràcies a la traducció de Zaki Al-Rifai, president de l’Associació Sírio-catalana per la Llibertat i la Democràcia, va criticar l’estratègia política del govern sirià i de Rússia. Els considera culpables de la mort de milers de civils de la seva terra. Però es va mostrar esperançat i va fer una crida perquè algun dia arribi la pau al món. I va convidar a tothom que pugui visitar Síria un cop acabi la guerra que va començar fa 5 anys. A més, també va manifestar la voluntat que Mollerussa es converteixi en dipositària d’un dels cascos blancs dels 147 membres de l’ONG que fins avui han perdut la vida en les tasques de rescat. Podeu llegir més sobre l’ONG siriana clicant sobre els Cascos Blancs guanyadors del Reconeixement Ànima Abba Melaku.

lliurament-reconeixement-anima-melaku-1

Impacte i sensibilització per la seva tasca solidària

La I Edició dels Reconeixements Ànima, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, van tenir en aquest guardó internacional el plat fort de la nit. Va impactar als assistents a la vetllada solidària al veure la projecció d’un vídeo dels Cascos Blancs salvant víctimes entre les runes provocades per les bombes.

Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida, va llegir el veredicte del jurat en el qual constatava la valoració dels motius pel lliurament del guardó a l’ONG Defensa Civil Siriana. Aquests són els mèrits: “Per la seva valentia i altruisme rescatant civils víctimes de les bombes i dels franctiradors rebels per propiciar l’atenció mèdica que necessiten, posant la seva vida en un molt elevat risc. Pel seu treball incansable i des de la neutralitat,  sense armes i amb pocs recursos, ajudant tothom sense fer cap tipus de distinció per condició política ni religiosa. Per la potència del seu testimoni de lluita pels drets de la humanitat, front els horrors de les guerres, i caminar entre les runes cap a la Pau universal, abraçant el seu lema: Salvar una vida és salvar tota la humanitat”.

lliurament-reconeixement-abba-melaku-2

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va destacar que “la decisió dels voluntaris sirians de dedicar els seus esforços en salvar vides renunciant a ser refugiats és digne de ser reconeguda i admirada per tots”.

Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, també va intervenir. Va començar agraint “la invitació per a venir a aquest sopar. Porto la representació del Conseller Raül Romeva que l’alcalde Marc Solsona va invitar per estar en aquest sopar d’Iniciatives Solidàries i en record a Àngel Pujol”. Va continuar amb “agraint el compromís i la valentia de l’Ajuntament de Mollerussa i del CIS Ángel Olaran de crear aquest premi i ser tan agosarats per entregar-lo a la gent que està lluitant en aquest moment a Síria”.

El director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya comentava que “m’agradaria aprofitar la representació que porto del govern per destacar el compromís de molts catalans i catalanes amb la solidaritat, els drets humans i la pau. Destacar la importància d’actuacions per petites que siguin per fer pinya. Agrair iniciatives com aquesta que promouen la reflexió que ens fan conèixer els motius dels conflictes i les desigualtats. Assumir com a representant polític les limitacions que tenim per assumir anar amb rapidesa a solucionar aquests reptes globals que ens reclama la societat que per trobar solucions anem massa lents”.

Manel Vila, afegia el següent comentari: “Crec que a vegades pensem que el que fa el CIS Angel Olaran a Wukro, el que fa Ángel Olaran a Wukro, pensem que són de vegades coses petites i potser hi ha un moment que penseu que no sou res en aquest món de misèries perquè penseu que molta gent està patint, però en aquest moment penseu que vosaltres, la gent d’Alep, sou el seu món i pot ser l’únic món”.

manel-vila-en-els-reconeixements-anima

El premi internacional s’anomena Abba Melaku, tal com és conegut a Etiòpia al Pare Olaran. El missioner Angel Olaran és Abba Melaku.

Trobareu totes les imatges en aquest enllaç.