Normes de la Missió de Saint Mary de Wukro

Aquestes són algunes de les normes de la Missió de Saint Mary de Wukro que han de complir-se per la realització del voluntariat en aquesta.

Normes pel voluntariat

✓ Comportament d’invitats

Cal tenir en compte que som invitats per la Comunitat de Saint Mary. És a dir, que nosaltres estem en una casa uns dies, però ells hi viuen tot l’any, per tant, tot el que fem haurà d’evitar conseqüències negatives per la Comunitat.

✓ Regals

La Comunitat de Saint Mary treballa amb nens orfes, dones, gent gran i la població més vulnerable de la regió, educant en el treball i l’esforç com a mitjà per arribar a tenir una vida millor, en la solidaritat i compartir alegries i penes, no la mentida i l’engany o les males arts. És per això que encara que ens sentim tentats a donar coses, regals, diners, altres, etc. es recomana consultar amb Abba Melaku (o donar-li a ell els nostres regals), donat que les nostres iniciatives personals d’ajuda poden interferir en la vida quotidiana i en el projecte de desenvolupament de la comunitat.

Ángel Olaran cuida dels orfes i ha establert normes de la Missió de Saint Mary de Wukro

Imatge d’Ángel Olaran amb nens de la comunitat

✓ Ús de les instal·lacions de la Missió

La comunitat ens ofereix la seva acollida, però no està permesa la invitació de nens i persones alienes a les habitacions. Es prega un ús respectuós i acurat dels béns que estan a disposició dels invitats.

✓ Menjades

Si algú ofereix menjar a la taula comuna, ha de saber que és per compartir amb tots. Compartir amb els altres és un costum etíop que hauríem d’adoptar a la taula. En aquesta, hi ha tres llocs que estan reservats per cada un dels Abbes. La resta, són pels visitants, caldrà doncs respectar aquest costum.

✓ Sortides nocturnes

Per respecte a la Comunitat que ens invita, i tenint en compte que la vida nocturna no és quelcom que doni una bona imatge a la ciutat, s’aconsella tornar a la missió abans de les 22.00 hores. La missió està oberta a la realització de reunions entre els invitats en el seu interior, sempre respectant el son dels altres. Es prega moderació en el consum d’alcohol. Recordem que el consum d’estupefaents està durament penalitzat per la llei.

✓ Fumar

Està absolutament prohibit fer-ho en les instal·lacions tancades, així com davant dels nens. Cal tenir en compte que fumar és una pràctica no ben vista en la cultura local. Per descomptat, no s’han de tirar els broquets al terra.

✓ Vestimenta

Per respecte a la cultura local, i sobretot per no cridar més l’atenció del que ja ho fem, es recomana a les dones no portar grans escots, pantalons curts, faldilles mini, o malles que marquin la seva anatomia. Els homes hauran d’evitar els pantalons curts (tipus short). Rarament es veu a la gent de Wukro amb pantaló curt. El consell a seguir per ambdòs sexes seria observar quines parts del cos mostren els homes i dones del lloc i seguir aquesta pauta. Es recomana roba discreta, còmoda i sense estrènyer; millor pantaló llarg, evitarem els mosquits. En època de pluges refresca bastant a les nits i millor portar calçat tancat.

✓ Tracte amb els menors

Les lleis etíops i els principis que es defensen a la missió són molt sensibles en referència al tracte amb menors. S’aconsella molta prudència en el nostre tracte cap als menors d’edat, tant el nostre contacte personal com la presa d’imatges.

✓ Check-out

En acabar l’estànça, cal deixar l’habitació i bany nets, els llençols bruts deixar-los a la bugaderia i la clau posada a l’interior de la porta. L’estança són 15 € per dia per a voluntaris que venen a col·laborar a la missió i 20 € per aquelles persones que estan de visita. Aquesta aportació inclou allotjament, llençols i toballoles, i les tres menjades diàries. Amb aquesta aportació garantim la sostenibilitat de les instal·lacions. Es demana que aquesta contribució es realitzi a l’arribada i en efectiu.

✓ Altres

La casa no és un campament d’estiu ni una sala de festes, això significa que els comportaments que en aquests llocs són acceptables, aquí no ho són: postures, crits… música amb el volum alt (procura en el cas de posar música, que aquesta no surti de la teva habitació).

✓ Coses necessàries

Si desitges realitzar el viatge de voluntariat et preguntaràs què portar a Wukro que sigui necessari.