Consells pel viatge a Wukro

Segueix els consells pel viatge a Wukro per a poder anar a fer voluntariat a la Missió St. Mary i ajudar al Pare Ángel Olaran en la seva labor humanitària a la regió del Tigray, al nord d’Etiòpia.

Requisits pel viatge a Wukro

Passaport

Tenir el passaport en vigor amb validesa mínima 3 mesos.

Visat             

Visat obligatori a tramitar a l’entrada. Per a visats d’1 mes abonar 50 $ o l’equivalent en €; o per a visats de 3 mesos abonar 70 $ o l’equivalent en €.

Vacunes

La vacuna obligatòria és la de la febre groga.

Les vacunes aconsellables són les del tifus, antimalària, hepatitis, tètanus, meningitis C i antipalúdica, però el més important és posar-se en contacte amb Sanitat per concertar cita i informar-se degudament sobre les vacunes.

Per vacunació a Lleida: Centre d’Atenció Primària (CAP) Eixample (Lleida), av. Balmes, 4 de Lleida, 973 28 09 57 / 902 111 444/ 93 326 89 01 (programació de visites: 24 hores) / 973 03 22 86 (Centre de Vacunació Internacional). 

Sanitat Barcelona, Delegació Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional, a Drassanes amb el número de telèfon 933270550 (cita prèvia 15.00 h a 19.00 h). Hospital Clínic, telèfon 932275486.

Vacunació contra la Febre groga

És obligatòria per entrar en alguns països, segons es provingui o no de zones infectades de febre groga. Independentment de les exigències, es recomana aquesta vacuna a tots els viatgers que es dirigeixin a zones infectades d’Àfrica. Aquesta vacuna és vàlida a partir dels 10 dies després de la data de primera vacunació.

Vacunació contra el tètanus

La vacunació antitetànica és de gran importància. Totes les persones haurien d’estar vacunades i especialment els viatgers.

Vacunació contra la febre tifoidal

En l’actualitat es disposa d’una vacuna oral,  la seva eficàcia immunitza al cap de les 3 setmanes i persisteix durant 3 anys. Donat que l’efectivitat de la vacuna és limitada, s’ha de considerar com la millor prevenció les mesures higièniques amb els aliments i begudes, que constitueixen la principal font d’infecció.

Vacunació contra l’hepatitis B

Actualment existeix una vacuna la qual protegeix durant 5 anys.

Vacunació contra el Còlera

Encara que l’Organització Mundial de la Salud no recomani la vacunació anticòlera des de l’any 1973. Una sola dosis cobreix les exigències legals en aquesta matèria i té una validesa de 6 mesos a partir del 6è dia de la primera vacunació, o del mateix dia en el cas de revacunació. La base de prevenció són les mesures higièniques en begudes i aliments.

Preparatius del viatge a Wukro

És important elegir roba i calçat adequat, per la sudoració. Cal tenir previst roba impermeable en cas de pluja i calçat molt còmode. Molt recomanable anar lleuger d’equipatge. Portar pantalons o faldilles per sota dels genolls.

Pot ser útil una simple farmaciola, on el seu contingut podrà variar segons els hàbits del passatger. A la ciutat es poden aconseguir medicaments bàsics de bona qualitat i preu. En cas de malaltia, l’hospital de Wukro compta amb metges, laboratoris i farmàcia.

Per la prevenció de Malària, es recomana portar repel·lents corporals, i per aquells que no puguin sofrir els mosquits, es recomana una mosquitera impregnada de desinfectant que es pot comprar en botigues d’esport abans de viatjar. Per la prevenció de la malària, consulteu el centre de salut internacional de la vostra província.

Consells pel viatge a Wukro

Més informació del viatge a Wukro

Moneda

Birr  1 € = 24 Birr

Canvi de moneda

Es poden realitzar canvis de moneda a l’aeroport d’Addis Abeba a través de Commercial Bank of Ethiopia i el canvi és exactament igual en tots els bancs en tots els llocs. Per tant, no es perd si s’opta per fer el canvi a l’aeroport.

Pel que fa a l’import de la quantitat de diner a canviar, depén de cada persona. No obstant, és recomanable de canviar menys diner, però més vegades que al contrari donat que si acaben sobran monedes locals, birrs, no es poden tornar a canviar.

Targeta de crèdit

Es pot dir que es poden usar targetes de crèdit, però no es pot dir que no hi pugui haver problemes. A Wukro, hi ha caixers automàtics. Hi ha usuaris que han pogut utilizar-los sense cap problema, però n’hi ha d’altres que no ho han aconseguit.

A Mekelle, en les agències de turisme, Ethiopia Airlaines o en alguns hotels hi ha la possibilitat d’utilitzar targetes de pagament, però a vegades no es poden usar de manera normal com aquí i pot donar-se el cas que no es puguin fer servir.

Clima

Determinat per l’altitud que modera la calor tropical en l’alta meseta. Clima alpí a les muntanyes, sovint nevades. Les terres altes del centre, ben regades i temperades estan rodejades de valls, deserts i semideserts en els quals reina un clima càlid amb precipitacions escasses. La gran estació de les pluges va de maig a setembre. Pluges curtes i intermitents durant la petita estació de pluges al febrer i març.

Idiomes

Amhàric (oficial), anglès i unes 70 llengües locals

Precaucions a Wukro

Vigilar amb els aliments. S’aconsella no menjar fruites sense pelar ni verdures crues, prestant especial atenció a les amanides. Carns i peixos no s’han de consumir ni crus ni poc cuinats. S’ha de vigilar amb la rebosteria i els gelats, perquè es contaminen fàcilment. No s’ha de consumir llet ni derivats sense higienitzar.

Tenir en compte per a persones celíaques que la dieta és bàsicament pasta, arròs, verdures variades, patates, llegums, pa i injera. La injera està feta amb farina de teff, o sigui que no té gluten i substitueix al pa. Per tant, hauran de seleccionar els aliments, cuinar-se’ls de manera personal o endur-se’ls de casa.

Compte amb l’aigua. A causa de la climatologia que existeix, s’aconsella ingerir abundants líquids. Tenint present que l’aigua és un important transmissor d’infermetats infeccioses, es recomana beure solament aigua que ofereixi suficients garanties: aigua embotellada, que haurà de ser oberta davant seu. Cal prestar especial atenció als glaçons de gel, que poden estar preparats amb aigües contaminades. Ofereixen millor garantia i seguretat per la seva elaboració, els refrescs i begudes embotellades i les begudes calentes, té o cafè, per la temperatura a què són sotmeses.

Vigilar amb els banys. El bany en rius o llacs d’aigua dolça pot ser perillós, perquè es poden adquirir infermetats parasitàries.

Higiene personal. Degut a la gran sudoració és important realitzar una neteja corporal adequada. Es recomana els banys de netedat més freqüentats possible, tenint especial cura en l’assecat de totes les parts del cos, evitant així que algunes zones quedin humides i puguin ser focus d’infecció.

Protecció contra els animals. Evitar el contacte amb qualsevol tipus d’animals, inclosos els domèstics, ja que aquests poden no estar controlats sanitàriament.

Alteracions de l’aparell digestiu. Les modificacions en les condicions alimentàries, en els horaris, l’hàbitat, etc. produïts durant el viatge, poden desencadenar alteracions digestives, diarrea del viatge, estrenyiment, dolors d’estómac.

Roba de llit

De la roba de llit, el voluntari o la voluntària no cal portar-la perquè la posa a disposició la Missió. S’aconsella sacsejar les vànoves i mantes abans de posar-se al llit, així com la roba i calçat abans de vestir-se, per si algun insecte s’hi hagués amagat.

Productes d’higiene

Es recomana emportar de casa els productes d’higiene perquè els que es troben a Wukro són només els bàsics i són cars. Pel que fa al paper higiènic es pot comprar a Wukro. Pel que fa a aerosols, és recomanable no endur-se’n perquè suposen un residu que no es pot elimiar. Això fa que es tingui que tornar cap a casa en el viatge de tornada.

Per a continuar amb la informació sobre el viatge a Wukro

Pots seguir coneixent més sobre el viatge accedint a com viatjar d’Addis Abeba a Wukro.