Xerrada del Pare Angel Olaran a l’escola El Carme de Mollerussa

Aprofitant la seva estada a Mollerussa per la 9a Vetllada Solidària, es va fer una xerrada del Pare Angel Olaran a l’escola El Carme de Mollerussa. Va ser en la tarda del divendres dia 4 de novembre de 2016.

Els alumnes de l’escola Vedruna El Carme de Mollerussa van estar encantats de rebre la visita del missioner Ángel Olaran. El Pare Ángel realitza activitats d’ajuda humanitària a Wukro, Etiòpia i és el director de l’escola Sant Mary. La nostra fundació CIS Ángel Olaran li dóna el suport a través de projectes humanitaris.

Xerrada del Pare Angel Olaran a l'escola El Carme

L’alumnat va participar activament en la xerrada a partir del diàleg. Va descobrir com és el dia a dia del missioner que ha esdevingut l’ “àngel de la guarda” dels orfes de Wukro. Van poder viure, a través de les seves paraules, un bon testimoni de solidaritat.

Xerrada del Pare Angel Olaran a l'escola El Carme

Jornada de sensibilització

Van ser moltes les preguntes que van fer les joves assitents i que el Pare Olaran va anant donant resposta per a que poguessin resoldre els seus dubtes. També a les inquietuds envers a un món “diferent” al que estan acostumats ells a viure. No hi ha dubte, que la xerrada va ser molt positiva. La sensibilització envers a les necessitats bàsiques que pateixen al país africà és totalment necessària. És vital per a que puguin saber que hi ha una altra realitat al món i que cal posar esforços entre tots perquè no hi hagi tanta diferència entre ambdós móns. De ben segur, que aquell dia van apendre moltes coses sobre compromís, solidaritat i lluita per un món millor.

Xerrada del Pare Angel Olaran a l'escola El Carme

El seu pas per l’escola va tenir lloc el dia abans que el missioner participés en la IX Vetllada Solidària Ángel Olaran. En aquesta es van entregar els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, en memòria d’Àngel Pujol i Gorné. El premi internacional va recaure en els Cascs Blancs de Síria i a altres entitats locals.

Xerrada del Pare Angel Olaran a l'escola El Carme