El Reconeixement Ànima Abba Melaku atorgat als Cascos Blancs

El Reconeixement Ànima Abba Melaku atorgat als Cascos Blancs de Síria s’ha fet públic avui als mitjans de comunicació. Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, i Josep Maria Pujol, president del Centre d’Iniciatives Solidàries, han donat a conèixer el veredicte del jurat d’aquest premi. El director de l’ONG a Alep, Raed Al Saleh, recollirà el guardó el 5 de novembre en la vetllada solidària a favor del CIS Ángel Olaran.

En el següent enllaç: els Cascos Blancs guanyadors del Reconeixement Ànima Abba Melaku trobareu tota la informació sobre la seva organització de 3.000 voluntaris que han salvat més de 60.000 persones a Síria entre les víctimes dels bombardejos. Arrisquen la seva vida en la seva labor de salvar supervivents entre les runes dels edificis destruïts per les bombes d’una guerra que fa 5 anys que devasta el país.

Per altra part, Marta Tarragona, del Centre d’Expressió Artística el Solaç, ha presentat el prototip del guardó.

El Reconeixement Ànima Abba Melaku atorgat als Cascos Blancs

Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, premien la tasca humanitària de l’ONG Defensa Civil Siriana, coneguda també com a Cascos Blancs. Aquest és el guardó, que amb caràcter honorífic i anualment, té per objectiu premiar la solidaritat en l’àmbit internacional. També hi ha els d’ambit local que premiaran entitats o persones del nostre territori.

Marc Solsona, alcalde de Mollerussa

L’alcalde de Mollerussa Marc Solsona ha destacat la importància del premi internacional i ha comentat que “en aquesta primera edició dels Reconeixements Ànima hem volgut posar el llistó molt alt perquè volem que sigui un premi solidari de referència. Crec que hem complert amb aquesta il·lusió que teníem perquè els Cascos Blancs reuneixen totes les condicions idònies per fer-se mereixedors d’aquesta distinció. Són una entitat que treballa sobre el terreny i que ha decidit que no volen ser refugiats sinó salvar vides. Volem que aquests reconeixements perdurin en el temps i crec que estem en el bon camí”.

El Reconeixement Ànima Abba Melaku atorgat als Cascos Blancs

Josep Maria Pujol, president del CIS

Per la seva part, Josep Maria Pujol i Gorné, president del CIS Ángel Olaran, ha valorat “molt positivament el fet de poder aconseguir que els Cascos Blancs puguin venir a recollir aquest premi. Vindrà el director dels Cascos Blancs d’Alep, Síria, el Sr. Raed Al Saleh. Estem molt contents perquè els guanyadors tenen el vessant solidari per a ser-los atorgat aquest Reconeixement internacional. A més porta el nom d’Abba Melaku, ‘pare àngel’ perquè Angel Olaran és Abba Melaku a Etiòpia.

El Reconeixement Ànima Abba Melaku atorgat als Cascos Blancs

Marta Tarragona, presenta el prototip del guardó

També s’ha presentat el prototip del guardó representant l’ànima del premi a través d’una figura andrògena i amb els trets poc definits. Marta Tarragona, la seva creadora, comenta que “he treballat en què fos una ànima abstracta. Sense gènere i que no s’ha sembli a ningú. Estarà sobre una peanya exagerada per enaltir tot això. Serà de fang refractari i la peanya serà feta de material noble”. També ha donat una idea de com serà el guardó dels Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol. “Serà una mitja cara amb relleu i serà més poètica”.

Aquests Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol s’atorgaran a 5 entitats o persones del territori més proper que hagin destacat per la seva trajectòria o pel seu treball en l’àmbit cultural, esportiu, educatiu o solidari.

El Reconeixement Ànima Abba Melaku atorgat als Cascos Blancs

Entrega del Reconeixement en la tradicional vetllada del CIS

L’entrega del guardó es realitzarà el dissabte 5 de novembre en la 9a Vetllada Solidària Ángel Olaran al Restaurant Resquitx. Els importants reconeixements, tan internacional com els d’àmbit locals, faran que sigui una nit especial i inoblidable.

Reconeixement Abba Melaku

Podeu veure el vídeo d’aquesta informació per Mollerussa TV fent click en aquest enllaç.