Presentació Reconeixements Ànima amb premi internacional i locals

Acte de presentació a l’Ajuntament de Mollerussa

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president del Centre d’Iniciatives Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, han donat el tret de sortida als Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa 2016. Ho han fet davant dels mitjans de comunicació amb la presentació Reconeixements Ànima amb premi internacional i locals. Ha estat aquest matí dia 13 de setembre de 2016.

Els ‘Reconeixements Ànima’ arrencaran en la seva primera edició el dissabte 5 de novembre dins el marc de la 9a Vetllada Solidària Ángel Olaran i Reconeixements Ànima 2016 que celebra anualment el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. Els ‘Ànima 2016’, que organitza l’Il·lustríssim Ajuntament de Mollerussa amb la col·laboració del CIS Ángel Olaran, veuran la llum després de les peticions i l’interès de persones, associacions i entitats de la capital del Pla d’Urgell. Servirà per homenatjar i perseverar en el temps la memòria del Sr. Àngel Pujol i Gorné.

Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa

La figura d’Àngel Pujol, fill de Mollerussa i fundador del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran que malauradament ens va deixar al gener de l’any passat, continuarà present amb els anys. Mollerussenc entusiasmat amb la seva ciutat i la seva gent, col·laborador en la pràctica totalitat dels seus clubs i associacions. Sempre amb un sí per resposta per ajudar-los de forma altruista i generosa. Als darrers anys es va bolcar amb els més desfavorits de Wukro, Etiòpia, al que es va dedicar fins al darrer moment de la seva vida, serà l’ànima d’aquests reconeixements. Així com la d’aquelles persones, associacions i entitats que d’alguna manera o altra també aporten la seva solidaritat i fomenten en el dia a dia una millor convivència en la nostra societat. Per la qual cosa, s’instauren aquests ‘Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa’ per seguir els seus exemples i conscienciar que un món millor és possible.

Aquests reconeixements es desglossaran en el ‘Reconeixement Ànima Abba Melaku’, de caràcter internacional, i en el ‘Reconeixement Ànima d’honor Àngel Pujol’, instaurat en l’àmbit local.

Reconeixement Ànima Abba Melaku

L’‘Abba Melaku’, nom amb el qual coneixen a Etiòpia al missioner Ángel Olaran i que significa ‘pare àngel’, recaurà en una persona o entitat d’arreu del món. Angel Olaran és Abba Melaku. Serà reconeguda per un Jurat format per cinc membres i que aquesta edició inicial estarà format per les següents persones:

Marc Solsona Aixalà, Alcalde de Mollerussa; Josep Maria Pujol i Gorné, President del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran; Roberto Fernández Díaz, Rector de la Universitat de Lleida; Joan Josep Guinovart i Cirera, fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona; i Manel Vila i Motlló, Director General de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Reconeixement Ànima d’honor Àngel Pujol

Per altra part, el ‘Reconeixement Ànima d’honor Àngel Pujol’ serà la distinció que rebran entre tres i cinc persones o entitats de Mollerussa que hagin destacat en el vessant solidari i altruista, aportant el seu gra de sorra en benefici de la societat i de la ciutat de Mollerussa. Seran persones que hagin destacat per la seva trajectòria, o pel seu treball, tant en l’àmbit d’associació, cultural, esportiu, etc. En definitiva, reconèixer la feina voluntariosa i altruista que molts dels nostres conciutadans dediquen a la nostra gent i que fan de Mollerussa una ciutat plena d’activitats.

Dins d’aquest apartat es pretén incloure, també aquelles persones, senzilles i anònimes que igualment de forma humil i constant han estat exemple i un referent per tots nosaltres. Els reconeguts seran elegits per una comissió, composta entre l’ajuntament i el CIS Ángel Olaran, després d’estudiar les propostes a candidats al reconeixement rebudes. Seran les persones i associacions de la capital del Pla d’Urgell les que s’involucraran amb les seves propostes i col·laboraran en l’elecció dels reconeixements.

Propostes a canditats als Reconeixements Ànima d’honor Àngel Pujol

Per tant, és en aquest apartat en el qual demanem la col·laboració de la ciutadania de Mollerussa, així com la de les associacions, entitats i clubs locals, o sigui que demanem la teva col·laboració, perquè ens aporteu fins a un màxim de tres noms (entre entitats, clubs o persones) acompanyats d’un petit escrit glossant els mèrits adquirits per poder ser mereixedors al reconeixement. Les propostes dels vostres canditats ens les haurieu d’entregar si us plau abans del dia 5 d’octubre de la forma que creieu més adient.

Pots fer la teva proposta de canditats cumplimentant el formulari que trobaràs en aquest enllaç: proposta Reconeixements Ànima. O si et va millor pots fer-nos arribar la teva proposta a la seu de la nostra fundació, a l’Av. del Canal, 7 de Mollerussa. Si ho prefereixes, pots enviar-nos un correu electrònic a [email protected]. Si vols consultar-nos qualsevol informació estem a la teva disposició al telèfon 973601097.

Butlleta Reconeixements Ànima

Butlleta publicada al Diari Segre per emplenar proposta Reconeixement Ànima d’honor Àngel Pujol

Alcalde de Mollerussa Marc Solsona

Marc Solsona ha comentat que “aquests Reconeixements Ànima ompliran un buit que tenia la ciutat de Mollerussa. Ànima és sinònim d’esperit, de voluntat i dóna aquest component solidari a Mollerussa per aquelles persones i entitats que de manera altruista ajuden a fer un món millor”. L’alcalde destaca “el reconeixement Abba Melaku no tindrà cap límit territorial i serà una gran oportunitat per projectar Mollerussa al món en l’àmbit de la cooperació i la solidaritat”. Per altra part, del Recononeixement Ànima d’honor Ángel Pujol explica que “seran uns reconeixements de proximitat per aquelles persones que han efectuat accions solidàries. Fins ara no teníem aquesta figura”. Aquests reconeixements neixen amb “el compromís i la vinculació de l’Ajuntament de Mollerussa de què perdurin en el temps”.

Josep Maria Pujol i Gorné, President del CIS Ángel Olaran

Per la seva part, el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, recordava que “tot va començar amb la voluntat d’una part important de persones que van expressar la intenció de que es veiés reconeguda la labor de l’Àngel Pujol. Una comissió es va reunir amb l’ajuntament i l’alcalde es va implicar des del primer moment per tirar endavant aquests reconeixements. Es farà dins del marc de la vetllada solidària Ángel Olaran que organitza la nostra fundació cada any”.

Presentació Reconeixements Ànima amb premi internacional i locals

És un projecte il·lusionant, però que necessita la vostra complicitat. Una bona manera de mostrar l’agraïment a les persones reconegudes en una nit molt especial com serà la de la 9a Vetllada Solidària Ángel Olaran i Reconeixements Ànima 2016 al Restaurant Resquitx de Golmés-Mollerussa.

Reculls sobre la presentació dels Reconeixements Ànima

Pots consultar la informació de l’esdeveniment al web de l’Ajuntament de Mollerussa.

Diari Segre:

isolidaries--segre-premis-anima

Diari La Mañana:

isolidaries-la-manana-premis-anima

isolidaries-la-manana-josep-m-pujol

Comarques:

Comarques Presentació Reconeixements Ànima

Informació al Nació Lleida del Nació Digital.

Pots veure en aquest enllaç el vídeo de la presentació realitzat per Mollerussa TV.

Des de territoris.cat també han publicat la notícia dels Reconeixements Ànima Ciutat de Molleussa.

Moltes gràcies!!