Reconeixement Ànima Abba Melaku per premiar una figura mundial

S’instaura la distinció internacional a una gran persona, institució o col·lectiu que té una destacada aportació en el món de la solidaritat i en l’ajuda a la societat en general amb el Reconeixement Ànima Abba Melaku per premiar una figura mundial. El nom del guardó, és amb el qual coneixen el missioner Ángel Olaran a Etiòpia. Abba Melaku significa ‘pare àngel’. Per tant, seran molts els valors que comparteixen amb el missioner i amb el CIS Ángel Olaran.

Tota la gran estima i el merescut reconeixement que s’ha guanyat el pare Ángel Olaran amb els 25 anys d’ajuda humanitària a Wukro, Etiòpia, es volen veure dignificats en el guanyador d’aquest premi. Una distinció prou important que ha de ser motiu d’orgull, d’honor i d’alegria pel guanyador o guanyadora d’aquest reconeixement honorífic. Ángel Olaran és Abba Melaku i ha fet una immensa labor solidària a l’Àfrica. 20 anys a Tanzània i des de l’any 1991 a Wukro, Etiòpia. A Wukro, ha transformat una zona desèrtica del Tigray en habitable i ha construït esperances de vida amb la seva ajuda a milers d’orfes i persones vulnerables. Per tant, l’Abba Melaku és el Reconeixement Ànima atorgat a una figura mundial que s’ha guanyat el respecte i l’admiració de tothom per la seva solidaritat. Tal com Ángel Olaran, que és un referent i un exemple a seguir perquè un món millor és possible.

Projecte ambiciós per premiar la solidaritat

Aquest reconeixement Abba Melaku neix com un projecte ambiciós i amb la immensa voluntat que es consolidi com un referent en el món solidari més enllà del nostre territori. L’entrega del Reconeixement  es lliurarà a la persona reconeguda dins el marc de la 9a Vetllada Solidària Ángel Olaran que enguany es durà a terme el dissabte 5 de novembre a les 21.30 hores al Restaurant Resquitx.

En aquesta primera edició del reconeixement, aquest l’escollirà un jurat format per cinc destacades personalitats. Després d’una acurada valoració dels candidats escolliran el guardonat. El jurat està compost pels següents membres: Marc Solsona Aixalà, Alcalde de Mollerussa; Josep Maria Pujol i Gorné, President del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran; Roberto Fernández Díaz, Rector de la Universitat de Lleida; Joan Josep Guinovart i Cirera, fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i Manel Vila i Motlló, Director General de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat de Catalunya.

L”Abba Melaku’ és el premi internacional dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa. En l’àmbit local hi ha els Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol. Amb aquests es distingiran entre tres i cinc persones o entitats que hagin destacat per la seva trajectòria, o pel seu treball, tant en l’àmbit d’associació, cultural, esportiu i solidari. Els reconeguts són elegits per una comissió composta entre l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran que sortirien de les propostes a candidats al reconeixement rebudes per tothom qui hi vulgui participar enviant la seva proposta abans del 5 d’octubre.

Lliurament dels Reconeixements en la 9a Vetllada Solidària Ángel Olaran

L’acte on es lliuraran també aquests reconeixements serà dins de la 9a Vetllada Solidària Ángel Olaran, que organitza el Centre d’Iniciatives Solidàries. És el marc idoni tant per la simbologia de l’acte (és un sopar solidari) així com per la figura d’Àngel Pujol i Gorné, fundador i president del CIS que va destinar els darrers anys de la seva vida a la solidaritat creant la nostra ONGD i treballant fins a l’últim moment per un món millor.

Reunió del jurat per deliberar sobre el premi

Els membres del jurat es van reunir el divendres 23 de setembre per deliberar sobre l”Abba Melaku’. A aquesta primera reunió li va ser impossible assistir-hi el Sr. Joan Josep Guinovart i Cirera, fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, qui va lamentar la seva absència.

Reconeixement Ànima Abba Melaku per premiar una figura mundial

Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, dels quals es va fer la presentació a l’Ajuntament de Mollerussa, seran un gran motiu per poder homenatjar i perseverar en el temps la memòria d’Àngel Pujol i Gorné. L’Àngel ens va deixar el mes de gener del 2015 i el seu germà Josep Maria Pujol va prendre el relleu.

Amb els premis es vincularà el seu record amb reconèixer l’esforç i la feina sacrificada que moltes persones i institucions dediquen als més desfavorits. Així com la que molts col·lectius clubs i associacions de Mollerussa es dediquen a ajudar i fomentar una millor convivència entre les persones. Amb aquesta voluntat s’instauren els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa i amb el compromís de l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran perquè siguin un referent solidari al nostre territori, amb els Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol, i arreu del món, amb el Reconeixement Ànima Abba Melaku.