Meir Margalit recull el guardó demanant diàleg per la Pau

L’activista israelià Meir Margalit va guanyar el premi internacional Ànima Abba Melaku del Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa i recull el guardó demanant diàleg per la Pau. Va rebre la distinció en els premis impulsats per l’ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran celebrats la nit del divendres 6 d’octubre en la X Vetllada Solidària Ángel Olaran celebrada al Restaurant Resquitx amb l’assistència de 450 persones.

Meir Margalit recull el guardó demanant diàleg per la Pau

Lectura de l’Acta de la decisió del Jurat

Meir Margalit recull el guardó demanant diàleg per la Pau

Joan Josep Guinovart, Fundador i director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, va fer la lectura de l’Acta de la decisió del jurat de la Segona Edició del Reconeixement Internacional Ciutat de Mollerussa Abba Melaku, en honor a Àngel Pujol i Gorné:

Reunit a Barcelona, el dia 8 de juny de 2017, el jurat de la Segona Edició del Reconeixement internacional Ciutat de Mollerussa, ÀNIMA ABBA MELAKU que, d’acord al que preveu el  document oficial de la seva instauració, el composen:

Marc Solsona i Aixalà, Alcalde de Mollerussa,

Josep Maria Pujol i Gorné, President de la Fundació Centre d’Iniciatives Solidàries Angel Olaran,

Roberto Fernández Díaz, Rector de la Universitat de Lleida,

Joan Josep Guinovart Cirera, Fundador i director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i

Manel Vila i Motlló, director general de Cooperació per al Desenvolupament del Govern de  la Generalitat,

s’acorda, per unanimitat, atorgar l’esmentada distinció al senyor MEIR MARGALIT en reconeixement a la seva important labor en la defensa dels Drets Humans i  l’assoliment de la Pau entre Palestina i Israel, resumida en la menció que figurarà al diploma que li serà lliurat juntament amb el guardó, en el marc de la 10a Vetllada Solidària Angel Olaran, expressada en els termes següents:

Per la seva gran i prolífica tasca humanitària, a partir de la dedicació personal, el compromís polític i la recerca científica al voltant del conflicte Palestino-Israelí.

Per la difusió i els resultats del seu missatge de desplegament dels Drets Humans com a brúixola capaç d’orientar tots els passos per a la Pau i un Món Millor, tenint com empara l’esperança i la confiança en la capacitat i les condicions de l’ésser humà.

Per la seva tenacitat com activista i carisma pacifista front l’adversitat i qualsevol obstacle lluitant amb les armes de la pau, que alimenta amb un antic proverbi talmúdic de comprensió universal:  “-potser no ets tu el que conclogui l’obra, però això no et concedeix permís per deixar-la de fer-“.

Meir Margalit a favor del diàleg per la Pau

Meir Margalit recull el guardó demanant diàleg per la Pau

Meir Margalit, coordinador del Centre d’Iniciatives per a la Pau de Jerusalem, va assegurar que “és un gran honor rebre aquest guardó que entenc com un reconeixement a tot el moviment pacifista”. Margalit va manifestar que “el diàlegs en els conflictes són necessaris per aconseguir la Pau”.

Meir Margalit recull el guardó demanant diàleg per la Pau

Paraules de Manel Vila

Meir Margalit recull el guardó demanant diàleg per la Pau

Manel Vila, director general de Cooperació per al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, va tancar els parlaments del lliurament del Reconeixement Ànima Abba Melaku. Va destacar la importància dels Reconeixements i el fet s’hagin internacionalitzat després de donar-los als Cascos Blancs de Síria, en la primera edició, i a l’israelià Meir Margalit, en l’edició d’enguany.

A continuació, es van fer els lliuraments dels Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol per a entitats i persones del nostre territori.

Podeu veure les imatges fent click sobre imatges de la X Vetllada Solidària.

Publicacions a la premsa

7-10-17 Segre-web

11-10-17 El Pla-web

Meir Margalit rebut a l’ajuntament de Mollerussa

L’activista israelià pels drets humans va ser rebut a l’ajuntament de Mollerussa per les autoritats municipals i va signar al Llibre d’Honor.

Meir Margalit recull el guardó demanant diàleg per la Pau

Reconeixement Ànima Abba Melaku-2017-7

Reconeixement Ànima Abba Melaku-2017-8

Meir Margalit visita la seu del CIS

Meir Margalit visita el CIS

Meir Margalit i Ángel Olaran entrevistats a TV3

Meir Margalit i Ángel Olaran van ser protagonistes en una entrevista a la Televisió de Catalunya, TV3, el dissabte 7 d’octubre. Aquestes són imatges de moments de l’entrevista realitzada a Vila-sana.

Meir Margalit-Angel Olaran-TV3-1

Meir Margalit-Angel Olaran-TV3-2

Meir Margalit-Angel Olaran-TV3-3

Meir Margalit amb el nostre president i Josep Maria Jaumà

Meir Margalit va compartir conversa amb Josep Maria Jaumà, escriptor del llibre Què Podem Fer? i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol.

Pujol-Margalit-Jaumà