Unes 1.100 persones es van inscriure per participar en l’activitat de sensibilització ‘Porta l’aigua solidària’ en la 22a Caminada a la llum de la lluna que es va celebrar al Parc Municipal de Molleussa la nit del divendres 3 de juliol de 2015.

La gran majoria dels participants van prendre part en una més de les iniciatives solidàries que ha dut a terme el CIS Ángel Olaran aquest any. Es tractava de solidaritzar-se amb les persones que no tenen l’aigua al seu abast i fer l’esforç de dur una ampolla plena d’aigua al llarg de la Caminada. A l’arribada del ‘Porta l’aigua solidària’, se’ls va entregar un document acreditatiu per la seva solidaritat en el que se’ls agraïa la seva col·laboració i, alhora, els espònsors de la fundació es comprometien a fer una donació a favor dels projectes socials que desenvolupa el missioner Ángel Olaran a Wukro, al nord d’Etiòpia.

Caminada-a-la-llum-de-la-lluna-2015

 

caminada-a la-llum-de-la-lluna-1-2015

No hi ha dubte que va ser una activitat solidària i de sensibilització. La compromesa implicació de tothom va convertir la Caminada en tot un èxit i es va batre el rècord de participació. La fantàstica organització de l’Associació Atlètica Xafatolls amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa van tenir molt a veure amb l’èxit d’aquest esdeveniment que amb els anys s’ha anat consolidant i prenen cada vegada més força.

Alcalde-Marc-Solsona-i-Josep-Maria-Pujol

Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, i Josep Maria Pujol, president de la Fundació Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

Des de la nostra fundació estem molt agraïts per haver-nos deixat formar part d’aquest exitós esdeveniment esportiu, social i solidari. Moltes gràcies a tots els que ho van fer possible.

Diploma-Caminada llum de la lluna

Si ho desitgeu podeu accedir a les fotos de la Caminada.

Informació publicada al Diari Segre:

Informació Segre Caminada 3-07-15

 

Caminada-El-Pla-1Caminada-El-Pla-2Caminada-El-Pla-3

Presentació de la 22a Caminada a la llum de la lluna (22/06/15)

La Fundació P. CIS Ángel Olaran prendrà part enguany en la 22a Caminada a la llum de la lluna, que es celebrarà el divendres dia 3 de juliol a les 10 de la nit al Parc Municipal de Mollerussa, amb una activitat de sensibilització sobre la importància de la disponibilitat de l’aigua. Des de l’organització, que córrer a càrrec dels Xafatolls, i des de l’Ajuntament l’han anomenat: ‘Porta l’aigua solidària’. Així figura en el cartell de l’esdeveniment. Una bona activitat de solidaritat.

Caminada-llum-lluna-Mollerussa-2015-1

Primer de tot, des de la nostra fundació hem d’agrair a l’organització de la Caminada que dur a terme l’Associació Atlètica Xafatolls amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa el poder realitzar aquesta activitat de sensibilització i solidària.

La 22a Caminada a la llum de la lluna, que està dins de les activitats de ‘les quatre llunes’, ha estat presentada aquest matí de dilluns, dia 22 de juny de 2015, en roda de premsa davant dels mitjans de comunicació. En aquesta hi ha participat l’alcalde de Mollerussa Marc Solsona; els regidors de l’Ajuntament Bernat Díaz i Joan Ramon Domingo; Xavier Gomà, en representació de l’Associació Atlètica Xafatolls, i el nostre president Josep M. Pujol.

22a Caminada a la llum de la lluna

Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, ha destacat la importància que ha adquirit en els darrers anys la Caminada i que per aquest 2015 s’ha incorporat aquesta vessant solidària que s’espera tingui continuïtat en les properes edicions.

El president de la nostra fundació, Josep M. Pujol i Gorné, ha agraït molt sincerament a l’ajuntament de la ciutat de Mollerussa i a l’Associació Atlètica Xafatolls la seva implicació solidària en l’activitat ‘porta l’aigua solidària’ i també el seu suport al CIS Ángel Olaran en la iniciativa de sensibilitzar a tothom de què hi ha moltes persones al món que no disposen d’aigua potable.

Caminada-llum-lluna-Mollerussa-2015

L’activitat de sensibilització servirà també per explicar la dificultat que hi ha a Wukro, Etiòpia, per tenir l’aigua al seu abast.

Cartell-Caminada-a-la-llum-de-la-lluna-Mollerussa-2015

En què consistirà l’activitat de sensibilització?

Sabies que a Wukro, Etiòpia, no tenen l’aigua al seu abast?

Quan facis la teva inscripció a la Caminada rebràs un full informatiu complementari de la nostra fundació on s’explica l’activitat de sensibilització i de solidaritat que es durà a terme i en la qual se’t demana el teu compromís.

Aquesta és una de les nostres iniciatives solidàries en la que ens agradaria que et posessis a la seva pell i sabessis l’esforç que han de fer per aconseguir l’aigua. Per això, a la sortida et donarem una ampolla plena perquè la portis tot el camí, tant d’anada com de tornada. Podràs aprofitar per beure durant el recorregut i a l’arribada ens mostraràs l’ampolla amb l’aigua que quedi que ens demostrarà el teu esforç. Aquest gest serà recompensat pels nostres espònsors i serà valorat en 3 €, amb què hauràs contribuït a una causa justa: Ajudar a la canalització de l’aigua a Wukro. Et donarem un document d’agraïment per la teva col·laboració i la teva solidaritat.

Amb la implicació i compromís dels participants i dels patrocinadors s’aconseguirà efectuar una donació als projectes que realitza la nostra fundació per ajudar a la labor del missioner Ángel Olaran en aquella zona desfavorida de l’Àfrica. El Pare Olaran és el nostre mirall i ens ha demostrat que amb treball, dedicació i coratge es poden aconseguir moltíssimes coses.

caminada-porta-la-aigua-solidaria

El nostre objectiu és conscienciar i fer ressò de la falta d’aigua al món. Moltes persones ha de fer un esforç diari per aconseguir-la. Per això, volem que caminis amb una ampolla plena d’aigua, si vols lliurement sumar-te a l’acte de sensibilització, per solidaritzar-te amb els que no ho tenen tan fàcil obtenir-la. Que mentre que per a nosaltres és una rutina diària l’obrir l’aixeta i que surti aigua, hi ha persones que no ho tenen així de senzill i han d’anar a buscar-la per a poder gaudir-ne. No podem oblidar-nos que l’aigua no és a l’abast de tothom i cal que tinguem aquest missatge sempre present. També serà important que els nens i nenes sàpiguen i valorin encara més la disponibilitat d’aquest bé tan necessari i indispensable com és l’aigua. És una de les bones iniciatives solidàries d’aquest any.

Una altra finalitat de la nostra activitat serà premià aquest esforç amb les aportacions econòmiques dels nostres patrocinadors que seran destinades al Pare Olaran. Si t’apuntes, serà un al·licient fantàstic i una motivació especial saber que amb el teu compromís hauràs ajudat a persones que necessiten de persones com tu per sortir endavant. La nostra voluntat és que cada dia hi hagi més gent solidària disposada a col·laborar amb nosaltres i fer possible els projectes socials del missioner Ángel Olaran a Wukro.

Temes organitzatius?

L’activitat de la Caminada a la llum de la lluna, que està dins de ‘les quatre llunes’, es durà a terme el divendres dia 3 de juliol a les 10 de la nit al Parc Municipal i en l’actual edició està previst la inscripció de 1.100 participants.

Les inscripcions es podran fer a la Piscina Coberta (ctra. Miralcamp), a la Llibreria Dalmases (c/ Jacint Verdaguer, 5) i a Comercial Solé-Valls (Av. del Canal).

El preu de la inscripció serà de 5 € anticipada i 7 € el mateix dia de la Caminada.

La Caminada que organitza l’Associació Atlètica Xafatolls amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa deixa clar que en el seu programa que la Caminada-cursa no és competitiva. Està oberta a tothom i no hi distinció de categoria, sexe ni edat. No hi ha cap tipus de classificació ni premis.

No es permet fer-ho amb bicicleta o vehicles de motor.

La Caminada es realitzarà amb sortida i arribada al Parc Municipal.

El recorregut, que és d’uns 10 km de camí de terra i pla, és aquest: Parc Municipal, ctra. de Miralcamp, av. del Canal, camí de Belianes, Salt del Duran i tornada al Parc Municipal. Tots els participants, més d’un miler d’inscrits, porten una polsera fluorescent identificativa que és obligatòria dur-la durant el recorregut.

Hi haurà una samarreta de record, avituallament líquid (al Salt del Duran), entrepà i beure per a tots els inscrits.

Entre tots els participants amb polsera es sortejaran productes de diversos col·laboradors. Els participants amb la polsera que arribin fins al Salt del Duran entraran en el sorteig d’un pernil.

full1-Inscripció-22a-Caminada-llum-lluna-Mollerussa-2015

full2-Inscripció-Caminada-llum-lluna-Mollerussa-2015

Reiterem el nostre agraïment 

Des del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran agraïm l’acollida i implicació de l’Associació Atlètica Xafatolls i de l’Ajuntament de Mollerussa i donar-los les gràcies un cop més per deixar-nos participar en aquesta fantàstica activitat que tan èxit té any rere any. També als nostres espònsors que amb la seva col·laboració han fet possible l’activitat de sensibilització. I a tu, perquè sabem que t’inscriuràs i caminaràs. Moltes gràcies a tots!

Creiem que podem aconseguir un gran ressò amb l’activitat de sensibilització i, entre tots, ajudarem a prendre consciència de la importància de l’aigua. I si també ajudem a la gent de Wukro, Etiòpia, doncs molt millor.

Implica’t!

No hi ha dubte que és una molt bona oportunitat per ajudar i ser solidaris amb els qui tenen més dificultats per sobreviure. Amb tot això, la seva pobresa no els impedeix tenir sempre un somriure i oferir i compartir el poc que tenen.

Implicar-se és convertir el compromís i l’esforç en una donació solidària per Wukro, Etiòpia!

Espònsors CIS Ángel Olaran Caminada a la llum de la lluna 2015

Moltes gràcies als nostres espònsors

El dijous dia 25 de juny van arribar les ampolles d’aigua grans per repartir a la Caminada a la llum de la lluna. Aviat també ens arribaran les ampolles petites pels menuts.

Aigua-Caminada-llum-lluna

Apunta’t i implica’t amb l’activitat de sensibilització: ‘Porta l’aigua solidària’. A la sortida, et donarem una d’aquestes ampolles perquè la portis tot el recorregut i t’adonis de l’esforç que moltes persones al món no la tenen al seu abast i han d’anar a buscar-la a mà.

El teu esforç i solidaritat serà molt valuós perquè serà recompensat, donat que els nostres espònsors faran una important donació als projectes socials que fem amb el missioner Ángel Olaran a Wukro, Etiòpia.

 

Reculls de la informació en altres mitjans

Podeu també llegir aquesta informació a Territoris.Cat

També la trobareu a l’Agenda de la Coordinadora d’ONG i altres Moviments Solidaris de Lleida

També es pot trobar a El Punt Avui

Publicació a El Pla del Diari Segre:

Segre-El-Pla-Caminada-llum-lluna

 

A Wukro, el Pare Ángel Olaran organitza l’operació: El reg dels arbres les tardes de dissabte perquè els arbres puguin tenir aigua. És una lliçò de companyonia i d’unitat en la que s’ha d’omplir a mà regadores d’aigua i suar per poder regar els nous arbres. Tothom hi participa. Des dels més petits que s’encarreguen de baixar les regadores buides al dipòsit d’aigua als més ancians que també aporten el seu esforç a favor de la comunitat.