Les distingides amb l’Ànima donen sentit a la nostra humanitat

El missioner Ángel Olaran afirma que les persones o entitats distingides amb l’Ànima donen sentit a la nostra humanitat. Enguany, l’acte dels ‘Reconeixements Ànima’ encara no té data determinada. El que sí que és gairebé segur és que el lliurament del ‘Reconeixement Ànima ‘Abba Melaku” mantindrà el format de l’últim realitzat, és a dir, serà presencial al Teatre L’Amistat de Mollerussa i amb retransmissió en directe en línia. No es celebrarà en el marc de la tradicional vetllada solidària que reunia més de cinc-cents comensals en un sopar en el qual comptava amb la presència d’Ángel Olaran. La seva assistència estarà en suspens fins a l’últim moment, depenent de la seva tornada, o no, d’Etiòpia, per a ser present a l’Acte.

Vídeo del missioner Ángel Olaran (a partir dels 17’41”)

Vull fer un donatiu!

“Les guanyadores de l’‘Ànima’ continuen creient en la Humanitat necessitada”

Pel dubte de la seva presència, Ángel Olaran no ha volgut deixar passar l’oportunitat per a agrair a les persones o institucions a les quals ja se’ls ha atorgat anteriorment la distinció internacional -que porta el seu nom pel qual és conegut a Etiòpia-; i a qui rebrà el guardó el pròxim Reconeixement per una labor humanitària i solidària cap a col·lectius desfavorits. Recordem que la darrera edició en la que el V Reconeixement Ànima va ser per a l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, va assistir-hi el missioner basc i va comentar les notícies sobre la guerra que arribaven del Tigray.

“Jo sé que ells continuen creient en la Humanitat necessitada. No dubto que estan amb ells. Però que a part d’això, que continuïn creient en la part de la humanitat gran en la qual s’està organitzant aquest macro genocidi perquè al dia encara moren 150.000 persones perquè els falta un plat de mongetes. I a part d’això, quan les persones o organitzacions reconegudes vinguin aquí i vegin tanta riquesa que no la comparin amb la misèria d’on vénen ells”.

Ángel Olaran afirma que “hem de canviar aquest món, hem de donar molt més perquè estem donant tan poc, i malgrat el que estem donant, hi ha aquestes 150.000 persones -que siguin 20.000 més o 20.000 menys, que a ningú li amoïna-. En canvi, aquí un més afectat per la covid-19, o un menys, això sí que és història. Però que morin 20.000 persones més o 20.000 menys al dia això no és part de la nostra història. A part d’això, les distingides amb el ‘Reconeixement Ànima’ són les que estan donant sentit a la nostra humanitat, i que les estimem, perquè sense elles jo diria que la humanitat no val la pena. 

Què diria a la persona o institució que se li atorgarà aquest Reconeixement?

“A la persona o a la institució que se’ls oferirà aquest reconeixement, els dono tot el meu suport perquè se’ls dona aquest Reconeixement per treballs socials, per estar prop de la gent, per treballar amb la gent; -que és el que en definitiva tractem de fer a Wukro, Tigray-. Per això, tot el meu suport, tot el meu reconeixement i dir-los que estem junts”.

L’assistència enguany del missioner basc als VI Reconeixements Ànima depedrà de la situació del país africà perquè Ángel Olaran torna a Etiòpia després d’estar gairebé un any fora, per la qual cosa fins al darrer moment no sabrem si podrà estar a l’atorgament del ‘Reconeixement Ànima Abba Melaku’.

Vull fer un donatiu!