Carles Canut podrà abraçar el seu amic Àngel

L’actor i director artístic del Teatre Romea ens va deixar el 27 de setembre de 2018 i ara Carles Canut podrà abraçar el seu amic Àngel.

Carles Canut i Àngel Pujol els va unir una gran amistat. L’actor va viatjar a Wukro, Etiòpia, i va conèixer els projectes del missioner Ángel Olaran. A partir de llavors, sempre va tenir bones paraules envers la generositat dels dos ‘àngels’ i la labor humanitària duta a terme en aquella zona del nord d’Etiòpia.

Vídeo en memòria de Carles Canut

Des de la nostra Fundació hem recollit imatges i les paraules de Carles Canut en un vídeo per recordar-lo i retre-li un senzill homenatge a la seva memòria i a la seva estimable col·laboració a favor de les persones vulnerabilitzades que cuida el Pare Ángel Olaran.

Recordant les paraules del Carles

Carles recordava que el va portar a anar a Wukro i la seva experiència viscuda: “jo coneixia a l’Àngel (Àngel Pujol)de quan patrocinaven l’equip de bàsquet. Jo anava al pavelló perquè m’agrada molt el bàsquet. Un dia em va parlar de la seva tasca a Etiòpia, a Wukro. Amb tants i tants diners que han abocat gràcies a la seva gestió, i a la dels seus amics de Mollerussa, de Lleida, de Borges, i de tants llocs de la província. Un bon dia em va convèncer i allí a Wukro vaig passar per una de les experiències més singulars i emotives que he viscut en tota la meva vida. No només pel que es la tasca pròpia del que és la ONG, sinó perquè em va presentar un altre home tan singular com ell. Em va presentar a un altre ‘àngel’. Allò semblava ja, el ‘cel’, tants àngels que hi havia. Em va presentar l’Ángel Olaran”.

“La ‘bondat divina’, si existeix, és aquí a la terra”

Carles Canut afirmava que “si l’Àngel Pujol era un home generós de per si, l’Ángel Olaran era un home absolutament sacrificat, i amb una alegria de viure que com poques vegades he vist. Mai he deixat de creure en els homes perquè quan veig gent com l’Àngel Pujol i com l’Ángel Olaran me n’adono que la Santedat, la bondat divina, si és que existeix, és aquí a la terra; i són homes com ells, els que ens la mostren”.

Per acabar, Canut va intervenir en la pel·lícula documental ‘Amic Àngel’ en memòria d’Àngel Pujol parlava amb el cor que el recordava: “l’únic que puc dir de l’Àngel és que l’he estimat molt, el segueixo estimant, el recordo sempre amb els amics que ens fotíem tiberis: el Pau, el Mingo,… i el trobo molt a faltar. Àngel, allà on siguis, si és que ets en algun lloc… t’envio l’abraçada més forta que es pot enviar un amic a un altre”.

Una abraçada en l’eternitat. 

Carles Canut, EPD.

Carta: Carles Canut, un home solidari

Carta del nostre president Josep Maria Pujol en memòria de Carles Canut.

Diari Segre, 7 d’octubre de 2018

07-10-18 Diari Segre -Carles Canut-un home solidar

 

Diari La Mañana, 7 d’octubre de 2018

07-10-18 La Mañana-Carles Canut-un home solidari