Presentació III Reconeixements Ànima amb atorgament a Helena Maleno

La presentació III Reconeixements Ànima amb atorgament a Helena Maleno s’ha fet públic aquest matí de 2 d’octubre als mitjans de comunicació. Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, i Josep Maria Pujol, president del Centre d’Iniciatives Solidàries, han donat a conèixer el veredicte del jurat del premi internacional Reconeixement Ànima Abba Melaku que en aquesta tercera edició se li atorgarà a Helena Maleno, destacada activista pels drets dels migrants.

Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran tenen caràcter honorífic i anual. Van crear-se amb l’objectiu de premiar la solidaritat, tant a nivell internacional com en el nostre territori.

Pots llegir la informació sobre Helena Maleno és distingida amb el Reconeixement Ànima Abba Melaku que es lliura en la gala dels III Reconeixements Ànima i XI Vetllada Solidària Ángel Olaran la nit del divendres 9 de novembre en el marc de la celebració del tradicional sopar solidari, en el que hi assisteix el missioner Ángel Olaran.

La decisió del jurat

El jurat ha volgut reconèixer la labor que ha dut a terme Helena Maleno. El jurat del guardó està format pel rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; el fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Josep Guinovart, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila, juntament amb Marc Solsona i Josep Maria Pujol.

El Reconeixement Ànima Abba Melaku per a Helena Maleno

Per a conèixer la guanyadora d’aquesta tercera edició, hem publicat la notícia Reconeixement Ànima Helena Maleno pels drets del migrants.

Propostes pels Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol

La vetllada també serveis per lliurar els emocionants Reconeixement Ànima d’Honor Àngel Pujol a 5 entitats o persones del territori més proper que hagin destacat per la seva trajectòria o pel seu treball en l’àmbit cultural, esportiu, educatiu o solidari. Per aquest motiu, es va obrir un procés de participació popular demanat a les entitats de Mollerussa i també a la ciutadania en general que aportessin candidatures mereixedores d’aquests reconeixement abans del 14 d’octubre presencialment, per correu electrònic u ordinari al Centre d’Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, o bé, des d’aquest web fent la proposta Reconeixements Ànima.

Després d’estudiar les propostes rebudes, una comissió integrada per representants de l’Ajuntament i del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran escull les persones o entitats que seran reconegudes en l’actual edició.

Inscripcions per a la gala i vetllada solidària

Les inscripcions per a la celebració del divendres 9 de novembre es podien fer a la seu de la nostra Fundació  u online.