VIII Reconeixements Ànima i XIV Vetllada Solidària Ángel Olaran

VIII Reconeixements Ànima i XIV Vetllada Solidària Ángel Olaran

La Fundació CIS Ángel Olaran celebra la tradicional vetllada solidària anual i col·labora amb l’Ajuntament de Mollerussa, que va instaurar el 2016, amb els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa. Els VIII Reconeixements Ànima i XIV Vetllada Solidària Ángel Olaran es duran a terme el divendres 17 de novembre, a les 21.00 h, al Restaurant Resquitx. Es lliuraran els Reconeixements Ànima en el marc de la Vetllada Solidària Ángel Olaran i en els quals esperem que ens acompanyis.

Els reconeixements, amb caràcter honorífic i anuals, serveixen per a premiar la solidaritat i preservar la figura d’Àngel Pujol. La tradicional vetllada solidària compleix amb l’objectiu d’obtenir fons per ajudar a la labor del missioner Ángel Olaran a Wukro, Tigray. El preu de la inscripció a l’entrega dels reconeixements i al sopar solidari és de 45 €. L’esdeveniment és al Restaurant Resquitx.

Inscripcions i donacions Fila 0

Les inscripcions es poden fer des d’aquest web o a la seu de la nostra Fundació. Si malauradament creus que et resultarà impossible assistir-hi, pots aportar, si ho desitges, el teu granet de sorra fent una donació Fila 0. O bé, pots fer un donatiu a favor de la labor del Pare Olaran. La teva col·laboració és decisiva per a fer que l’edició d’enguany sigui un èxit de participació i de col·laboració amb el Tigray. MOLTES GRÀCIES!

Molt merescuts Reconeixements en una nit entranyable

Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa tenen dos apartats, el primer de caràcter internacional al qual se li dona el nom d’ABBA MELAKU (pare àngel) en honor al nom amb el qual és conegut a Etiòpia el missioner Ángel Olaran al que l’Àngel Pujol va ajudar-lo en els últims anys de la seva vida. La Ciutat de Mollerussa atorga el Reconeixement Ànima Abba Melaku i l’elecció del guanyador es fa a través d’un jurat molt qualificat. En l’edició anterior Lluís Caelles va ser guardonat amb el VII Reconeixement Ànima Abba Melaku i es van lliurar els guardons locals als guanyadors dels V Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol.

El segon apartat, de caràcter local, se li dona el nom d’Ànima d’Honor Àngel Pujol en memòria del Sr. Àngel Pujol. Àngel Pujol va dedicar els últims anys a construir esperances de vida al costat del Pare Ángel Olaran. Des del 2006 va començar a ajudar-lo amb el Col·lectiu de Suport a Ángel Olaran. Posteriorment, l’any 2009, creant la Fundació Privada Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran i donant suport al programa “Wukro Social Development Program (WSDP)”. Des de la Fundació, es col·labora amb la població de Wukro, molt necessitada de tot un any després de l’acord de pau del conflicte bèl·lic del territori del Tigray que va començar el 4 de novembre de 2020. Pots recuperar quan al febrer el missioner Ángel Olaran respon en un vídeo sobre la situació a Tigray.

La vetllada, des del seu començament, ha aplegat moltes persones, associacions i entitats locals que estan molt involucrades en el projecte a favor de la labor del pare Olaran a Wukro i aquest any també amb els VIII Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa. És un acte transversal que recull la pluralitat de la ciutat de Mollerussa i la d’un àmbit més ampli del territori i també persones sensibilitzades i involucrades en la col·laboració en la tasca que desenvolupa el missioner basc. Els Reconeixements Ànima i la Vetllada Solidària Ángel Olaran és un acte molt emotiu i multitudinari, i alhora manté el vessant solidari de la nostra Fundació.

Reconeixements Ànima en memòria d’Àngel Pujol

Els Reconeixements Ànima són en memòria d’Àngel Pujol, que va néixer a Mollerussa (Lleida) l’any 1947. Va dedicar els seus darrers anys a construir esperances de vida al costat del Pare Ángel Olaran, a qui va conèixer l’any 2005 a Wukro, en la regió del Tigray.

Àngel Pujol Gorné, ens deixava inesperadament, de sobte, després de patir una aturada cardíaca fulminant la nit del 14 de gener de 2015 que va posar fi a la vida del qui fou fundador, president i ànima del CIS Ángel OlaranLa seva obra més perdurable va ser construir esperances de vida al costat del Pare Ángel Olaran.

Reunió dels membres del Jurat

Els membres del Jurat, que figuren en la imatge, es van reunir el passat 26 de setembre per l’atorgament del Reconeixement Ànima Abba Melaku, i aviat es donarà a conèixer el seu veredicte. El Jurat està format per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el president del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, Josep Maria Pujol; el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i l’exdirector general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Manel Vila.

Amb la col·laboració de

Coordinadora Lleida-Logo

Recordant totes les edicions anteriors

VII edició

Lluís Caelles va rebre el VII Reconeixement Ànima Abba Melaku, en uns emotius VII Reconeixements Ànima en una vetllada molt solidària, per la seva gran labor periodística explicant sobre el terreny i amb la mirada social posada en els protagonistes dels conflictes internacionals sempre des del rigor i amb coratge. En aquesta edició es va fer el lliurament dels V Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol.

VI edició

La periodista i activista kurda Amina Hussein va ser guardonada amb el VI Reconeixement Ànima Abba Melaku. Defensora de la llibertat i la sobirania del poble kurd i una veu crítica amb les polítiques europees en la crisi dels refugiats. És també una defensora dels de la dona.

V edició

La distinció en el V Reconeixement Ànima Abba Melaku va ser per a l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga. Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran i en memòria d’Àngel Pujol, van voler reconèixer en la seva cinquena edició l’obra social duta a terme pel bisbe Pere Casaldàliga i Pla com activista pels drets dels camperols i dels pobles indígenes del Brasil, així com per la seva tasca a favor del medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic amb la seva defensa de la supervivència de l’Amazònia.

IV edició

La IV edició va ser una Vetllada de Reconeixements i amb autoritats de Wukro amb el Lliurament dels IV Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol i en la qual Henry Acosta va recollir el guardó internacional dels Reconeixements Ànima.

III edició

El guanyador del premi internacional va ser per l’activista Helena Maleno. A Helena Maleno se li va poder entregar el guardó en una recepció a l’Ajuntament de Mollerussa.

II edició

El guanyador del premi internacional va ser l’activista israelià Meir Margalit. Va recollir el guardó demanant diàleg per la Pau.

I edició

Els Reconeixements Ànima van veure la llum el 2016. Més de 600 persones van assistir a l’entrega del guardó internacional als Cascos Blancs de Síria i als Reconeixements Ànima d’honor Àngel Pujol del 2016 en el marc de la Vetllada Solidària de la nostra Fundació.