Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima

L’economista Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima la nit del divendres 15 de novembre en el marc de la XII Vetllada Solidària Ángel Olaran al Restaurant Resquitx.

Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima-1

Josep Maria Pujol, president del CIS Ángel Olaran

El president de la Fundació Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran va donar al benvinguda als assistents als IV Reconeixements Ànima. Va agrair que més de 400 persones haguessin assistit a l’Acte i sopar solidari. Va destacar la presència de l’alcalde i la presidenta de la societat civil de Wukro, que van acceptar la invitació per ser-hi.

Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima-3

Marc Solsona, Alcalde de Mollerussa

L’alcalde de Mollerussa Marc Solsona va explicar la importància dels Reconeixements, donat la rellevància dels guanyadors dels guardons. En la primera edició es va distingir als Cascos Blancs de Síria, en la segona al pacifista Meir Margalit i en la tercera edició va ser l’activista Helena Maleno la guanyadora.

Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima-4

El Rector Jaume Puy realitza la lectura de l’Acta

Jaume Puy, Rector de la Universitat de Lleida, va fer la lectura de l’Acta de la decisió del Jurat de la quarta edició del Reconeixement Internacional Ciutat de Mollerussa Ànima Abba Melaku, i que és en Honor a la memòria d’Àngel Pujol i Gorné.

“Reunit a Barcelona, el dia 16 de setembre de 2019, el jurat de la IV Edició del Reconeixement internacional Ciutat de Mollerussa, ÀNIMA ABBA MELAKU, que el composen:

Marc Solsona i Aixalà, Alcalde de Mollerussa, Josep Maria Pujol i Gorné, President de la Fundació Centre d’Iniciatives Solidàries Angel Olaran, Jaume Puy Llorens, Rector de la Universitat de Lleida, Joan Josep Guinovart Cirera, Fundador de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i Manel Vila i Motlló, director general de Cooperació per al Desenvolupament del Govern de  la Generalitat.

S’acorda, per unanimitat, atorgar l’esmentada distinció al senyor, HENRY ACOSTA PATIÑO en reconeixement a la seva labor com a mediador durant més de deu anys en pro de la pau a Colòmbia, que, a l’any 2016, va materialitzar-se amb l’Acord de Pau entre el Govern del país i les Forces Armades Revolucionaries de Colòmbia, anomenades FARC; mèrits que quedaran resumits a la menció del diploma que li serà lliurat juntament amb el guardó, en el marc de la 12a Vetllada Solidària Angel Olaran, expressada en els termes següents:

Per la valentia i perseverança en el seu propòsit de generar el diàleg entre el Govern de Colòmbia i les FARC per negociar com posar fi al conflicte entre la població civil i la guerrilla des del 1964.

Per una manera de fer encomiable: discreta, cordial, educada, convertint el risc en oportunitat d’atansament -i sempre al costat de la seva esposa, Julieta -, amb què va guanyar-se la confiança dels més alts dirigents de les parts confrontades, esdevenint-ne el seu mediador.

Per la senzillesa i alhora potència de la fórmula que defensa per assolir la pau basada en “seure, escoltar, conèixer i reconèixer més l’altre, i parlar. Ja que: no tot és blanc o negre; ningú té tota la raó; segur que hi ha espais d’acord; i, amb la violència no es resolen els conflictes.”

Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima-5

Guanyador Henry Acosta Patiño

L’economista colombià Henry Acosta Patiño va rebre el guardó del premi internacional Reconeixement Ànima Abba Melaku de mans de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol.

Després del lliurament del premi internacional es va fer entrega dels Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol.

Manel Vila, Director General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya

El Director de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya Manel Vila va tornar a ser present a l’Acte i va dirigir uns paraules als assistents.

Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima-18

Assistència del Pare Ángel Olaran acompanyat de l’Alcalde i Presidenta de Wukro

El Pare Ángel Olaran va assistir una vegada més a a la Vetllada i ho va fer acompanyat per Hailay Tinsuu Tsehaynesh, alcalde de Wukro, i Tsehaynesh Mehari Gebrehiwet, presidenta de la societat civil de Wukro. Les tres persones van adreçar-se als assistents en la segona part de l’Acte.

Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima-21

La periodista Mariví Chacón va presentar l’Acte

Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima-20

Roda de premsa a l’Ajuntament de Mollerussa

Henry Acosta va oferir una roda de premsa a l’Ajuntament la mateixa tarda de la celebració dels IV Reconeixements Ànima i en motiu del lliurament del guardó com a guanyador del premi internacional.

Acosta firma al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Mollerussa

L’economista colombià va signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Mollerussa davant de l’alcalde i regidors del consitori local.

Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima-26

Publicació El Pla del Diari Segre

Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima-100

Diari Segre

Henry Acosta recull el guardó internacional dels Reconeixements Ànima-105