Emotius VII Reconeixements Ànima en una vetllada molt solidària

La nit del 4 de novembre es van poder fer uns emotius VII Reconeixements Ànima en una vetllada molt solidària i inoblidable. El periodista Lluís Caelles va rebre el VII Reconeixement Ànima Abba Melaku, i també es van lliurar els V Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol.

L’Hble. Sra. Meritxell Serret, consellera d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, va presidir l’Acte en el marc de la XIII Vetllada Solidària Ángel Olaran. El missioner basc Ángel Olaran no va poder ser-hi a causa del bloqueig de la regió del Tigray per part del govern federal etíop que no permet la sortida de les persones d’aquella zona.

Benvinguda i parlaments

Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, Josep Maria Pujol i Miquel Pujol, president i vocal, respectivament, de la Fundació CIS Ángel Olaran, van obrir els parlaments de l’Acte del lliurament dels Reconeixements Ànima en el marc de la XIII Vetllada Solidària.

Benvinguda a l’Acte dels VII Reconeixements Ànima i XIII Vetllada Solidària Ángel Olaran. Es va fer la presentació de l’acte als mitjans de comunicació el 4 d’octubre de 2022.

Missatge de veu d’Ángel Olaran

Ángel Olaran no va poder ser a l’Acte, però els assistents van escoltar la seva veu a través d’un vídeo en el que comentava amb les seves paraules que no havia pogut venir, com en gairebé totes les anteriors ocasions, aquesta vegada perquè “Tigray és com un camp de concentració”.

Lectura de l’Acta del Jurat i mèrits

Jaume Puy, rector de la Universitat de Lleida, va fer la lectura de l’Acta del Jurat, en la qual es recollia que Lluís Caelles rebia el Reconeixement “per la seva gran labor periodística i educativa; per posar en relleu el valor de la comunicació, fent de mirall; i en la distinció, aglutinant els seus companys de professió que també posen en perill la seva pròpia vida per informar dels conflictes internacionals sobre el terreny amb coratge i valentia, i donar a conèixer el que els ciutadans han de saber per a poder actuar com a tals.

Per exercir la seva professió amb impecable professionalitat, que l’ha portat a la primera línia d’esdeveniments que han canviat la fesonomia del món i que en modelaran el futur, per explicar-los amb la màxima llibertat d’expressió, i contar les històries de la gent -tant les alegries com els patiments- amb rigor i respecte.

“Veure-ho, viure-ho i explicar-ho” és la tornada que els alumnes senten a les seves classes i el que guia la seva feina, que considera un privilegi i exerceix amb passió”.

Manel Vila, ex director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat de Catalunya, va mencionar els mèrits del guanyador del Reconeixement Ànima Abba Melaku.

Lliurament de l’Ànima Abba Melaku a Lluís Caelles

El periodista Lluís Caelles va rebre el VII Reconeixement Ànima Abba Melaku pels mèrits esmentats anteriorment a l’Acta del Jurat. Li va lliurar el guardó l’Hble. Sra. Meritxell Serret i Alleu, consellera d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, junt amb els membres del Jurat.

En la publicació Lluís Caelles guardonat amb el VII Reconeixement Ànima Abba Melaku vam recollir la seva trajectòria periodística. La seva professió l’ha portat a la primera línia d’esdeveniments que han canviat la fesomia del món i que en modelaran el futur.

Lluís Caelles s’afegeix als anteriorment guardonats: Raed Al Saleh, director a Alep dels Cascos Blancs de Síria, l’activista israelià per la Pau, Meir Margalit, l’activista pels drets dels migrants a la Frontera Sud, Helena Maleno, el facilitador per la Pau a Colòmbia, Henry Acosta Patiño, l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga Amina Hussein, periodista i activista Kurda, defensora de la llibertat i dels drets de les dones arreu del món.

Lliurament dels V Ànima Honor Àngel Pujol

Els Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol van ser per David Bartolomé Domínguez (lliurat per la consellera, Meritxell Serret), Manel Pena Arnaiz (lliurat per l’alcalde, Marc Solsona), Roser Galitó Penella (lliurat pel president de la nostra Fundació, Josep Maria Pujol), Carme Nabau Tantull (lliurat pel president de la Diputació, Joan Talarn), Maria Camarasa Balasch (lliurat per la consellera, Meritxell Serret), Club Patí Vila-sana (recollit pel seu president, Ramon Porta, i lliurat pel president del Consell Comarcal Rafel Panadés) i Germans de La Salle a Mollerussa (recollit pel germà Pablo Enrique Fuertes de mans de l’alcalde, Marc Solsona).

Vam recollir tota la informació sobre els guardonats i els seus mèrits en la publicació lliurament dels V Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol.

L’Acte va ser presidit per la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea

L’Hble. Sra. Meritxell Serret i Aleu, consellera d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya va presidir la cerimònia d’entrega dels VII Reconeixements Ànima.

La consellera ha valorat el compromís del CIS Ángel Olaran i de l’Ajuntament de Mollerussa a l’hora d’impulsar aquests premis, una iniciativa que “contribueix a assentar uns valors que fan una societat diversa, multicultural i oberta al món com la que construïm cada dia des de Catalunya”. “Els premis Ànima són un exemple de la capacitat que tenim per fer front a les amenaces socials quan ho fem amb perseverança”, ha assegurat.

Pel que fa al guardonat, la consellera Serret ha destacat “el rigor i el coratge” de Lluís Caelles, a qui ha descrit com “un dels ambaixadors del Pallars al món”, en les seves cobertures informatives. “Caelles posa el focus en les persones que pateixen els conflictes i aquesta mirada social i empàtica és imprescindible si volem comprendre el món d’avui”, ha insistit Serret. Per a la titular d’Acció Exterior i Unió Europea, aquesta és també la mirada que han de tenir les polítiques públiques a Catalunya i a Europa, “que han de posar les persones en el centre per protegir-les de les vulnerabilitats, accentuades per la crisi global”.

La Fundació està molt agraïda perquè en el marc de la política pública de cooperació al desenvolupament, el Govern de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), ha finançat en diverses ocasions el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. Ho ha fet en el marc de convocatòries de subvencions per a l’enfortiment de les capacitats del teixit associatiu de les comarques de Lleida i Girona. Moltes gràcies també a la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida per la seva imprescindible col·laboració en la gestió d’aquestes subvencions.

També podeu llegir la notícia Consellera Serret: “Els premis Ànima serveixen per assentar els valors de la societat diversa, multicultural i oberta al món que construïm diàriament des de Catalunya” des del web de Cooperació Catalana de la Generalitat de Catalunya.

Més de 400 comensals al Resquitx

Més de 400 comensals van assistir a l’Acte dels Reconeixements Ànima en la XIII Vetllada Solidària Ángel Olaran al Resquitx. Una vegada més, Resquitx va tornar a ser el marc incomparable, i els seus professionals van posar tot de la seva part perquè la vetllada fos un èxit. Moltes gràcies Resquitx per fer-ho possible!

Hidat Hagos Tikue

Hidat Hagos Tikue, que al juny passat va organitzar un esdeveniment solidari a Califòrnia a favor de la labor d’Ángel Olaran sota el paraigua de la nostra Fundació, va ser present a la Vetllada i va intervenir per denunciar la situació del bloqueig informatiu i humanitari que pateix la zona del Tigray. Si ho desitges, tens més informació en la publicació Hidat Hagos denuncia els estralls del bloqueig etíop del Tigray.

Hidat Hagos i Lluís Caelles

Hidat Hagos i Lluís Caelles van establir una conversa sobre els conflictes actuals de Tigray i Ucraïna. Va ser seguida amb molt atenció i interés pels assistents a la Vetllada.

Merescut homenatge a Antoni Miquel

El president, en nom de tota la Fundació, va expressar el nostre més sincer agraïment a Antoni Miquel , membre del Patronat, per la seva dedicació i treball incansable en nom de la nostra causa. El seu compromís i la seva passió són exemples a seguir per a tots nosaltres.

La contribució d’Antoni ha estat inavaluable per a l’èxit dels nostres projectes, i sense la seva ajuda, no podríem haver aconseguit tant. És un membre valuós i essencial de la nostra família de la Fundació, i estem molt agraïts per tot el que fa.

Gràcies pel seu gran cor i per compartir el seu temps i talent amb nosaltres. Esperem continuar comptant amb el seu suport en el futur. És veritablement un heroi per a tots nosaltres.

Antoni Miquel, rep una placa de reconeixement per part de la Fundació CIS Ángel Olaran.

Amb la col·laboració de

Coordinadora Lleida-Logo
Vull fer un donatiu!

Publicacions premsa

Publicació El Pla, 9 de novembre de 2022

Publicació La Mañana, 6 de novembre de 2022

Publicació La Mañana, 5 de novembre de 2022

Publicació Segre, 5 de novembre de 2022