Hidat Hagos denuncia els estralls del bloqueig etíop del Tigray

Des de la seva arribada al nostre país, han estat diferents les intervencions en les quals Hidat Hagos denuncia els estralls del bloqueig etíop del Tigray. L’activista tigrinya, resident a Califòrnia, ha aprofitat l’estada a Mollerussa per explicar la guerra d’Etiòpia i els perjudicis que està ocasionant a la seva gent.

Hidat Hagos va venir per conèixer in situ la nostra Fundació i participar en la XIII Vetllada Solidària Ángel Olaran, el marc de la cerimònia d’entrega dels VII Reconeixements Ànima de la nit del 4 de novembre. Durant aquests dies, a més d’intervenir en la Vetllada per parlar de l’esperança de pau al Tigray i de la seva col·laboració amb el CIS Ángel Olaran per ajudar aquella zona de l’Àfrica, va ser entrevistada a Lleida TV i TV3.

Hidat Hagos, entrevistada a TV3, Televisió de Catalunya. 

Hidat Hagos Tikue a TV3

TV3, Televisió de Catalunya, parla sobre les perspectives per a la pau al Tigre amb l’activista tigrinya Hidat Hagos Tikue. És col·laboradora amb la nostra Fundació amb el suport a la labor del missioner Ángel Olaran.

La guerra del Tigre és un paradigma dels conflictes contemporanis oblidats.

Per l’Organització Mundial de la Salut, el setge a Tigre ha estat la pitjor crisi humanitària de l’any 2022 per sobre de la guerra a Ucraïna.

El govern d’Etiòpia i el Front Popular d’Alliberament de Tigre negocien la implementació dels acords de pau a què van arribar a Sud-àfrica. La rapidesa amb què les dues parts han començat a enfilar la pau ha obert un escenari esperançador, però la seva implementació planteja alguns desafiaments.

Pots veure a continuació el vídeo de la notícia ‘els desafiaments dels accords de Pau a Tigre’ que va emetre TV3 al Telenotíves Vespre del dissabte 12 de novembre de 2022.

Hidat Hagos, activisme africà al DiS

Publicació al Segre anunciant la conversa al DiS de Glòria Farré de Lleida TV amb Hidat Hagos Tikue, activista de la causa tigrinya. En la conversa va denunciar “el genocidi de Tigray” i un clam pel final d’una guerra sagnant que es va iniciar el novembre de 2020.

Vídeo de la conversa de Hidat Hagos Tikue amb Glòria Farré

Pots clicar al vídeo i veure la conversa que va ser emesa al DiS de Lleida TV el dissabte 5 de novembre de 2022.

Hidat Hagos, als Reconeixements Ànima

Hidat Hagos va ser protagonista enguany en uns emotius VII Reconeixements Ànima en una vetllada molt solidària. Es van celebrar la nit del 4 de novembre al Resquitx. Hidat va intervenir per explicar la situació que viu el Tigray d’ençà que fa poc més de dos anys va començar l’atac del govern federal etíop a la regió del nord del país.

Hidat Hagos i Lluís Caelles

Hidat Hagos va conversar uns minuts en la recta final de la Vetllada amb el periodista Lluís Caelles, guanyador del VII Reconeixement Ànima Abba Melaku, davant un públic molt atent.

Hidat Hagos publica els diccionaris català-tigrinyo i espanyol-tigrinyo

Hidat Hagos vol donar a conèixer la llengua tigrinya amb la publicació dels diccionaris català-tigrinyo i espanyol-tigrinyo. Aprofitant que l’Hble. Sra. Meritxell Serret, consellera d’Acció Exterior i Unió Europea del govern de la Generalitat de Catalunya, va venir a Mollerussa per presidir els VII Reconeixements Ànima, li va poder lliurar els diccionaris a la Sala de Plens del consistori. Va ser un moment emotiu previ a la celebració posterior de la cerimònia del lliuramanet dels premis en la Vetllada Solidària al Resquitx. En les imatges, pots veure també a Lluís Caelles, guanyador de l”Abba Melaku’, a l’alcalde Marc Solsona i el president de la nostra Fundació, Josep Maria Pujol.

Reconeixement a Hidat Hagos

Des de la nostra Fundació es va retre un merescut reconeixement a Hidat Hagos per la tasca de col·laboració amb la labor del pare Olaran. Podem recordar que el mes de juny va organitzar un esdeveniment solidari a Califòrnia a favor de la labor d’Ángel Olaran. A més, ha estat activa en les xarxes socials fent ressò del patiment de la gent del Tigray en la guerra d’Etiòpia. A Hidat, se li lliura una placa de reconeixement i agraïment. Finalment, signa al llibre d’honor de la Fundació CIS Ángel Olaran.

Hidat Hagos amb Lluís Caelles a Vila-sana

Hidat Hagos i Lluís Caelles van ser els protagonistes el matí del dissabte 5 de novembre a Vila-sana. Primer de tot, van mantenir una conversa sobre l’actualitat de les guerres d’Ucraïna i Etiòpa.

 Hidat Hagos parla del Tigray a alumnes de l’Institut La Serra

Lluís Caelles i Hidat Hagos van ser entrevistats per alumnat de 2n d’ESO de l’Institut La Serra de Mollerussa.

Clicant sobre el vídeo veuràs i escoltaràs directament la intervenció de Hidat Hagos, que va ser a continuació de l’entrevista a Lluís Caelles.

Hidat Hagos a Péneles

Volem finalitzar aquesta publicació amb una imatge de Hidat Hagos a Penelles.