Esdeveniment solidari a Califòrnia a favor de la labor d’Ángel Olaran

La celebració d’un esdeveniment solidari a Califòrnia a favor de la labor d’Ángel Olaran va ser tot un èxit de participació i col·laboració amb Tigray. L’esdeveniment va ser el dissabte 11 de juny a San Rafael, Califòrnia, organitzat per Hidat sota el paraigua de la nostra Fundació.

Hidat va saber del missioner Ángel Olaran quan va venir al nostre país fa uns 15 anys. “Un dia, estava veient el programa de televisió “Españoles en el mundo” sense entendre la locució -ja que era en espanyol- i, de sobte, el programa se’n va anar a Tigray i va aparèixer Ángel parlant en tigrinyo fluid… amb els nens corrent al seu darrere, jugant i rient. Recordo aquell moment com si fos ahir. Des de llavors, he seguit el seu treball i la seva influència a Tigray”.

Imatge de Hidat al costat de la representació d’Ángel Olaran en cartó ploma

Qui és Hidat?

Hidat va créixer a Zalambessa, una ciutat petita fronterera de Tigray. Segons ella, “he experimentat el que la guerra comporta a les famílies. Per això, valoro i dono suport a treballs d’ONG com la Fundació CIS Ángel Olaran”.

Va estudiar a la Universitat de Bahir Donar abans d’arribar al nostre país -com comentem a l’inici- i realitzar un màster en Planificació i gestió de Turisme en la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. No podia imaginar-se que es trobava només a una hora en cotxe per carretera de la nostra seu i ara està a més de 13 hores de vol perquè actualment viu a Califòrnia, a l’àrea de San Francisco, amb els seus dos preciosos nens.

A principis de juny de 2021, es va posar en contacte telefònicament amb nosaltres. Vam facilitar-li la connexió amb Ángel Olaran. Van poder parlar i va poder traslladar-li directament les seves emocions i sentiments. Des de llavors, ha mostrat la seva gran disposició a sumar-se a la causa i col·laborar-hi des de l’altre costat del món. Així ho ha anat fent. Però els desitjos de Hidat de contribuir a la labor d’Ángel Olaran a Wukro, Tigray, van donar els seus fruits i van prendre màxima rellevància amb la celebració d’un esdeveniment solidari a l’estat de Califòrnia dels EUA.

Comentaris i reflexions de Hidat sobre l’acte

A continuació, Hidat, molt satisfeta i amb les seves paraules, ens comenta que “el dissabte 11 de juny vaig organitzar un esdeveniment per a recaptar fons en honor a una persona que ha dedicat desinteressadament tota la seva vida a transformar la vida dels altres. Aquesta persona és Ángel Olaran, àlies Abba Melaku.

Abba Melaku va arribar a Wukro #Tigray fa més de 30 anys i des de llavors se’l coneix com l'”Àngel de la guarda de Wukro”. No sols ha transformat la vida de milers de nens, ancians i mares, sinó també la terra. No solament ajuda als seus residents a sobreviure, sinó que els ensenya a ser membres productius de la seva comunitat.

A través de les escoles i el col·legi del centre, la seva Fundació alimenta les ments dels seus estudiants, facilitant-los una educació de qualitat, ensenyant-los lliçons de vida perquè puguin auto proveir-se i mantenir a les seves famílies. Va transformar hectàrees de zones àrides perquè fossin més fèrtils, i produïssin arbres fruiters i verdures que es convertirien en exemples de tècniques agrícoles innovadores per a altres escoles.

Podria seguir i seguir, però no hi ha suficients paraules per a descriure les obres d’Abba Melaku i la seva influència. No puc sentir-me més honrada de formar part d’aquesta Fundació.

Molta solidaritat

Gràcies a tots: als quals vau venir al sopar solidari (especialment des de fora de l’estat), als quals em vau donar suport amb donacions, començant pels vostres diners, el vostre servei, menjar, begudes i molt més. No podria haver fet això sense el suport de tots vostès.

Vam poder recaptar 8.000 dòlars que es destinaran íntegrament a la Fundació. Aquells que no van poder assistir a l’esdeveniment o volen col·laborar amb la causa encara es pot fer una donació ara.

El Pare Ángel Olaran (Abba Melaku) és l'”Àngel de la Guarda” de milers de nens de Tigray. Durant els seus 30 anys a Tigray, ha transformat la vida de milers de persones. Gràcies a la seva dedicació i serveis desinteressats. Ángel ha treballat en incomptables projectes centrats en qüestions humanitàries, sanitàries, socials i educatives en Wukro. Ara, més que mai, volem donar suport a la seva Fundació i ajudar a alleujar la fam que pateixen “els seus fills”, els orfes i altres membres vulnerables de la comunitat, a causa del bloqueig humanitari a Tigray. També rendim el merescut homenatge a Ángel en aquest esdeveniment al Terra Linda Community Center and Pool, 670 Del Bestiar Rd, Sant Rafael, CA 94903.

Amb el preu de l’entrada estava tot inclòs (menjar, va venir i altres begudes). Va haver-hi oradors convidats d’honor, demostració de menjar cultural, Henna i altres demostracions d’art”.

Aquests eren els comentaris i les sentides reflexions de Hidat, que col·labora amb la labor del missioner Ángel Olaran, enfadat perquè el món no està fent res contra la fam a Tigray. 

Més imatges de l’esdeveniment de San Rafael

Agraïment a Hidat i col·laboradors

Des del CIS Ángel Olaran volem expressar el nostre agraïment a Hidat per la seva dedicació, implicació i solidaritat, i a totes les persones -també molt solidàries- que van col·laborar en l’esdeveniment i donen suport a la labor d’Ángel Olaran en Tigray.

Vull fer un donatiu!

Enviament de diners

Gràcies a les vostres donacions i aportacions, va ser realitzat l’enviament de diners per a la proposta presentada per Ángel Olaran. Esdeveniments com aquest de Califòrnia i altres col·laboracions ens permeten continuar ajudant al Tigray i Ángel Olaran ja comença a fer plans per a la reconstrucció de Wukro.