VII Reconeixements Ànima i XIII Vetllada Solidària Ángel Olaran

VII Reconeixements Ànima i XIII Vetllada Solidària Ángel Olaran

El CIS Ángel Olaran celebrarà la tradicional vetllada solidària anual i amb l’Ajuntament de Mollerussa continuant amb les distincions en honor a Àngel Pujol amb dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa. Els VII Reconeixements Ànima i XIII Vetllada Solidària Ángel Olaran es celebraran el divendres 4 de novembre, a les 21.00 h, al Restaurant Resquitx. Després dels dos darrers anys condicionats per la pandèmia, es recupera el format dels lliuraments dels Reconeixements Ànima en el marc de la Vetllada Solidària Ángel Olaran.

Els reconeixements, amb caràcter honorífic i anuals, serveixen per a premiar la solidaritat i preservar la figura d’Àngel Pujol. La tradicional vetllada solidària compleix amb l’objectiu d’obtenir fons per ajudar a la labor del missioner Ángel Olaran a Wukro, Tigray. El preu de la inscripció a l’entrega dels reconeixements i al sopar solidari és de 45 €. L’esdeveniment és al Restaurant Resquitx.

Inscripcions i donacions Fila 0

Les inscripcions es poden fer des d’aquest web o a la seu de la nostra Fundació. Si malauradament creus que et resultarà impossible assistir-hi, pots aportar, si ho desitges, el teu granet de sorra fent una donació Fila 0. O bé, pots fer un donatiu a favor de la labor del Pare Olaran. La teva col·laboració és decisiva per a fer que l’edició d’enguany sigui un èxit de participació i de col·laboració amb el Tigray. MOLTES GRÀCIES!

Una vetllada amb merescuts Reconeixements

Els guardons dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa s’atorguen a un guanyador del premi honorífic internacional elegit per un jurat molt qualificat. En l’edició d’enguany Lluís Caelles és el guardonat amb el VII Reconeixement Ànima Abba Melaku i altres guardons locals que es lliuren als guanyadors dels Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol.

La vetllada, des del seu començament, ha aplegat moltes persones, associacions i entitats locals que estan molt involucrades en el projecte a favor de la labor del pare Olaran a Wukro i aquest any també amb els VII Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa. És un acte transversal que recull la pluralitat de la ciutat de Mollerussa i la d’un àmbit més ampli del territori i també persones sensibilitzades i involucrades en la col·laboració en la tasca que desenvolupa el missioner basc. Els Reconeixements Ànima i la Vetllada Solidària Ángel Olaran és un acte molt emotiu i multitudinari, i alhora manté el vessant solidari de la nostra Fundació.

Àngel Pujol va dedicar els últims anys a construir esperances de vida al costat del Pare Ángel Olaran, a qui va conèixer l’any 2005 al país Africà. Entre ells va sorgir una sincera amistat que va fructificar amb la creació del Col·lectiu de Suport a Ángel Olaran. Més endavant, l’any 2009 impulsar la Fundació Privada Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran i dona suport al programa “Wukro Social Development Program (WSDP)”. Enguany el suport és per col·laborar amb la població de Wukro, molt necessitada de tot a causa de la situació de conflicte bèl·lic del territori del Tigray des del 4 de novembre de 2020. Ángel Olaran va escriure sobre l’Operació “Llei i Ordre” contra Tigray.

Reconeixements Ànima en memòria d’Àngel Pujol

Els Reconeixements Ànima són en memòria d’Àngel Pujol, que va néixer a Mollerussa (Lleida) l’any 1947. Va dedicar els seus darrers anys a construir esperances de vida al costat del Pare Ángel Olaran, a qui va conèixer l’any 2005 a Wukro, en la regió del Tigray.

Àngel Pujol Gorné, ens deixava inesperadament, de sobte, després de patir una aturada cardíaca fulminant la nit del 14 de gener de 2015 que va posar fi a la vida del qui fou fundador, president i ànima del CIS Ángel OlaranLa seva obra més perdurable va ser construir esperances de vida al costat del Pare Ángel Olaran.

Amb la col·laboració de

Coordinadora Lleida-Logo

Recordant totes les edicions anteriors

VI edició

La periodista i activista kurda Amina Hussein va ser guardonada amb el VI Reconeixement Ànima Abba Melaku. Defensora de la llibertat i la sobirania del poble kurd i una veu crítica amb les polítiques europees en la crisi dels refugiats. És també una defensora dels de la dona.

V edició

La distinció en el V Reconeixement Ànima Abba Melaku va ser per a l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga. Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran i en memòria d’Àngel Pujol, van voler reconèixer en la seva cinquena edició l’obra social duta a terme pel bisbe Pere Casaldàliga i Pla com activista pels drets dels camperols i dels pobles indígenes del Brasil, així com per la seva tasca a favor del medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic amb la seva defensa de la supervivència de l’Amazònia.

IV edició

La IV edició va ser una Vetllada de Reconeixements i amb autoritats de Wukro amb el Lliurament dels IV Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol i en la qual Henry Acosta va recollir el guardó internacional dels Reconeixements Ànima.

III edició

El guanyador del premi internacional va ser per l’activista Helena Maleno. A Helena Maleno se li va poder entregar el guardó en una recepció a l’Ajuntament de Mollerussa.

II edició

El guanyador del premi internacional va ser l’activista israelià Meir Margalit. Va recollir el guardó demanant diàleg per la Pau.

I edició

Els Reconeixements Ànima van veure la llum el 2016. Més de 600 persones van assistir a l’entrega del guardó internacional als Cascos Blancs de Síria i als Reconeixements Ànima d’honor Àngel Pujol del 2016 en el marc de la Vetllada Solidària de la nostra Fundació.