Reunió del Jurat del Reconeixement Ànima per elegir guanyador

Aquest dilluns 16 de setembre 2019 es va produir la reunió del Jurat del Reconeixement Ànima per elegir guanyador. Aquest premi es lliurarà en el marc de la IV edició dels Reconeixements Ànima i XII Vetllada Solidària Ángel Olaran. La data de la celebració serà el divendres 15 de novembre. Serà al Restaurant Resquitx de Golmés.

En la reunió,  es va procedir a l’elecció del guanyador del premi i que serà desvetllat aviat. La quarta edició del guardó internacional s’atorgarà a una figura mundial dins dels IV Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa.

El jurat dels Reconeixements Ànima Abba Melaku, està format per cinc destacades personalitats: Marc Solsona Aixalà, Alcalde de Mollerussa; Josep Maria Pujol i Gorné, President del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran; Jaume Puy Llorens, Rector de la Universitat de Lleida; Joan Josep Guinovart i Cirera, fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i Manel Vila i Motlló, Director General de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat de Catalunya. S’instaurava aquesta distinció internacional a una gran persona, institució o col·lectiu que té una destacada aportació en el món de la solidaritat i en l’ajuda a la societat en general.

Reunió del Jurat del Reconeixement Ànima per elegir guanyador

Abba Melaku, tal com s’anomena al Pare Ángel Olaran a Wukro

El nom del premi internacional, és amb el qual coneixen el missioner Ángel Olaran a Etiòpia: Abba Melaku, que significa ‘pare àngel’. El missioner també té previst acompanyar-nos un any més en la tradicional Vetllada Solidària. Tornarà a ser una nit molt especial.

Un gran projecte per a premiar la solidaritat

Aquest reconeixement Abba Melaku es va crear com un projecte ambiciós i molt emotiu. Amb la immensa voluntat que es consolidi com un referent en el món solidari més enllà de les nostres fronteres. L’entrega del Reconeixement es lliurarà a la persona distingida dins el marc de la XII Vetllada Solidària Ángel Olaran que enguany es durà a terme el divendres 15 de novembre a les 21.00 h al Restaurant Resquitx.

Recordant les edicions anteriors

Tercera edició

L’any passat, el premi internacional dels Reconeixements Ànima el va recollir Habiba El Mouali en nom d’Helena Maleno. Posteriorment, l’activista Helena Maleno va rebre el guardó a Mollerussa.

Segona edició

Fa dos anys el premi ‘Abba Melaku’ va ser per a Meir Margalit i va ser un merescut reconeixement en la II edició.

Primera edició

El projecte va néixer de manera ambiciosa amb l’atorgament del guardó a la Syria Civil Defense, també coneguda com a White Helmets (Cascos Blancs en anglès, pel color del casc que porten). El premi honorífic el va recollir Rael Al Saleh, director a Alep que va assistir a l’entrega dels reconeixements acompanyat per Zaki Al Rifai, president de l’Associació Sírio-catalana per la Llibertat i la Democràcia i, que també li va fer les funcions de traducció.

Els cascos blancs guanyadors del Reconeixement Ànima Abba Melaku  i els cascos blancs creen admiració en els Reconeixements Ànima van ser notícies destacades en la I edició. El premi internacional forma part dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, que van néixer fa dos anys amb el motiu d’homenatjar i perseverar en el temps la memòria d’Àngel Pujol i Gorné, que malauradament ens va deixar el gener del 2015 de forma sobtada. A més, del guardó internacional, també engloben guardons locals que premien referents solidaris al nostre territori. Són els anomenats Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol.

Amb aquests premis locals són distingides entre tres i cinc persones o entitats que han destacat per la seva trajectòria o treball, tant en l’àmbit d’associació, cultural, esportiu i solidari. Els reconeguts són elegits per una comissió formada entre l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. Totes les persones poden presentar propostes a candidats al reconeixement i ho poden fer complimentant la proposta Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol.