Preocupació pels efectes de la guerra al Tigray

Les informacions que arriben d’Etiòpia fan que en la Fundació CIS Ángel Olaran hi hagi preocupació pels efectes de la guerra al Tigray. Com us vam informar en anteriors publicacions, a Etiòpia, en la regió del Tigray, de la que Mekelle és la capital, el president del país, premi Nobel de la pau, va declarar al novembre passat la guerra.

Wukro i la missió de St. Mary es troben a pocs quilòmetres de la capital, afectats de ple per aquesta tragèdia. Al missioner Ángel Olaran el sorprengueren els fets estant casualment al nostre país per a sotmetre’s a una petita intervenció quirúrgica de la qual es troba totalment restablert. Disposava de bitllet de tornada per al dia 30 de desembre, però poc abans de marxar va ser avisat que per prudència no agafés l’avió pel dramatisme i la virulència dels esdeveniments a la seva destinació.

El pare Ángel Olaran fa més de tres mesos que estar entre nosaltres, entre la recuperació de la intervenció a Mollerussa i l’assistència a actes en els quals està sent invitat per diferents entitats i amics dels quals rep el seu incondicional suport. No obstant això, el seu pensament i la seva preocupació és en un altre lloc, en el patiment de la població, de la gent amb la qual ha conviscut durant 28 anys, a la que tant s’hi ha entregat, als projectes fets i a l’angoixa de tots ells, els pobres, els orfes i desvalguts i tants desplaçats, morts i desapareguts durant aquesta tragèdia i les seves conseqüències.

El pare Olaran segueix aquí, atent i preocupat per la seva gent etíop

Des del moment en el qual va assabentar-se de la notícia de l’alarma de guerra a Etiòpia estant a Mollerussa- va tenir al seu pensament, i segueix tenint, la tornada a Wukro. Enyora molt estar de nou amb la seva estimada gent. Durant la seva estada a Mollerussa va seguir atent a les notícies sobre Etiòpia, va intervenir en l’atorgament de la distinció internacional ‘V Reconeixement Ànima Abba Melaku’ per l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga –‘Abba Melaku’ (pare Àngel), com se’l coneix allí- i en la gravació del programa ‘Signes dels temps’ de TV3, íntegrament dedicat a la seva figura i a la labor solidària a Etiòpia, que es va emetre el diumenge 7 de febrer per Televisió de Catalunya.

Gran part del canvi i de la gran evolució de Wukro es deu a la labor social i humanitària d’’Abba Melaku’. L’ha liderat i desenvolupat sense escatimar esforços. La seva dedicació i compromís ha estat total, el que l’ha portat a merèixer la confiança de la nostra Fundació -també la d’altres organitzacions amb les quals compartim objectius i sensibilitats- i de totes les persones que des de fa molts anys li han donat incondicional suport als seus projectes de cooperació per al desenvolupament de la comunitat de Wukro, i de moltes altres que recentment s’han anat sumant a les seves iniciatives solidàries.

Ángel Olaran segueix aquí atent i preocupat per la seva gent etíop. Ara, el missioner es troba la seva terra natal, al País Basc. El CIS Ángel Olaran segueix amb les ajudes a Wukro, Etiòpia.

Preocupacio pels efectes de la guerra al Tigray