Reunió per elegir candidat al Reconeixement Ànima Abba Melaku

Els membres del jurat van fer la primera reunió per elegir candidat al Reconeixement Ànima Abba Melaku del 2017. La reunió es va fer aquest dijous 8 de juny i van assistir-hi tots els membres que ja van formar part de l’elecció del guanyador de la primera edició del guardó internacional que s’atorga a una figura mundial dins dels II Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa del pròxim es d’octubre.

El jurat dels Reconeixements Ànima Abba Melaku, està format per cinc destacades personalitats: Marc Solsona Aixalà, Alcalde de Mollerussa; Josep Maria Pujol i Gorné, President del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran; Roberto Fernández Díaz, Rector de la Universitat de Lleida; Joan Josep Guinovart i Cirera, fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i Manel Vila i Motlló, Director General de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat de Catalunya. S’instaura aquesta distinció internacional a una gran persona, institució o col·lectiu que té una destacada aportació en el món de la solidaritat i en l’ajuda a la societat en general.

Reunió per elegir candidat al Reconeixement Ànima Abba Melaku

Abba Melaku, com es coneix a Wukro al Pare Ángel Olaran

El nom del premi, és amb el qual coneixen el missioner Ángel Olaran a Etiòpia: Abba Melaku, que significa ‘pare àngel’. El projecte va néixer de manera ambiciosa amb l’atorgament del guardó a la Syria Civil Defense, també coneguda com a White Helmets (Cascos Blancs en anglès, pel color del casc que porten). El premi honorífic el va recollir Rael Al Saleh, director a Alep que va assistir a l’entrega dels reconeixements acompanyat per Zaki Al Rifai, president de l’Associació Sírio-catalana per la Llibertat i la Democràcia i, que també li va fer les funcions de traducció.

Els cascos blancs guanyadors del Reconeixement Ànima Abba Melaku  i els cascos blancs creen admiració en els Reconeixements Ànima van ser notícies destacades en la I edició. El premi internacional forma part dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, que van néixer l’any passat amb el motiu d’homenatjar i perseverar en el temps la memòria d’Àngel Pujol i Gorné, que malauradament ens va deixar el gener del 2015 de forma sobtada. A més, del guardó internacional, també engloben guardons locals que premien referents solidaris al nostre territori. Són els anomenats Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol.

Amb aquests premis locals són distingides entre tres i cinc persones o entitats que han destacat per la seva trajectòria o treball, tant en l’àmbit d’associació, cultural, esportiu i solidari. Els reconeguts són elegits per una comissió formada entre l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. Totes les persones poden presentar propostes a candidats al reconeixement.

Emotiu projecte per a premiar la solidaritat

Aquest reconeixement Abba Melaku es va crear com un projecte ambiciós i emotiu. Amb la immensa voluntat que es consolidi com un referent en el món solidari més enllà de les nostres fronteres. L’entrega del Reconeixement es lliurarà a la persona distingida dins el marc de la X Vetllada Solidària Ángel Olaran que enguany es durà a terme el divendres 6 d’octubre a les 21.00 hores al Restaurant Resquitx.