Joves immersos en un projecte europeu sobre el voluntariat

Hem tingut la visita aquest migdia a la seu de la nostra fundació a Mollerussa de joves immersos en un projecte europeu sobre el voluntariat. Pertanyen a l‘Institut Manuel de Montsuar de Lleida i al Gimnasium d’Hechingen.

Un total de 33 estudiants (16 alemanys i 17 catalans) acompanyats de les professores han pogut conèixer de més aprop el tema del voluntariat que a través del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran cada any molts joves realitzen al viatjar a Wukro, al nord d’Etiòpia, per posar-se a la disposició del Pare Olaran a la missió de Saint Mary’s i ajudar en tasques de voluntariat durant un període de temps establert. Són joves immersos en un projecte europeu sobre el voluntariat.

joves immersos en un projecte europeu sobre el voluntariat-1

Els joves estudiants de 4t d’ESO que ens han visitat estan immersos en el projecte “El servicio comunitario: Un valor esencial en la formación de los jóvenes del S. XXI”.

Joves immersos en un projecte europeu sobre el voluntariat-2

Els estudiants catalans que avui han conegut més d’aprop la labor del missioner Ángel Olaran, van anar a Alemanya durant la passada tardor i també van realitzar allí visites i van tenir contacte amb ONGs i altres entitats vinculades al món del voluntariat.

Amb anterioritat a la visita al CIS Ángel Olaran, els joves han tingut més informació sobre la tasca de voluntariat gràcies a organitzacions i entitats com Arrels, Intermón-Oxfan, Alpicat Solidari, el Banc d’Aliments o ACUDAM.

Els joves ja saben una mica més sobre Etiòpia, Wukro, Ángel Olaran i més d’un ben segur que pot ser que sigui un dels nous voluntaris que viatgin aviat al país africà per desenvolupar tasques de voluntariat.

Sens dubte una visita profitosa i una experiència més per a tots per ser conscients de la necessitat que en aquesta societat hi hagi més voluntaris que puguin aportar el seu granet de sorra en l’ajuda a altres persones que la necessiten.

Moltes gràcies a tots els estudiants, professores i organitzadors que han fet possible que avui hi hagi uns quants joves més coneixedors de la figura del Pare Ángel Olaran i del CIS Ángel Olaran.

Per finalitzar, agrair la seva col·laboració i aportació que han fet al projecte Nens d’Etiòpia: Orfes i la seva protecció.