Ángel Olaran anomenat ‘àngel de Wukro’ al Diumenge Ara

Al missioner Ángel Olaran li han dedicat quatre pàgines aquest cap de setmana al Diari Ara amb un reportatge de Guillem Trius, que ha escrit el text i ha posat les seves imatges. Ángel Olaran anomenat ‘àngel de Wukro’ al Diumenge Ara. Una lectura obligada i en el que podem trobar reflexions del Pare Olaran sobre molts temes d’interès a nivell de la situació actual local, de les relacions humanes d’aquest món i on li agradaria està en el futur.

Podeu llegir la publicació al Ara.cat fent clic a: L’àngel de Wukro.

Angel-Olaran-imatge-de-Guillme-Trius-4

Guillem Trius recorda que l’arribada del missioner basc a Wukro, Etiòpia, es va produir després de vint anys a Tanzània i per ordre dels pares blancs. Angel Olaran és Abba Melaku i no oblida que en aquell moment només hi havia un arbre, i que gràcies a l’esforç de tots aquells anys Wukro ha fet una gran transformació i és ara una població de 40.000 habitants tot patint fam, sequeres i guerres.

Angel-Olaran-imatge-de-Guillem-Trius-16

Per aquest any es preveu una gran sequera a la zona del Tigray. Per aquest motiu, Olaran va fer una crida d’emergència per la sequera a Kelte Awelaelo. Trius fa un repàs als cicles de les sequeres i la necessitat d’ajuda que tenen per sobreviure.

Trius fa menció a com tothom coneix a Ángel Olaran i és com a Abba Melaku, que en tigrinya vol dir àngel de Déu.

Una de les frases que sempre diu Ángel Olaran és aquella que “l’únic pot fer caritat és aquell que dóna el que necessita. Aquell que dóna el que li sobra no fa caritat, dir-ho és quasi un insult”.

En l’escrit, Ángel Olaran anomenat ‘àngel de Wukro’ al Diumenge Ara, explica les diferències entre el Primer i el Tercer món.

Sobre la consciència perduda, cal destacar el comentari que fa Olaran sobre la dignitat que hem perdut aquí i que a Wukro conserven. “…Us n’adoneu quan veniu aquí, quan veieu tot això i compartiu estones amb aquesta gent”. “…Per començar a conscienciar-se dels efectes de la pobresa cal tocar-la, olorar-la i abraçar-la”.

El missioner s’alegra que “molta gent que ha vingut torna a casa i es pregunta ‘Què podem fer?’ (pregunta que va donar nom al llibre de la nostra fundació) troba la manera. S’ajunten i creen associacions per donar suport al projecte”, explica l’Ángel. I una d’elles és el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran que gràcies a Àngel Pujol va emprendre aquest camí de cooperació.

Pel Pare Olaran, “el meu futur és aquí. Cada dia hi ha coses per fer o gent que requereix la meva atenció”.

Aquest és el resum que fa que sigui Ángel Olaran anomenat ‘àngel de Wukro’ al Diumenge Ara.

Imatges del Diumenge Ara

angel-olaran-anomenat-angel-de-wukro-al-diumenge-ara-2016-1angel-olaran-anomenat-angel-de-wukro-al-diumenge-ara-2016-2

angel-olaran-anomenat-angel-de-wukro-al-diumenge-ara-2016-3angel-olaran-anomenat-angel-de-wukro-al-diumenge-ara-2016-3

Moltes gràcies pel teu interès sobre el Pare Ángel Olaran. Si desitges i pots ajuda’ns, cumplimenta i envia’ns el següent formulari. O si t’és més fàcil, truca’ns al 973 601 097.

El teu nom i cognoms (requerit)

El teu email (requerit)

El teu telèfon (requerit)

Assumpte (requerit)

El teu missatge

Sóc feliç per poder realitzar una donació que faré efectiva a través d'una transferència bancària a favor del CIS ÁNGEL OLARAN al domicili bancari: BSCH ES83 0049 1886 7420 1070 3392, indicant el meu nom i cognom en la mateixa. (Des de la nostra fundació t'enviarem l'acusament de recepció a la teva adreça de correu electrònic i et sol·licitarem la resta de dades que ens faltin per poder emetre el Certificat de Donacions per a la desgravació fiscal en la declaració de la renda).
Moltíssimes gràcies!

Si ja ets sòcia o soci, només cal que ens comuniquis l'import i la forma de fer efectiva la teva donació especial en l'apartat 'El teu missatge'.
Moltíssimes gràcies!

El responsable del tractament de les seves dades personals és la Fundació Privada Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran amb la finalitat de tramitar la seva sol·licitud de donació. Pot exercir els seus drets davant el responsable del tractament. Pot consultar la informació addicional en la Política de Privacitat.

He llegit i accepto la Política de Privacitat