Unes cent-cinquanta persones van participar a la vetllada solidària que es va celebrar la nit del divendres dia 19 de setembre a l’Hotel Porta Fira de l’Hospitalet que va organitzar el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran que presideix Àngel Pujol

sopar-Hospitalet-19-09-14

No hi ha dubte que els protagonistes de la vetllada van ser el missioner Ángel Olaran acompanyat d’onze infants i tres monitors etíops. Van atraure totes les mirades i sentiments dels comensals que hi van participar en una sala engalanada per a l’ocasió.

Sopar-Hospitalet-1-19-09-14
El Pare Olaran va explicar la seva visió de la vida a Wukro (Etiòpia) i de la il•lusió que té per seguir anant endavant amb els projectes endegats en aquella zona del continent africà i va agrair les ajudes i col•laboracions que rep d’organitzacions com la nostra per “poder treure del carrer als orfes i acollir-los a l’escola St. Mary’s i sensibilitzar i ajudar a les joves noies etíopes per no caure a la prostitució com a mitjà de vida”.
L’acte va estar molt ben conduit pel famós i gran presentador de la TVE Jordi Hurtado y la carismàtica periodista lleidatana de TV3 Mari Pau Huguet. També va comptar amb la presència de l’escriptor Josep Maria Jaumà i el fotògraf Joan Tomàs, autors del llibre “Què podem fer?. Els fets del missioner Ángel Olaran al nord d’Etiòpia” que va editar el nostre Centre i que els ingressos obtinguts per aquest llibre van destinats al Pare Olaran.

sopar-Hospitalet2-19-09-14

El missioner va rebre paraules d’elogi i admiració per part de tothom i, també de l’actor de teatre Carles Canut que va dirigir-se als assistents explicant la seva experiència viscuda en l’estada a Wukro i va demostrar el seu incondicional suport cap al missioner basc.
Un dels moments més màgics de la nit va ser quan va prendre la paraula un dels monitors, l’Ermias, i va explicar en un anglès prou entenedor que “tot el que som és gràcies al Pare Olaran. Ell ens ha donat tota la seva ajuda i amb ell estem sortint endavant”. També va tenir paraules d’agraïment a totes les persones que “col•laboren amb les seves aportacions econòmiques. Aquestes són molt necessàries i benvingudes”. Pel que fa a la seva experiència viscuda al llarg dels dies que han estat amb nosaltres, va afirmar que “Barcelona és molt bonica, i tot és molt impressionant”. Com a anècdota, i després d’una tarda calorosa, va destacar que s’havia “quedat sorprès per l’agradable que és l’aire condicionat…”.
Les persones que van gaudir del sopar solidari també van col•laborar amb la compra de números pel sorteig de fotografies i quadres, i la compra d’unes fantàstiques fotografies en blanc i negre del fotògraf Joan Tomàs que va exposar a la paret del fons de la sala, i que els ingressos obtinguts de la venda d’aquestes els va donar, en un acte de gran solidaritat per la seva part, al nostre Centre d’Iniciatives Solidàries per entregar-li al missioner.
Per finalitzar, va concloure l’acte en representació de l’Ajuntament de l’Hospitalet, la tinent d’alcalde Mercè Perea i Conillas, Regidora d’Hisenda i Recursos Generals, mostrant la seva “satisfacció per haver pogut celebrar en la nostra ciutat un acte tan solidari com aquest i per haver tingut la possibilitat de conèixer al missioner Ángel Olaran”.
En resum, gran nit de solidaritat i sensibilització amb els més necessitats d’Etiòpia.

Podeu accedir a l’album de fotos d’aquest sopar solidari en aquest enllaç

Cartell-sopar-19-09-14