Les pintures que  J. R. Expax ha donat al Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran han estat les protagonistes de l’exposició solidària a l’antiga capella de Sant Gaietà i que ha organitzat l’Ajuntament d’Aitona aquest cap de setmana dels dies 20 i 21 de setembre sota el títol “Solidaritat amb Etiòpia”.

Pintor-Espax-Aitona3

El reputat pintor aitonenc ha elaborat un seguit d’obres inspirades en la gent i els paisatges del país africà i ens les ha donat per poder ajudar als projectes solidaris que dur a terme el missioner basc Ángel Olaran a Wukro (Etiòpia).

Pintor-Espax-Aitona1

L’acte d’inauguració, que va tenir lloc el dissabte dia 20 de setembre a dos quarts de set de la tarda, va comptar amb la presència del propi artista, Joan Ramon Espax; Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona; Àngel Pujol, Director de l’entitat solidària i el missioner Ángel Olaran, que anava acompanyat d’11 infants i tres monitors, tots ells etíops. Els tres primers van adreçar unes paraules als assistents en reconeixement a la tasca feta per l’entitat solidària, mentre que el missioner, de la seva banda, va explicar com és la vida a la ciutat etíop de Wukro i com s’inverteixen els diners recaptats per la nostra associació, que, segons les seves pròpies paraules, “garanteix una millor vida a multitud de famílies”. Poc abans de la inauguració, Ángel Olaran, els infants etíops i els seus monitors van ser rebuts a l’Ajuntament per l’alcaldessa i tres regidors més de l’equip de govern municipal, on en van signar el llibre d’honor.

L’exposició va tancar les seves portes diumenge al vespre, després d’un cap de setmana amb molt de moviment i visites. No obstant, tal com va anunciar el propi J.R. Espax, està previst que la mostra torni a obrir-se al públic durant el mes de desembre a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. En paraules de Rosa Pujol, que també és Vicepresidenta de l’IEI, l’organització i projecció d’aquesta exposició vol ser “una ajuda” perquè el nostre Centre d’Iniciatives Solidaris i l’Ángel Olaran “puguin continuar la seva tasca valenta i generosa a Etiòpia”.

Pintor-Espax-Aitona2

Aquesta informació la podeu trobar al web de l’Ajuntament d’Aitona

Cartell exposició Aitona Espax