El Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran ha deixat endarrere una setmana intensa en la que les emocions han estat a flor de pell gràcies a l’estada amb nosaltres del missioner Ángel Olaran acompanyat d’11 infants i 3 monitors, tots ells etíops, que van aprofitar el viatge programat per recollir un premi esportiu a Madrid per conèixer-nos i, alhora, viure noves experiències.

Des de la Fundació es van organitzar tot un seguit d’actes culturals i activitats lúdiques que han acabat omplint de vida als infants i han pogut gaudir de moments inimaginables per ells. Les nostres coses de dia a dia i rutinàries eren per a ells tot una novetat i, sovint, sorpresa. Les seves cares ho escenificaven en cada moment. Els seus somriures habituals eren més generosos que mai i anaven acompanyats amb aquells ulls tan expressius de no saber ben bé què passa. No hi ha dubte que la satisfacció és molt gran i no té preu quan l’esforç que es fa per poder fer feliços a aquests nens queda sobradament compensat per les expressivitats d’alegria de les seves cares acompanyades per la gratitud que demostren en tot moment, obrint-nos el seu cor i entregant-nos la seva ànima, perquè és el màxim que poden donar-nos, i que és molt per nosaltres. A vegades no ho valorem prou i ho hauríem de fer més sovint de manera ‘obligada’.

Des de la seva arribada a Mollerussa del dia 17 de setembre a mitja tarda i fins el darrer segon del 24 al matí amb la seva partida cap a Sant Sebastià, hem aprofitat al màxim cada instant, com si el temps s’hagués aturat, com si volguéssim que ho descobrissin tot, que ho gaudissin tot i que es poguessin emportar tots els records possibles per a que la seva tornada a la realitat no es convertís en nostàlgia sinó en empenta, en ganes i en molta il•lusió per a lluitar, per a fer que el seu món sigui millor.

5B-Angel Olaran-Etiops-A.Miquel

Per a nosaltres, la seva visita ens ha permès tenir més clar que mai que seguirem donant-los tot el nostre suport i ajut. Seguirem fent-los costat, fent projectes per reduir les dificultats que tenen i dignificant-los la seva vida. No pot ser que el món no sigui més just. Toca canviar-lo o, al menys, intentar-ho. Els nens i nenes que van venir, i els molts més que no van tenir aquesta possibilitat, s’ho mereixen.

Un dels molts missatges que va dir el missioner Ángel Olaran durant aquests dies va ser que “s’havia de ser just ara amb Etiòpia per compensar la riquesa que al seu moment se li va treure i que va venir cap aquí”. El Pare Olaran va agrair moltíssim el suport que rep i va deixar molt clar que “totes les aportacions ens arriben. Que si algú es pregunta si arriba el seu euro que dóna, també es pregunti perquè en malgasta dos en coses que no tenen importància i són prescindibles”.

12-Angel Olaran-etiops-FCB

Hem recollit un grapat d’imatges de molts moments inoblidables de l’estada del missioner Ángel Olaran i els joves etíops del dia 17 al 24 de setembre.

Visita Fundació Exterior

Visita Fundació Interior

21-Angel Olaran-etiops-BCNIMG_0838

També hem d’agrair a totes aquelles entitats, empreses i persones que ens han ajudat i col•laborat en fer-ho possible. Sense ells no ho haguéssim aconseguit, i volem donar-los el nostre agraïment més sincer per fer feliç als menuts etíops. Tant l’Ángel Olaran (Abba Melaku com els joves etíops van ser rebuts amb els braços oberts a tot arreu i van rebre l’estima de tothom. De ben segur, que el record que es van emportar els acompanyarà per sempre.

IMG_0697

IMG_1223

IMG_1245

IMGP0754IMG_1405

IMG_1723IMG_1951

IMG_2008

IMG_2036IMG_2095

IMG_1768

IMG_2115

Podeu trobar el resum en imatges de la setmana màgica amb Ángel Olaran i els ‘Àngels de Wukro’  en aquest enllaç

Altres informacions relacionades amb aquesta setmana màgica al nostre blog del web