Recordant Àngel Pujol amb emoció cinc anys després

La nit del 14 de gener de 2015 ens va deixar inesperadament, de sobte, l’Àngel Pujol en patir una aturada cardíaca fulminant. Anem recordant Àngel Pujol amb emoció cinc anys després. L’Àngel, als seus seixanta-set anys vivia cada projecte amb la màxima il·lusió i al límit. Sempre amb la seva inesgotable vocació d’ajudar els altres i que va posar en relleu al fundar i presidir el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

Angel Pujol

Àngel Pujol (Barcelona, 3 de gener de 2014)

Aquells dies del gener de 2015 van ser molt durs i molt tristos per a totes les persones que el coneixíem i l’estimàvem. La inesperada notícia va tenir també un important ressò als mitjans de comunicació.

El 4 de febrer, al cap d’un parell de setmanes i coincidint amb el dia de la seva onomàstica, el seu germà Josep Maria Pujol va recordar al seu germà Àngel. Des de la Fundació també vam tenir-lo present i vam dedicar-li amb estima un vídeo amb les seves imatges i la seva veu: Vídeo dedicat a Àngel Pujol.

Àngel Pujol i Josep Mª Pujol a Tarragona

Àngel Pujol amb el seu germà Josep Maria Pujol, actual president de la Fundació CIS Ángel Olaran

Reconeixements Ànima en memòria d’Àngel Pujol

L’octubre del 2015, es va retre un més que merescut reconeixement en record a Àngel Pujol. Més de 600 persones van assistir a la VIII Vetllada Solidària Ángel Olaran. Es va comptar amb la presència del missioner basc i membres de totes les ONGs que li donen suport. Va ser un especial i sentit homenatge al fundador i ànima del CIS Ángel Olaran. A partir de l’any següent, en el marc del tradicional sopar solidari es duen a terme els Reconeixements Ànima, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i la Fundació, en memòria de la figura d’Àngel Pujol i Gorné.

VIII Vetllada Solidària Ángel Olaran 2015-7

Imatge de la VIII Vetllada Solidària Ángel Olaran i homenatge a Àngel Pujol i Gorné 

El novembre del 2016 s’estrena Amic Àngel, el film documental sobre Àngel Pujol. Una pel·lícula documental que recull el seu vessant més humà i solidari. Persones molt properes a ell expressen la seva relació i sentiment envers el nostre Amic Àngel.

Continuant construint esperances de vida al costat del Pare Olaran

Al llarg d’aquests cinc anys, la Fundació CIS Ángel Olaran, gràcies a l’ajuda de sòcies, empreses, entitats, col·laboradors, i de moltíssimes persones que s’han fet seu també el projecte, hem seguit donant suport a la labor del pare Ángel Olaran i hem continuat construint esperances de vida a Wukro, Etiòpia, que era la voluntat i il·lusió de l’estimat Àngel. D’aquesta manera, cada any donem suport a la labor del pare Ángel Olaran.

Angel Pujol-Angel OlaranÀngel Pujol amb el Pare Ángel Olaran

Darrer acte d’Àngel Pujol

Aquesta és la darrera imatge que tenim del nostre estimat Àngel Pujol i Gorné. Correspon a la seva assitència aquell mateix vespre del 14 de febrer de 2015 a un acte a la seu dels Armats de Lleida que presideix Josep Àngel Comes.

Àngel-Pujol-Armats-de-Lleida-14-01-15-21.15h

Àmic Àngel, tres petons!

Per a finalitzar, volem recordar les paraules que li vam dedicar aquell dia d’amarg record d’ara fa cinc anys. Unes paraules que perduren amb el temps i que continuen omplint-nos d’emoció i sentiments en tornar-les a recuperar:

Tres petons, amic!

Has marxat per quedar-te per sempre en els nostres cors, mai no podrem oblidar tot el que has fet durant la teva intensa vida. Gràcies pel teu esperit treballador, lluitador, la teva constància, la teva exigència, la teva disciplina, la teva generositat, la teva persistència, la teva valentia i la teva tossuderia que han deixat petjada per on has passat, especialment a Wukro, Etiòpia, juntament amb el teu homònim Ángel Olaran.

Has donat vida, llum, il·lusió i esperança a tots aquells que han tingut la sort de creuar-se en el teu camí. Milers de nens i nenes han tingut l’oportunitat de tenir un pare que els ha ensenyat a emprendre un nou camí on l’amor, la justícia, la igualtat i la llibertat són els valors essencials de la vida. Ells també estan aquí presents, acompanyant-te i donant-te mil gràcies per tot. Pel Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran sempre seràs el nostre guia per seguir endavant amb els teus somnis! Mai no volaràs sol!

Amic Àngel, 3 petons. Ara, ets etern.

Esquela A.P.G (1)

“I, dia a dia, a poc a poc esdevindràs tan nostre que no caldrà ni que parlem de tu per recordar-te; a poc a poc seràs un gest, un mot, un gust, una mirada que flueix sense dir-lo ni pensar-lo”. Miquel Martí i Pol.