Obra Social la Caixa dóna 4000 € per a Wukro
Anna Súria, Directora d’Àrea de Negoci Lleida Sud, i Andrés Ríos, director d’oficina de CaixaBank de Mollerussa, aprofiten l’estada del missioner Ángel Olaran a la capital del Pla d’Urgell per a l’assistència a la X Vetllada Solidària del CIS Ángel Olaran, i Obra Social la Caixa dóna 4000 € per a Wukro.
D’aquesta forma, l’Obra Social la Caixa col·labora amb els projectes socials i humanitaris que dur a terme el Pare Ángel Olaran a Wukro, al nord d’Etiòpia. La subvenció rebuda pel CIS Ángel Olaran serà destinada als orfes i a persones desfavorides d’aquella regió del Tigray. Un projecte que pretén millorar les condicions de vida dels infants orfes i vulnerables, ancians i discapacitats indigents i marginats i persones infectades i afectades pel VIH/SIDA. Es tracta de millorar la condició de vida de nens que tenen manca d’educació, d’habitatge, pateixen inseguretat alimentària, no disposen de necessitats bàsiques, ni tenen accés a serveis sanitaris, etc.
Amb la presència del Pare Olaran
Ángel Olaran, és l’‘àngel de la guarda’ dels orfes de Wukro. Angel Olaran és Abba Melaku a Etiòpia. Així li diuen i significa ‘pare àngel’. Tota una vida dedicada a la cooperació a l’Àfrica, on fa més de 45 anys que empeny la roda del desenvolupament d’aquell continent. De Tanzània a Etiòpia, on hi ha transformat la zona desèrtica del Tigray en un lloc habitable. La Missió que va crear a Wukro s’ha convertit en tota una referència. Angel Olaran ajuda a Etiòpia amb projectes com ajuda orfes de Wukro i protecció persones vulnerables etíops. El Pare Olaran exerceix de motor d’un gran canvi en un dels llocs més pobres del món.
El projecte a favor dels orfes de Wukro permet ajudar-los a tenir un futur per al qual lluitar i apropa’ls a la qualitat de vida. Ajudar-los a “VIURE”. El Pare Olaran recorda que “vam començar a conèixer famílies que s’encarregaven de nens de pares que havien mort. Podien estar pendents d’ells i cuidar-los si estaven malalts, però des del punt de vista econòmic no tenien diners per mantenir-los. Així és com van començar a acudir a nosaltres. Alguns compten amb els seus padrins o tietes, però altres no tenen a ningú i viuen sols. Normalment, els nens de 14 anys són els més grans de la família, però tenen el suport del veïnat”. Si continuaven en les seves cases amb l’ajuda dels seus veïns estarien més integrats a la societat. Per això, van decidir no ingressar-los en un orfenat. Així va sorgir la idea de crear un sistema revolucionari de tutela i protecció infantil.
Creu cegament en la qualitat humana i la seva principal preocupació és l’educació com una eina fonamental per oferir oportunitats als joves. Afectuós i rigorós a la vegada, aspira a crear una nova generació responsable tant en les seves vides personals i familiars com en el món laboral. “Una bona educació és el millor que els podem oferir”, explica.
Agraïment del president
Josep Maria Pujol, president de l’ONGD mollerussenca, va expressar-los el seu agraïment per l’aportació econòmica i es va mostrar esperançat a què poguessin haver-hi moltes més entitats solidàries per a fer front a les necessitats dels orfes de Wukro.