Angel Olaran serà investit doctor honoris causa per la UdL

El Pare Angel Olaran serà investit doctor honoris causa per la UdL el dijous 15 de març de 2018 a les 7 de la tarda. La cerimònia es celebrarà a l’Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, a la Pl. de Víctor Siurana, 1 de Lleida.

En principi estava prevista l’acte d’investidura el dia 5 d’octubre de 2017, però va ser cancel·lat i finalmente es celebrarà aquest mes de març de 2018. El missioner basc rebrà la màxima distinció que concedeix una universitat a una persona en reconeixement a la seva trajectòria. El Consell de Govern de la Universitat de Lleida ha aprovat aquest migdia el nomenament del missioner basc, i serà investit honoris causa. Olaran, que inaugurar les Aules d’Extensió Universitària de Lleida a finals de setembre del 2017, rebrà aquesta distinció “per la seua implicació en el desenvolupament social i econòmic de la zona de Tigray (Etiòpia) i per la seua relació amb una ONG lleidatana, el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran“.

Angel Olaran serà investit doctor honoris causa per la UdL

Un desig fet realitat

Roberto Fernández, rector de la UdL, ja va manifestar la voluntat que el Pare Ángel Olaran fos proposat per rebre el doctorat honoris causa. Ho va anunciar en el marc de la IX Vetllada Solidària Ángel Olaran davant el missioner i les més de 600 persones que es van reunir en el tradicional sopar solidari i que era també la I edició dels Reconeixements Ànima del 2016. Fernández va expressar el seu desig i admiració cap al missioner basc, i la seva immensa obra que ha dut a terme d’ençà que va arribar a Wukro, al nord d’Etiòpia al començament dels anys 90.

angel-olaran-proposat-pel-doctorat-honoris-causa-de-la-udl-1

Imatge del Rector i el Pare Olaran després d’anunci de proposta al Consell de Govern de la UdL pel seu nomenament d’Honoris Causa en la IX vetllada solidària celebrada al novembre del 2016. El tradicional sopar solidari del 2017 es va celebrar el divendres 6 d’octubre.

Doctor honoris causa a la Universitat de Mekele

Al juliol de l’any 2014, li van atorgar el doctor honoris causa a la Universitat de Mekele (Etiòpia). En aquella ocasió, va rebre la distinció junt amb altres dues persones que van ser reconegudes en un acte que va reunir a antics alumnes de la universitat, persones de la Missió St. Mary de Wukro i autoritats locals.

Aquests reconeixements són molt importants perquè reconeixen la seva gran labor que ha fet en els més de 45 anys dedicats a l’ajuda humanitària. Primer a Tanzània i, actualment, a Etiòpia. Sempre al continent africà.

Suport del CIS Ángel Olaran

Des del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran és un orgull poder ajudar al missioner a desenvolupar els seus projectes humanitaris i socials. Ja són més de 10 anys donant suport a Ángel Olaran. Tot va començar el desembre de 2005 quan Àngel Pujol el va conèixer. Des de llavors, la nostra fundació ha estat sempre al seu costat gràcies a l’ajuda de les persones, associacions, entitats i institucions que col·laboren solidàriament amb aportacions econòmiques o materials.

Gràcies a totes i tots per estar amb nosaltres i que puguem seguir junts construint esperances de vida al costat del Pare Olaran.

Per a poder conèixer millor la labor del missioner, si ho desitges, pots descarregar gratis En nom del Pare Angel Olaran.

El missioner basc va valorar l’aprovació per al seu nomenament de doctor honoris causa amb un escrit en el que agraeix els gestos a favor dels més necessitats, que segons ell, han mostrat la Universitat de Lleida i el CIS Ángel Olaran.

Suport: 

Coordinadora Lleida-Logo

ACCD-logo