L’Ajuntament va rebre el vespre del dijous dia 18 de setembre el missioner basc Àngel Olaran en la seva visita per terres catalanes que també el portarà a Madrid per recollir el premi que li ha estat atorgat per la Fundación Deporte y Desarollo per fomentar la pràctica de l’esport com a eina de desenvolupament a través d’un programa que beneficia un miler de joves etíops. Per aquest motiu, el missioner ha viatjat acompanyat d’una delegació etíop formada per 11 nens i nenes que participen en aquest programa de desenvolupament i tres monitors.

ajuntament de Mollerussa

El grup va ser rebut per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de tots els portaveus dels grups municipals. L’alcalde els va explicar la història de Mollerussa resumida en el mural que presideix una de les parets de la Sala de Plens i que té com a un dels màxims exponents del desenvolupament i el creixement de la ciutat en l’arribada del Canal d’Urgell ara fa més de 150 anys. El missioner guipuscoà, que va signar en el llibre d’honor del consistori, va agraïr la rebuda de les autoritats municipals i va assegurar que la voluntat del seu projecte a la població de Wukro, on treballa des de fa 20 anys, també inclou utilitzar l’aigua com a font de desenvolupament tot i que hauria de ser en els proper 50 anys.

Precisament, un dels objectius del viatge del missioner, que també anirà a la seva població natal d’Hernari al País Basc, és donar a conèixer els diferents projectes que es duen a terme des de la seva missió per tal de trobar suports per part de les diferents institucions i empreses que puguin col•laborar-hi. És per aquest motiu que el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran ha organitzat dos sopars solidàris per aquest divendres a Barcelona i per dissabte a Lleida per tal de recaptar fons amb aquesta finalitat.

A banda, la delegació etíop aprofita la seva estada aquí per conèixer el país a través de diferents visites al Museu del F.C Barcelona, al Museu de la Xocolata de Barcelona o a Port Aventura, entre altres.

Aqueta informació l’hem recollida del web de l’Ajuntament de Mollerussa