Calella, al Maresme, va fer la cloenda el diumenge dia 2 de novembre dels Jocs Special Olympics 2014 que van iniciar-se a Barcelona el dia 30 d’octubre amb la cerimònia d’inauguració. Van ser uns dies fantàstics i plens d’emocions amb els sentiments a flor de pell.

IMG_0621

IMG_6040

IMG_5796

IMG_5741

IMG_5831

IMG_5784

IMG_5546

Des del Centre d’Iniciatives Solidàries estem molt orgullosos i contents d’haver posat el nostre granet de sorra amb la col·laboració de poder fer realitat el somni dels etíops de poder participar per primera vegada a la història a uns Jocs Special Olympics. Segur que mai no oblidaran els dies que han passat al nostre país, fent esport i, a la vegada, convivència. Han tingut l’oportunitat de conèixer noves persones, fer amics i viure sensacions que explicaran als seus a la seva tornada a Etiòpia.

IMG_9239

IMG_9213

IMG_9216

L’expedició etíop va desfilar en l’emotiva cerimònia inaugural dels Jocs Special Olympics Barcelona-Calella-2014 que es va fer el dijous 30 d’octubre a la tarda a Barcelona.

IMG_5357

IMG_5438

IMG_5167

28-10-14 Ethiopia Specials

“Vull guanyar, però si no ho aconsegueixo; deixeu-me ser valent en l’intent”. Aquest va ser el jurament dels atletes que van fer abans de la participació als Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014 en el que van prendre part els 4 esportistes i un entrenador de l’expedició etíop a la que el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, convidat per Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb discapacitat intel•lectual), hi va donar el suport necessari per aconseguir la seva presència a la competició del 30 d’octubre al 2 de novembre de 2014.

special-olympics-2014-660x345

El president del Centre d’Iniciatives Solidàries, Àngel Pujol, va assitir el dijous 30 d’octubre a la cerimònia d’inaguració dels Jocs Special Olympics 2014 al Pavelló de la Mar Bella. Aquest esdeveniment va ser retransmès en directe per la Televisió de Catalunya a través d’Esport3.
L’extrema sensibilitat del CIS ajudà al projecte integrador dels Jocs Special Olympics amb la participació d’esportistes etíops amb la proposta de treballar per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel•lectual i per augmentar la seva autoconfiança a través de la pràctica esportiva.
El CIS Ángel Olaran va tenir l’honor de participar amb la representació del president Àngel Pujol fent un relleu en el recorregut del pas de la torxa amb la flama olímpica dels Jocs per la ciutat de Lleida conjuntament i donant suport a un esportista amb discapacitat intel•lectual.

Podeu veure més fotos del pas de la torxa per Lleida en aquest enllaç.

La capital del Segrià sempre s’ha bolcat amb aquests Jocs captivada amb el projecte d’integració d’aquests esportistes per la via inclusiva de l’esport, tot recordant que al 1988, en temps preolímpics, ja es va convertir en una seu d’una cita embrionària i cabdal pel que després han estat els Jocs Special Olympics a Catalunya.

entrega torxa Lleida

El Centre d’Iniciatives Solidàries, que va involucrar-se des del primer moment i dóna suport a l’expedició d’Etiòpia on el missioner Ángel Olaran desenvolupa les seves tasques humanitàries, ha volgut aportar el seu granet de sorra a aquests jocs perquè “a través de l’esport es promou també la solidaritat i ajuda a incloure tothom dins de la societat. Els Jocs els donaran l’oportunitat d’aconseguir les il•lusions, les fites esportives marcades i una millor capacitat integradora a la societat. També es pot lluitar des de l’esport per una societat més justa. Són uns bons motius per ajudar als etíops a viure-ho”, afirma el president Àngel Pujol. A més, segons Pujol, són “sinònim de convivència, i això és molt important perquè el món hauria de permetre a tothom disposar de les mateixes oportunitats per anar endavant. Els Jocs seran molt gratificants per a les persones amb discapacitat intel•lectual que hi participaran directament, però també per la societat en general que comparteix els seus valors”.
Els Jocs Special Olympics, que tenen lloc cada quatre anys i és l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel•lectual, van ser inaugurats el dijous 30 d’octubre al pavelló de la Mar Bella de Barcelona amb una cerimònia emesa en directe per Televisió de Catalunya, a través del seu canal Esports3. Allà es va encendre el peveter amb la flama sagrada de la Torxa.
Els esportistes van competir en 12 modalitats esportives diferents. Calella va acollir les competicions d’atletisme, hoquei interior, handbol, bàdminton, futbol sala, gimnàstica, petanca, tennis taula i natació. Barcelona va ser la seu de la vela, el bàsquet i el tennis. Més de 1.350 atletes de Catalunya, de la resta de l’Estat i de diferents delegacions estrangeres van gaudir de la desena edició dels Jocs i van tenir l’oportunitat de demostrar la seva valentia, compartir el seu esforç i viure l’emoció d’aquests. Va ser una immillorable ocasió per a ells perquè la pràctica de l’esport els aporta beneficis essencials com ara l’autoestima, la superació o la lluita diària. Una experiència molt gratificant per a ells per a que es sentin emparats.

Podeu trobar les imatges accedint a aquest enllaç.

Des del CIS Ángel Olaran també volem agrair el suport dels patricinadors que ens han ajudat a fer possible la participació dels etíops als Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014:

lg_SEMIC_CMYK

logo miquel 60x60 cm - copia

IvecoNouDiesel

Arids Roma

Prefabricats Pujol

Gràfiques MolinoLogo Jocs