Presentació dels II Reconeixements Ànima i anunci del guanyador Meir Margalit

La presentació dels II Reconeixements Ànima i anunci del guanyador Meir Margalit s’ha fet públic aquest matí de 5 de setembre als mitjans de comunicació. Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, i Josep Maria Pujol, president del Centre d’Iniciatives Solidàries, han donat a conèixer el veredicte del jurat del premi internacional Reconeixement Ànima Abba Melaku. En la seva segona edició premiaran la tasca humanitària en pro dels drets humans de l’activista israelià, Meir Margalit.

Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran amb caràcter honorífic i anualment, tenen per objectiu premiar la solidaritat tant a nivell internacional i com també en el territori més proper.

L’entrega del guardó es lliurarà en la gala dels II Reconeixements Ànima i X Vetllada Solidària Ángel Olaran del pròxim 6 d’octubre amb la celebració del tradicional sopar solidari amb l’assistència del missioner Ángel Olaran.

El jurat ha volgut reconèixer la labor que ha dut a terme Meir Margalit, argentí de naixement, com a activista social i polític defensant els drets nacionals del poble palestí en la seva faceta de cofundador i coordinador del Comitè Israelià contra les Demolicions de Cases Palestines (ICAHD) i del Centre d’Iniciatives per a la Pau. Margalit, qui ha estat dues vegades regidor de Jerusalem Est pel partit d’esquerres Meretz, treballa per una sortida al conflicte palestinoisraelià des que l’any 1972 va ser ferit a la Guerra del Yom Kippur, una labor que li ha merescut aquest reconeixement segons el jurat del guardó format pel rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; el fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Josep Guinovart, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila, juntament amb Marc Solsona i Josep Maria Pujol.

Per conèixer al vencedor d’aquesta II edició, hem publicat la notícia el jueu Meir Margalit guanya el Ànima per voler la pau amb els palestins.

Presentació als mitjans de comunicació

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha assegurat que “volem ser coprotagonista en aliances de pau” i “ens omple d’orgull que el nom de Mollerussa s’associï al de Meir Margalit” el qual “treballa en nous conceptes que ens ajudin a articular nous relats inclusius i acceptats per totes les parts en un conflicte que està enquistat”.

Per la seva banda, Josep Maria Pujol ha explicat que Meir Margalit “és un personatge poc reconegut ni pels uns ni pels altres”, el qual “aspira a la pau i està convençut que tot i que és difícil d’aconseguir, si ningú ho comença no s’hi arribarà mai”.

Presentació dels II Reconeixements Ànima i anunci del guanyador

Pendent últimes propostes als Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol

La vetllada també servirà per lliurar els Reconeixement Ànima d’Honor Àngel Pujol a 5 entitats o persones del territori més proper que hagin destacat per la seva trajectòria o pel seu treball en l’àmbit cultural, esportiu, educatiu o solidari, fent un especial incís en aquell perfil de persona més anònima i poc coneguda, segons ha apuntat Josep Maria Pujol. Per aquest motiu, s’ha obert un procés de participació popular demanat a les entitats de Mollerussa i també a la ciutadania en general que aportin candidatures mereixedors d’aquests reconeixement abans del 15 de setembre presencialment, per correu electrònic o ordinari al Centre d’Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, o bé fent la proposta des d’aquest lloc web.

Després d’estudiar les propostes rebudes, una comissió integrada per representants de l’Ajuntament i del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran escollirà les persones o entitats que seran reconegudes en aquesta edició.

Inscripcions per a la gala i vetllada

Les inscripcions per a la celebració del divendres 6 d’octubre es podien fer des d’aquest mateix web o a la seu del CIS Ángel Olaran.

Publicacions a la premsa

Diari El Segre

6-09-17-Segre-Meir Margalit