El dret a menjar no es pot negociar

El missioner Ángel Olaran (Hernani, Guipúscoa) de 75 anys, té molt clar que “el dret a menjar no es pot negociar”.  Se l’anomena ‘Abba Melaku’ (pare àngel) un home íntegre, amb un discurs molt clar i promotor d’un gran canvi en un dels llocs més pobres del món. És l’artífex d’una solució de vida a Wukro, Etiòpia, per a unes 38.000 persones. Va transformar la zona deserta del Tigray en un lloc habitable, verd, amb aigua i amb estructures socials per a una de les poblacions més castigades per les guerres, la fam, el sida i la mort.

Molt clar en les seves afirmacions: “El dret a menjar no es pot negociar. El primer món està copejant-nos”. I també, contundent, “si no s’acava amb la pobres es perquè no interessa fer-ho. La fam és un genocidi programat, tolerat. Les coses s’han de dir pel seu nom. I les paraules han arribat a perdre sentit, s’haurà d’inventar un nom idioma”.

El missione ha trobat un gran suport, entre altres organitzacions, en la Fundació Privada Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, que amb seu a Mollerussa (Lleida) i presidida per Àngel Pujol, l’ajuda a garantizar que… Seguir llegint en aquest enllaç

Document complert:  La Vanguardia Especial CIS 26-4-14

DSCF0220   Àngel Pujol i Ángel Olaran

Ángel Olarán