Angel Olaran proposat pel doctorat honoris causa de la UDL
Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida, va manifestar la voluntat que pugui ser Angel Olaran proposat pel doctorat honoris causa de la UDL. Ho va expresar en la 9a Vetllada Solidària Ángel Olaran davant el missioner i els més de 600 comensals que hi estaven presents. Farà arribar la petició al seu govern per atorgar al Pare Ángel Olaran la màxima distinció que concedeix una universitat a una persona en reconeixement a la seva trajectòria.
Fernández va expressar vers Ángel Olaran paraules molt sinceres. “Estar amb vostè (Ángel Olaran) és molt difícil no sentir emoció i admiració. La gent com vostè forma part de la part bona de l’espècie humana. D’aquells que des del cor es posen al servei dels altres. I per tant, vull que sàpiga que tots l’admirem i que som tots seguidors de la seva obra. I amb el seu permís, i amb el permís del meu consell de govern de la Universitat de Lleida, vull anunciar-li que proposaré al consell de govern de la UDL el Doctor Honoris Causa pel Pare Ángel Olaran”, afirmava el rector amb el posterior aplaudiment dels assistents a la vetllada solidària i I Edició dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa.
El doctorat honoris causa és la màxima distinció que concedeix la universitat a una persona en reconeixement de la seva trajectòria científica i universitària i, en general, d’uns valors que de forma manifesta s’identifiquen amb la institució. La Universitat de Lleida ha investit fins ara 38 doctors i doctores honoris causa. La proposta dels investits sorgeixen perquè volen destacar els mèrits científics o humanístics de les personalitats que sobresurten en les seves àrees de treball i de recerca.
Record per Àngel Pujol
El rector de la Universitat de Lleida era el portaveu del jurat del Reconeixement Ànima Abba Melaku que va ser endur-se l’ONG Defensa Civil Siriana, més coneguda com l’organització “Cascos Blancs”. Abans de prendre la paraula en nom del jurat, va adreçar-se als comensals en nom particular: “Crec que hi ha una persona que ens està mirant a tots i que sent el seu cor ple d’alegria: es diu Àngel Pujol. Jo crec que avui ell està aquí present i està sentint que Mollerussa, que les terres de Lleida, que Catalunya, ha respost al que sempre ha sigut la seva veu: ser una persona arrelada en l’àmbit local, però al mateix temps tenir el mapamundi obert per ser una persona cosmopolita i estar allà on es mereix que la gent bona estigui ajudant a la gent bona”.
Finalment, Fernández va demanar un fort aplaudiment per l’Àngel Pujol, a qui per preservar la seva memòria s’han instaurat els Reconeixements Ànima.
Paraules per Josep Maria Pujol i Marc Solsona
Sobre Josep Maria Pujol, president del CIS Ángel Olaran, i sobre Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, també va tenir paraules. Els va felicitar per la iniciativa dels Reconeixements Ànima. “Tota la sala coneix la creativitat silenciosa del Sr. Pujol que sempre està davant dels grans projectes de la societat. I de l’alcalde Marc Solsona puc dir que “honra aquesta nova generació d’alcaldes que vénen amb la gran força de continuar transformant el país des de les institucions democràtiques que són els ajuntaments”.
Compromís per l’organització de jornades solidàries a la UDL
“Aquest any no ha estat possible per la pressa del temps, però comprometo a la UDL perquè l’any que ve faci un procés de sumar-se a aquest premi i organitzarem unes jornades sobre cooperació i solidaritat dins del marc de la UDL 2 dies abans que es faci el premi. La UDL com sempre vol ser una Universitat que estigui arrelada al territori però també oberta a les finestres del món. Per tant, comprometo la paraula del rector perquè l’any que ve la UDL pugui participar com Universitat en aquest premi.
Paraules pels companys sirians
Roberto Fernández, abans de l’entrega del guardó del Reconeixement Ànima Abba Melaku a Raed Al Saeh, cap dels “Cascos Blancs”, va adreçar-se als companys sirians amb aquestes paraules: “Tots nosaltres catalans, lleidatans, sentim avui una profunda emoció sincera i el nostre cor està com sempre ha estat amb els pobles que pateixen. Vull que sapigueu que la nostra admiració és profunda i que demà tornareu a estar en l’horror que de vegades una política internacional, està comandada per les armes, comandada per la barbàrie, i no per la raó i la civilització. El poble de Catalunya està amb el poble sirià”.
Trobareu la informació sobre el premi internacional en l’enllaç: Els Cascos Blancs creen admiració en els Reconeixements Ànima.