Reconeixement de l’acció social i solidària a l’Ajuntament d’Aitona

Reconeixement de l’acció social i solidària a l’Ajuntament d’Aitona

Des de la nostra Fundació vam fer la proposta del Reconeixement de l’acció social i solidària a l’Ajuntament d’Aitona en l’Acte dels lliuraments de les distincions que concedeix l’Ajuntament de Lleida. Així dona reconeixement a l’acció social i solidària a la ciutat de Lleida amb motiu de la celebració el dia 20 del Dia Mundial de la Justícia Social. L’Ajuntament d’Aitona, rep el Reconeixement.

La Sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados acull el lliurament de les distincions “Reconeixement de l’acció social i solidària a Lleida”. Amb aquests reconeixements es vol donar visibilitat a aquelles empreses que conjuntament amb entitats del tercer sector han mostrat atenció i sensibilitat a l’hora de tirar endavant projectes i accions socials. L’Acte d’homenatge es celebra el dimarts 21 de febrer a la Sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados.

L’Ajuntament de Lleida ha reconegut un any més les empreses i organitzacions de Lleida que han proposat entitats de la ciutat per visibilitzar el seu compromís social i solidari. Trenta-tres representants d’aquestes firmes han pujat a l’escenari de la sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados per recollir el diploma, que els ha lliurat el paer en cap, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall. amb les d’aquesta edició, que és la desena, ja són 245 les empreses reconegudes.

Des de la Fundació CIS Ángel Olaran vam fer la proposta del Reconeixement de l’acció social i solidària a l’Ajuntament d’Aitona per la seva col·laboració amb la labor del missioner Ángel Olaran gràcies a la X Caminada Popular d’Aitona a benefici del CIS Ángel Olaran que es va realitzar el diumenge 6 de març de 2022. Però, aquella va ser la desena edició i aquest any continua el seu suport amb la Caminada Popular Aitona 2023 en benefici del CIS Ángel Olaran. Al llarg d’aquests anys, des de l’Ajuntament d’Aitona han involucrat a les entitats, associacions i persones voluntàries del seu poble per a fer possible una caminada amb el vessant solidari. Per tant, és un reconeixement a la seva col·laboració amb el projecte humanitari i social del missioner basc Ángel Olaran. Aquest projecte és de suport als orfes de Wukro, ancians, malalts de sida, persones amb discapacitat intel·lectual que formen part del programa de l’oficina de serveis socials de Wukro (Wukro Social Development Program) i que a través de la qual se’ls dona suport alimentari, d’habitatge, psicològic i sanitari.

La nostra proposta serveix per a fer un reconeixement públic a l’Ajuntament d’Aitona i a totes les persones involucrades per la col·laboració durant molts anys a la labor del pare Ángel Olaran a Wukro, Tigray -Etiòpia- donant suport als projectes a través de la Fundació Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

Aquesta acció social com les d’altres empreses són les que l’Ajuntament de Lleida reconeixen públicament amb el seu RECONEIXEMENT A L’ACCIÓ SOCIAL I SOLIDÀRIA A LA CIUTAT DE LLEIDA – 2023 en un emotiu acte d’homenatge. En les nou edicions que la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 ha organitzat l’acte, s’han reconegut més de dues-centes empreses. Després de la desena, ja són 245.

L’Ajuntament d’Aitona, a proposta del CIS, recull el Reconeixement

Imma Benages, 2a tinenta d’alcalde de l’Ajuntament d’Aitona, rep el reconeixement a proposta de la Fundació CIS Ángel Olaran. El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, li van entregar.

Reconeixement a l’Acció social i solidària a Lleida

El reconeixement a l’acció social i solidària a Lleida és una iniciativa impulsada per la Paeria de Lleida per distingir aquelles empreses, organismes i entitats que durant l’any anterior han demostrat una atenció i sensibilitat especial a les demandes que es donen a la societat i que es cobreixen a través del tercer sector, d’entitats d’acció social, de solidaritat, de cooperació i de desenvolupament. El reconeixement es fa a través de les propostes que fan les mateixes entitats de Lleida, que, en aquest cas durant el 2022, han rebut ajut d’alguna empresa que els ha permès endegar accions o projectes perquè pugui ser una acció reconeguda públicament. La col·laboració es pot materialitzar de diverses formes: amb aportacions econòmiques, de mitjans, amb voluntariat, dedicant unes hores de l’empresa a fer activitats concretes a l’entitat, insercions laborals, etc. Per això, es vol destacar aquest esforç i dedicació que repercuteix en el valor del sector empresarial lleidatà. L’acte es fa coincidir al voltant del Dia Mundial de la Justícia Social, que té lloc el 20 de febrer.

Trenta-tres Reconeixements

En l’edició d’aquest 2023, trenta-tres empreses i organitzacions han estat proposades per 24 entitats:

-Fundació Privada Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran: Ajuntament d’Aitona.

-AFANOC – Associació de familiars i amics: Aritmos

-Nostàlgia Lleida: Bazar Ouarzaate Lleida

-Fundació Antisida Lleida: Centre Residencial Joviar

-Associació d’amics del Sàhara de Terres de Ponent (Sàhara Ponent): Clínica dental Carrera

-Creu Roja Lleida: Cotècnica, SCCL.

-Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida: Cotècnica, SCCL.

-Associació contra el Càncer a Lleida: Cudós Consultors

-Fundació Social Sant Ignasi de Loiola: El Bon Forner

-ASPID Lleida: Encuentro Moda

-Fundació Jericó: Forn de pa Cal Castellets

-Sant Joan de Deu Terres de Lleida: Fundació 5H

-Associació Salut Mental Ponent: Fundació Mahou San Miguel

-Associació Down Lleida: Grup Vall Companys

-Fundació Banc de Recursos: Hospital Universitari Arnau de Vilanova – Hospital Universitari Santa Maria

-Associació Reintegra: I feel Centre geriàtric Lleida, SL.

-Esclat Associació Solidaritat i Servei Santa Teresina: Ilertec Consultoria Tecnològica, SL.

-Associació de Caritat de Sant Vicens de Paul: Industrial Leridana del frío, SL. (Ilerfred).

-Associació senegalesa de Lleida i província: Khalid Essabbar

-Associació Prosec-Promotora social: Obramat Lleida

-Associació AREMI: Postureig Lleida

-Fundació privada ASPROS: SiC 24

-Fundació Verge Blanca: Supermercats Plus Fresc

-Fundació Privada ILERSIS: Projecte de formació professional ocupacional dual: Caravista, Celler del Roser, Creperia Flash, El Barri, Kaoma, Macao, New Class, restaurant pizzeria La Bufala, restaurant Platz, restaurant Vucätica i Zuulo.

L’acte ha començat amb l’actuació musical del trio de cordes d’alumnes del Conservatori, format per Xavier Òdena (violí), Guillem Garcia (viola) i Elena Gasos (violoncel). Són els guanyadors del concurs de Cambra de la Setmana Cultural del Conservatori i Escola de Música, que s’acaba de celebrar.

En representació de les empreses, el director de Responsabilitat Social Corporativa de Supermercats Plus Fresc, Rafel Oncins, i també Maite Montañés, presidenta de l’entitat AFANOC, en representació de les entitats, també van intervenir en l’Acte amb els seus parlaments.

Pel que fa al diploma d’enguany ha estat en forma de marc, que ha sorgit del projecte de Joventut Crea2.

Reconeixement per Postureig Lleida

La iniciativa Postureig Lleida va ser una de les reconegudes, gràcies a l’Associació AREMI i els #PostuFans que col·laboren.
Segons el Sr. Postu, el reconeixement el fan a tots els que donen suport a les #PostuCauses, que col·laboren amb AREMI i la resta d’entitats de Lleida i Ponent.

Des de la nostra Fundació també reconeixem la seva tasca solidària i li estem agraïts perquè també ha col·laborat els dos darrers anys amb aportacions a favor de la labor del missioner Ángel Olaran a Wukro.

Moltes gràcies a les empreses premiades en edicions anteriors

Al llarg de les darreres edicions, des de la nostra Fundació hem anat fent Reconeixements d’Empreses Solidàries, començant pels darrers reconeixements: Sistemes Electrònics Progrés, Cafés Batalla, La Cuina de l’Araceli, Restaurant Resquitx, Viatges Ilertravel, Hort Calvís, Natural Òptics, Tallers A. Miquel i Fundació Ferreruela.

L’any 2021, la pandèmia no va permetre que es celebrés aquest acte de caràcter anual, que amb motiu del Dia Mundial de la Justícia Social per a distingir a les empreses solidàries es va iniciar l’any 2013.

Publicació premsa

Publicació Segre, 22 de febrer de 2023

Imatges de l’anterior edició amb el reconeixement a Sistemes Electrònics Progrés

Ester Segarra i Judit Solsona, en representació de Sistemes Electrònics Progrés, reben el diploma de reconeixement. El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, van lliurar-lo a proposta de la Fundació CIS Ángel Olaran.

Imatge de les Empreses que van ser reconegudes en l’anterior edició, la 9a

Publicació de Segre de l’edició anterior

Imatge de la publicació de Segre de la 9a edició.