Reconeixement de l’acció social i solidària a Sistemes Electrònics Progrés

Reconeixement de l’acció social i solidària a Sistemes Electrònics Progrés

Des de la nostra Fundació vam fer la proposta del Reconeixement de l’acció social i solidària a Sistemes Electrònics Progrés en l’Acte dels lliuraments dels guardons que concedeix l’Ajuntament de Lleida. Així dona reconeixement a l’acció social i solidària a la ciutat de Lleida amb motiu de la celebració el dia 20 del Dia Mundial de la Justícia Social. Les senyores Ester Segarra i Judit Solsona, en representació de Sistemes Electrònics Progrés, van rebre el diploma de Reconeixement del paer en cap, Miquel Pueyo, i Mariama Sall, regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030.

La Sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados acull el lliurament dels guardons “Reconeixement de l’acció social i solidària a Lleida”. Amb aquests reconeixements, un total de 26 empreses guardonades, es vol donar visibilitat a aquelles empreses que conjuntament amb entitats del tercer sector han mostrat atenció i sensibilitat a l’hora de tirar endavant projectes i accions socials. L’Acte d’homenatge es va celebrar el dimecres 23 de febrer a la Sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados.

Des de la Fundació CIS Ángel Olaran vam fer la proposta del Reconeixement de l’acció social i solidària a Sistemes Electrònics Progrés, S.A. per la seva col·laboració amb el projecte humanitari i social del missioner basc Ángel Olaran de suport als orfes de Wukro, ancians, malalts de sida, persones amb discapacitat intel·lectual que formen part del programa de l’oficina de serveis socials de Wukro (Wukro Social Development Program) i que a través de la qual se’ls dona suport alimentari, d’habitatge, psicològic i sanitari.

La nostra proposta serveix per a fer un reconeixement públic a Sistemes Electrònics Progrés per la col·laboració durant molts anys a la labor del pare Ángel Olaran a Wukro, Tigray -Etiòpia- donant suport als projectes a través del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

Aquesta acció social com les d’altres empreses són les que l’Ajuntament de Lleida va reconèixer públicament amb el seu RECONEIXEMENT A L’ACCIÓ SOCIAL I SOLIDÀRIA A LA CIUTAT DE LLEIDA – 2022 en un emotiu acte d’homenatge. En les nou edicions que la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 ha organitzat l’acte, s’han reconegut 212 empreses.

En representació de les empreses reconegudes, va dirigir unes paraules el director de Conforama Lleida, Luis Miguel Rodríguez, i en nom de les entitats, ho va fer la coordinadora de la Federació Allem, Assumpta Fortuny.

L’acte va comptar amb el grup de cambra format per Xavier Òdena, violí, Guillem Garcia, viola, Elena Gasós, violoncel, del Conservatori Municipal, guanyadors del 22è concurs d’interpretació musical en la Categoria de Música de cambra del Conservatori de Lleida.

Sistemes Electrònics Progrés, a proposta del CIS, recull el Reconeixement

Ester Segarra i Judit Solsona, en representació de Sistemes Electrònics Progrés, reben el diploma de reconeixement. El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, van lliurar-lo a proposta de la Fundació CIS Ángel Olaran.

Empreses que van ser reconegudes en la 9a edició

En aquesta novena edició, les empreses reconegudes, van ser:

Midgard Informàtica i Telefonia, per Sàhara Ponent; Nayox 2000, per Associació Down Lleida; Masanés Servindustria, per l’Associació Prosec-Promotora Social; CaixaBank – Fundació La Caixa, per la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida; Clínica Nova Aliança, per Fundació Aspros; Festa 10, per l’Associació de Caritat de Sant Vicens de Paul; Grup Voltes, per l’Associació contra el Càncer a Lleida; Unipreus, per Creu Roja Lleida i Càrites – Troballes, Grup Sorigué, per Intress; Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida, per la Federació d’entitats per la Salut de Lleida; restaurant Les Deux Chefs, per l’Associació Watani para la libertad y la Justícia; Supermercats Consum, per Agrupat’; Supsa supermercats Pujol, per la Fundació Banc de Recursos; Talkual, per Aspid; Lleida.net, per Afanoc; Buifa, per Arrels; CAP-EAP Balàfia, Pardinyes i Secà de Sant Pere, per Ilersis; Inlingua Lleida, per Antisida Lleida; Sistemes Electrònics Progrés, per CIS Ángel Olaran; Conforama Lleida, per Programa Incorpora “Fundació La Caixa”; Multiservei Ndavant, per Reintegra; Tallers Antoni Miquel, per Esclat, associació i solidaritat Santa Teresina; Rofesecorun, per l’Associació Aremi; Ilerda Serveis, per la Fundació Jericó; Autocares Luis Lax, per Sant Joan de Déu Terres de Lleida; i pastisseria Forn germans Ribes, per Salut Mental Ponent.

Reconeixement a l’Acció social i solidària a Lleida

El reconeixement a l’acció social i solidària a Lleida és una iniciativa impulsada per la Paeria de Lleida per distingir aquelles empreses, organismes i entitats que durant l’any anterior han demostrat una atenció i sensibilitat especial a les demandes que es donen a la societat i que es cobreixen a través del tercer sector, d’entitats d’acció social, de solidaritat, de cooperació i de desenvolupament. El reconeixement es fa a través de les propostes que fan les mateixes entitats de Lleida, que, en aquest cas durant el 2021, han rebut ajut d’alguna empresa que els ha permès endegar accions o projectes perquè pugui ser una acció reconeguda públicament. La col·laboració es pot materialitzar de diverses formes: amb aportacions econòmiques, de mitjans, amb voluntariat, dedicant unes hores de l’empresa a fer activitats concretes a l’entitat, insercions laborals, etc. Per això, es vol destacar aquest esforç i dedicació que repercuteix en el valor del sector empresarial lleidatà. L’acte es fa coincidir al voltant del Dia Mundial de la Justícia Social, que té lloc el 20 de febrer.

Moltes gràcies a les empreses premiades en edicions anteriors

Al llarg de les darreres edicions, des de la nostra Fundació hem anat fent Reconeixements d’Empreses Solidàries, començant pels darrers reconeixements: Cafés Batalla, La Cuina de l’Araceli, Restaurant Resquitx, Viatges Ilertravel, Hort Calvís, Natural Òptics, Tallers A. Miquel i Fundació Ferreruela.

L’any passat, la pandèmia no va permetre que es celebrés aquest acte de caràcter anual, que amb motiu del Dia Mundial de la Justícia Social per a distingir a les empreses solidàries es va iniciar l’any 2013.

Publicacions Premsa

Imatge de la publicació de Segre.