Reconeixement a Resquitx com a Empresa Solidària 2018

Reconeixement a Resquitx com a Empresa Solidària 2018

Des de la nostra fundació vam proposar el Reconeixement a Resquitx com a Empresa Solidària 2018 en els lliuraments dels guardons que realitza l’Ajuntament de Lleida. L’acte es va dur a terme el dimarts 20 de febrer a les 7 de la tarda al Saló de Plens del Palau de la Paeria (Pl. de la Paeria, núm. 1 de Lleida) i va ser presidint pel tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones Xavier Rodamilans.

Des de l’any 2013 i amb motiu del Dia Mundial de la Justícia Social, l’Ajuntament de Lleida realitza el lliurament dels guardons “Empresa Solidària” a diferents empreses.

Aquest any 2018 es va celebrar la 6a edició d’aquest acte de reconeixement institucional a aquelles empreses que durant l’any 2017 han creat conjuntment amb entitats de Lleida aliances de col·laboració i ajuda per tal de poder fer front a situacions de dificultat social.

Reconeixement a Resquitx com a Empresa Solidària 2018

El Saló de Sessions va acollir l’acte institucional de la 6a edició d’aquesta iniciativa, en què es lliurà el diploma a 23 noves empreses. Es tracta d’organitzacions que han mostrat una especial sensibilitat davant les necessitats i actuacions de les entitats locals del tercer sector d’acció social, de solidaritat, de cooperació i desenvolupament.

En nom de les entitats, Rosa Majoral, d’Arrels Sant Ignasi, va agrair la col·laboració de totes les empreses i comentar que el seu ajut és indispensable per engegar i mantenir accions concretes o projectes que les entitats desenvolupen.

L’acte va ser presidit pel tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones Xavier Rodamilans. També hi van assitir el tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, així com els regidors Paco Cerdà, José Luis Osorio, Núría Marín i Joan Vilella.

Reconeixement a Resquitx com a Empresa Solidària 2018

Empreses reconegudes

Les empreses que van rebre el reconeixement d’Empresa Solidària 2018 van ser (i les entitats que les van proposar): Ampa Escola Espiga (Xarxa de Centres Oberts i Ciberaules), Bricodepot (Aspid), Canon Business Center Lleida (Associació Banc d’Aliments), Centre d’anglès Romeu (Esclat, Associació solidaritat i servei Santa Teresina), Cercle de Ponent 2009, SL (Assoc. Antisida de Lleida), Escola Maristes (Assoc. Reintegra), FEDAC-Lleida (Educaesport municipal), Fira de lleida (Consell Municipal de Persones amb Discapacitat), Fruiteria Sara (Fundació Jericó), Fruits de Ponent (Ilersis), Gimnàs Lleida-Ekke (Aspros), Grup Amoca (Salesians St. Jordi PES Lleida), Grup Seven (Àrea municipal de Promoció de la Salut), ILO Institut de Lleida d’Oftalmologia (Sàhara Ponent), Mon Ermitage (Down Lleida), Nayox 2000, SL (Aremi), Pàmpols Arquitecte, SLP (Assoc. Salut Mental de Ponent), Restaurant l’Estel de la Mercè (Assoc. Prosec),

Més empreses

Restaurant Resquitx (CIS Àngel Olaran), Sercodaga (Fundació Arrels Sant Ignasi), Supsa Supermercats Pujol, SL (Assoc. de Caritat de Sant Vicenç de Paül), Teyme (Fundació Banc de Recursos) i Unipreus, SL (Creu Roja). Creu Roja també es va proposar el Sr. Postu per la seva participació en diverses causes benèfiques impulsades per entitats de la ciutat. Per aquest motiu, en aquesta edició es va fer una menció especial al Sr. Postu per la seva contribució a accions i campanyes solidàries.

Reconeixement a Resquitx com a Empresa Solidària 2018

Reconeixement a Resquitx com a Empresa Solidària 2018

Propostes de les entitats de Lleida

El reconeixement d’empresa solidària es fa a través de les propostes que fan les mateixes entitats de Lleida, que durant l’any 2017 han rebut ajut d’alguna empresa que els ha permès endegar accions i/o projectes. Amb aquesta proposta, la Paeria els ofereix la possibilitat de difondre aquesta acció perquè es pugui reconèixer públicament.

Al diploma de reconeixement, hi surt un detall de les pintures murals de la Pia Almoina (s.XIV), un símbol identitari de la ciutat de Lleida: La Pia Almoina.

Les entitats de Lleida estan compromeses amb la Justícia Social i s’identifica amb els principis de llibertat, igualtat i cohesió social, treballant el respecte a la dignitat de la persona, al seu projecte de vida, la seva promoció social, el dret a escollir i la inclusió social de la persona. Per això, fent ús del sector empresarial, es pretén transformar la societat, sensibilitzant i educant en valors de solidaritat i de compromís cívic.

Motius per la nostra proposta del Resquitx

Des del CIS Ángel Olaran, com a entitat de cooperació al desenvolpament, vam proposar a Restaurant Resquitx per la seva total predisposició de posar les seves instal·lacions al nostre servei per a l’organització i celebració d’actes i activitats solidàries, demostrant el seu compromís amb la nostra fundació i en suport a la labor del missioner Ángel Olaran.

Un clar exemple, és la fidel col·laboració i incondicional en la tradicional Vetllada Solidària Ángel Olaran que realitza el Centre d’Iniciatives Solidàries amb caràcter anual, i que el 2017 va arribar a la desena edició compartint en els dos darrers anys els Reconeixements Ànima Solidària Àngel Pujol de la Ciutat de Mollerussa. Aquesta vetllada, en la que comptem amb la presència del Pare Olaran, s’ha convertit en un acte molt important per aconseguir fons per a dur a terme els projectes socials i humanitaris que desenvolupa el missioner basc a la població de Wukro, al nord d’Etiòpia. A més, és un acte de sensibilització rellevant per al món de la solidaritat i que ha pres amb els anys molta força en el nostre territori, i més enllà d’aquest.

A més, el Resquitx acull anualment un dels campionats solidaris del joc de la botifarra que reuneix més participació i que serveix també per a recollir fons per a l’ajuda a les persones desfavorides d’aquella zona d’Àfrica.

Moltes gràcies Resquitx i enhorabona!!

Família del Resquitx amb Ángel Olaran i escriptora Maite Pérez Báez

Imatge de la família Daniel-Castañé amb el missioner Ángel Olaran i l’escriptora Maite Pérez Báez, autora del llibre ‘Ángeles de Wukro’. Una fotografia de l’any 2008.

Família Resquitx 2008

Resquitx va ser fundat l’any 1986 pel sr. Mariano Castañé i Jové. Actualmente és una empresa familiar regentada per la mare, la senyora Roser Daniel, i els seus tres fills: Jordi, Rubèn i Joel. Una empresa que ha treballat de valent per fer-se un lloc privilegiat en el món de la restauració.

Publicació Premsa Diari Segre

Reconeixement a Resquitx com a Empresa Solidària 2018

Reconeixements del CIS de les 2 darreres edicions

5a Edició – Reconeixement Ilertravel

V Edició Empresa Solidària 2017- Ilertravel

V Edició Empresa Solidària 2017

4a Edició – Reconeixement Hort Calvís