Cursa snowrunning participativa que també ajuda a Wukro

Cursa snowrunning participativa que també ajuda a Wukro

El diumenge 11 de març es va celebrar la cursa snowrunning participativa que també ajuda a Wukro que es va suspendre el diumenge 21 de gener de 2018 per l’organització a causa del mal temps i per a no posar en risc la integritat física dels participants. Així doncs, finalment es va celebrar la IV Hivernal Beret-Montgarri, primera cursa a Catalunya i segona del territori estatal en la modalitat de Snowrunning (córrer per la neu). Es repeteix la Cursa Snowrunning participativa que també ajuda a Wukro. Al fer la inscripció es fa un donatiu a la nostra fundació CIS Ángel Olaran per ajudar als projectes del Pare Ángel Olaran.

Cursa Snowrunning hivernal-2018-8

Enhorabona als guanyadors!

Cursa Snowrunning hivernal-2018-1

Moltes gràcies a l’organització per la col·laboració

Moltes gràcies a totes i tots els que col·laboren en aquesta iniciativa solidària.

La celebració d’aquest esdeveniment anual és al Pla de Beret, a 1.800 metres d’alçada, a les instal·lacions de l’estació d’esquí de Baqueira-Beret. Un marc incomparable i molt especial que fan que la Hivernal Beret-Montgarri sigui un esdeveniment esportiu exclusiu per a corredors de trail running. No hi ha dubte que aquest entorn únic fa que la participació sigui també internacional i tenen una molt bona oportunitat per a conèixer el Santuari de Montgarri i la Vall d’Aran.

La modalitat d’snowrunning és un esport que té molta força als països nòrdics i que a poc a poc ha anat adquirint més rellevància al nostre territori. En les tres anteriors edicions va tenir un gran èxit i aquesta disciplina de córrer per la neu és un estímul més pels mesos d’hivern. Hi ha tres proves amb diferent distància.

Cursa snowrunning participativa que també ajuda a Wukro

Cursa de 6 km

La modalitat de 6  km és un traçat d’anada i tornada des del Pla de Beret fins ben entrada la pista de Montgarri, uns 3 km que ens porta a Alt Àneu pel marge dret del riu Noguera Pallaresa. Té un desnivell de 50 metres. Aquesta cursa s’inicia 10 minuts després de la de 17 km, és a dir a les 10.40 hores. La modalitat de 6  km permet la inscripció de participants que decideixen fer la traçada a peu, és de dificultat molt fàcil. També està permés el Canincross i no són obligatòries les cadenes.

L’entrega de dorsals i la bossa del corredor es realitza a l’Hotel Val de Neu.

Cursa de 12 km

Els inscrits en la cursa de 12 km recorre el traçat des del Pla de Beret a 1840 metres, fins al Santurari Romànic de Montgarri a 1645 metres. L’anada pel marge dret del riu, i la tornada per la pista de Montgarri. La participació amb cadenes és obligatòria.

Tant la sortida com l’arribada està ubicada a l’Estació de Baqueira-Beret, exactament en les immediacions de la cafeteria de Beret.

L’inici de la curs és a les 10:30 del matí a la mateixa hora que la de 17 km.

En aquesta modalitat NO es permet la inscripció de participants que desitgen fer el traçat caminant. Però sí està permès el Canincross.

L’entrega de dorsals i la bossa del corredor es realitza a l’Hotel Val de Neu de 5 estrelles.

Cursa de 17 km

Els participants de la prova de 17  km recórrent el tram des del Pla de Beret a 1.840 metres d’altura fins al Santuari Romànic de Montgarri, situat a 1.645 metres. L’anada es realitza pel marge dret del riu i la tornada per la pista a Montgarri. Un desnivell de 200 metres que fa les delícies dels corredors.

Tant la sortida com l’arribada està ubicada a l’Estació de Baqueira-Beret, exactament en les immediacions de la cafeteria de Beret.

Els corredors d’aquesta modalitat porten obligatòriament cadenes per una millor tracció damunt de la neu. L’horari d’inici és a 2/4 d’11 del matí. La dificultat de la cursa és moderada.

L’entrega de dorsals i la bossa del corredor es realitza a l’Hotel Val de Neu.

Cursa solidària

Aquest any aquesta snowrunning torna a col·laborar amb la causa solidària del Pare Ángel Olaran. La inscripció en qualsevol de les tres modalitats dona suport a la financiació dels projectes del missioner basc a Wukro, al nord d’Etiòpia. D’aquesta manera, ajuda al programa d’orfes i ancians d’aquella zona de l’Àfrica.

Si desitges ajudar al Pare Ángel Olaran pots fer un donatiu per Wukro.

Cursa snowrunning participativa que també ajuda a Wukro

Cursa snowrunning participativa que també ajuda a Wukro

Participació de Paula Fernández-Ochoa

La passió de Paula Fernández-Ochoa per la muntanya, per la neu i pel trail, i la seva debilitat per la Vall d’Aran i l’estació d’esquí Baqueira-Beret fan que participi a la IV Hivernal Beret-Montgarri. Explica al seu blog vivir corriendo la combinació perfecta = Snowrunning + finalitats solidàries + Baqueira-Beret.

Paula Fernández-Ochoa-snowrunning_vivircorriendo4

Recordant l’anterior edició

En l’edició del 2017, Jordi Gil, director i presentador del programa de TV3 Temps de Neu juntament amb l’alcalde de Naut Aran, César Ruiz Canela Nieto, van fer l’entrega a favor del CIS Ángel Olaran d’un xec solidari de 500 € per al projecte d’ajuda a infants, ancians i gent desfavorida de Wukro.

Cursa snowrunning participativa amb la causa de Wukro

Recordem de l’anterior edició que el dorsal número 1 de la cursa de 17 km era honorífic i estava reservat amb el nom d’Ángel Olaran, el missioner basc qui dur a terme la seva labor humanitària a Wukro, Etiòpia, i al que dóna suport la nostra fundació Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

Altres imatges d’edicions realitzades

Hivernal Beret-Montgarri-2017-3

Cursa snowrunning participativa amb la causa de Wukro

Cursa snowrunning participativa amb la causa de Wukro

Suport

Coordinadora Lleida-Logo

ACCD-logo