Caminada Popular Aitona 2023 en benefici del CIS Ángel Olaran

Caminada Popular Aitona 2023 en benefici del CIS Ángel Olaran

Aitona celebra el diumenge 19 de març la seva XI Caminada Popular Aitona 2023 en benefici del CIS Ángel Olaran sota l’organització de l’Ajuntament d’Aitonai el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. També amb la col·laboració de diferents associacions de la localitat del Segrià i nombroses voluntàries i voluntaris. Un matí esportiu, solidari i amb un entorn paisatgístic del poble d’Aitona que va encantar als participants. La Caminada és solidària perquè els beneficis es destinen a la nostra Fundació per col·laborar amb la labor del Pare Ángel Olaran a Wukro, a la regió del Tigray -Etiòpia-. Moltes gràcies a totes i tots per continuar amb aquesta Caminada Popular!

Aquesta caminada estava prevista pel diumenge dia 5 de març, però la manca de floració dels camps de presseguers del municipi d’Aitona i la previsió del pas de la borrasca Juliette que quedés posposada al diumenge 19 de març. D’aquesta manera, amb quinze dies més, es va poder gaudir de la floració i d’un millor temps per a caminar. Es van mantenir les inscripcions per les persones que ja l’havien fet. Es podia anul·lar-la enviant un correu a [email protected] informant de la cancel·lació pel retorn íntegrament de l’import pagat.

Una Caminada que ha arribat a l’onzena edició i que s’ha convertit amb el pas dels anys gràcies a l’esforç dels organitzadors i voluntàries, en una activitat lúdica, esportiva i solidària de referència del calendari aitonenc, i estatal per la important participació. A més, els participants gaudeixen d’un recorregut privilegiat pels camps de presseguers coincidint amb l’esclat de la floració i amb l’inici de la campanya de la flor.

Imatges de la sortida

Aquestes són algunes imatges dels participants en el moment de la sortida de la Caminada.

Imatges de la Caminada

A continuació, pots veure imatges de la Caminada Popular d’Aitona d’enguany.

Cartell de l’XI Camianda Popular Aitona 2023

Una Caminada per a tothom

La Caminada comptarà amb 3 rutes classificades segons la dificultat. Començarà a les 9.30 hores del matí del diumenge 19 de març de 2023. De les 8.30 a les 9.20 h es podran acabar de fer les darreres acreditacions, i posteriorment, tindrà lloc la sortida. La sortida i l’arribada serà davant de l’escola bressol, a la plaça del Pavelló Poliesportiu. El preu solidari anticipat de participació en qualsevol de les rutes serà: fins al dia 16 de març de 10 € i de 12 € el mateix diumenge de la caminada, si queden places, al punt de lliurament d’acreditacions, de 8.30 a 9.20 h.

Les inscripcions anticipades presencials també es poden fer fins al dia 16 de març (últim dia d’inscripció anticipada) a les oficines de l’Ajuntament d’Aitona de dilluns a divendres de les 9:00 a les 14:00 omplint la butlleta d’inscripció i efectuant el pagament en efectiu.

També es pot fer la inscripció el mateix dia de la caminada, si encara queden places, de les 8:30 a les 9:20 del matí al punt de lliurament d’acreditacions. El preu serà de 12 €.

El termini per fer la inscripció anticipada acaba el dia 16 de març.

El telèfon de l’Ajuntament d’Aitona: 973 794 010 per completar la informació.

Tenir en compte

Per preservar el medi ambient se substituiran les ampolles d’aigua per garrafes als avituallaments, per la qual cosa s’haurà d’emportar gots o ampolles de casa.

Preu solidari en benefici del CIS Ángel Olaran

El preu solidari anticipat de participació en qualsevol de les 3 rutes és de 10 € fins el 16 de març. El preu solidari el mateix dia de la caminada és de 12 €. Els beneficis de l’XI Caminada Popular Aitona 2023 a favor del CIS Ángel Olaran es destinen a la col·laboració amb la labor del missioner basc Ángel Olaran a Wukro, Tigray -Etiòpia-. Si no pots participar en la Caminada, però vols sumar-te a la nostra causa solidària, pots fer un donatiu.

Rutes

L’XI Caminada Popular Aitona 2023 comptarà, com ja és tradició, amb 3 rutes alternatives per gaudir de la diversitat paisatgística entre arbres fruiters, aquest any amb flor, espai forestal de gran atractiu i camins de vegetació. Al llarg del recorregut hi ha avituallament de sòlids i líquids, així com punts d’assistència.

Ruta curta

9 km, dificultat baixa. Ruta plana i vorejant el riu.

Ruta mitjana

16 km, dificultat mitjana. Com la ruta curta, també plana i vorejant el riu.

Ruta Llarga

20 km, amb un desnivell mitjà-alt que enllaça amb les anteriors i segueix cap a Montfiu. Percentatge de camí de terra: 90 %. Hi haurà diferents avituallaments.

Més informació a tenir en compte

La sortida serà del pavelló poliesportiu. L’entrega d’acreditacions començarà a les 8.30 h.

Hi ha previst que durant el recorregut hi hagi diversos punts d’avituallament de sòlids i líquids, així com punts d’assistència.

Tots aquells que necessitin abandonar la caminada abans de finalitzar tenen a la seva disposició medis per fer-ho.

El recorregut està degudament senyalitzat; s’ha de respectar i seguir el recorregut. Si algú se’n surt, l’organització no se’n fa responsable.

Els animals de companyia han d’anar lligats.

Els participants menors d’edat han d’anar acompanyats pels pares, mares o tutors.

Es demana que s’extremi la precaució en travessar la carretera, sobretot aquelles persones que acompanyin els menors.

Es recomana portar calçat i roba adequada.

L’organització no es fa responsable de les persones que no estiguin inscrites.

És imprescindible passar pels controls de sortida i d’arribada per tal de recollir les credencials.

Si per qualsevol motiu la caminada no pogués celebrar-se aquest dia, es farà el dia 16 de març (no es faran devolucions).

Totes aquelles persones que no hagin passat pel 2n avituallament (al punt quilomètric 14) abans de les 12.30 h hauran d’agafar obligatòriament la ruta mitjana (no podran agafar la llarga per manca de temps per poder-la realitzar).

Vetllant pel medi ambient l’organització no donarà ampolles d’aigua als avituallaments, les quals seran substituïdes per garrafes d’aigua, per la qual cosa els caminaires hauran de portar gots o ampolles de casa.

L’organització es reserva el dret a fer les modificacions que cregui oportunes.

El fet d’inscriure’s suposa l’acceptació de les normes.

Hi haurà dutxes habilitades per les persones que ho sol·licitin.
Respecteu l’entorn natural del recorregut.
No l’embruteu amb les vostres deixalles.
Percentatge de camí de terra: 90 %.

Amb la col·laboració de

Coordinadora Lleida-Logo

Imatges anteriors Caminades

Moltes gràcies a tothom!

Moltes gràcies a l’Ajuntament d’Aitona i a totes les persones que organitzen i col·laboren en l’XI Caminada Popular d’Aitona, i a totes i tots els que hi participaran i faran possible una nova edició d’aquesta fantàstica activitat esportiva i solidària.

Recordant últimes Caminades

Recorda la Caminada de 2022

Recorda la Caminada Popular Aitona 2022.

Recordant la Caminada 2020

Recorda la Caminada Popular Aitona 2020.

Podeu veure les imatges de la darrera caminada, en la qual van participar més de 700 persones, a: Fotos Caminada Aitona 2020.

Imatges Caminada 2019

Podeu veure les imatges de l’edició del 2019  fent clic sobre: Fotos Caminada Aitona 2019

Publicació Premsa SEGRE amb la imatge de la VIII Caminada 2019

2019-03-11 Diari Segre-Aitona en flor

Imatges Caminada 2018, amb presència d’Ángel Olaran

Caminada Popular Aitona 2019 en benefici del CIS Angel Olaran

Podeu veure totes les imatges de la Caminada 2018 clicant sobre Fotos de la Caminada Popular d’Aitona 2018.

Imatges Caminada 2017

Podeu veure totes les imatges de la Caminada 2017 clicant sobre Fotos de la Caminada Popular d’Aitona 2017

Imatges Caminada 2016

Podeu veure totes les fotos de la Caminada del 2016 en aquest enllaç: V Caminada Popular Aitona 2016 solidària