Caminada Popular Aitona 2020 en benefici del CIS Angel Olaran

Caminada Popular Aitona 2020 en benefici del CIS Angel Olaran

Aitona va celebra el diumenge 8 de març la seva IX Caminada Popular Aitona 202o en benefici del CIS Angel Olaran amb la participació de més de 700 persones sota l’organització de l’Ajuntament d’Aitonai el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. També amb la col·laboració de diferents associacions de la localitat del Segrià i nombroses voluntàries i voluntaris. Va ser un matí esportiu, solidari i amb un entorn paisatgístic del poble d’Aitona que va encantar als participants. La Caminada és solidària perquè els beneficis es destinen a la nostra Fundació per ajudar la labor del Pare Olaran a Wukro, al nord d’Etiòpia. Moltes gràcies a totes i tots per fer-la possible!

Una Caminada que s’ha convertit amb el pas dels anys i amb l’esforç dels organitzadors i voluntàries en una activitat lúdica, esportiva i solidària de referència del calendari aitonenc, i alhora també lleidatana per la important participació. A més, els participants gaudeixen d’un recorregut privilegiat pels camps de presseguers coincidint amb l’esclat de la floració i amb l’inici de la campanya de la flor.

Més de 700 participants

La Caminada va comptar amb la participació de més de 700 persones i que van gaudir molt de la jornada.

Podeu veure les imatges de la caminada a: Fotos Caminada Aitona 2020.

Una Caminada per a tothom

La Caminada comptarà amb 3 rutes classificades segons la dificultat. Començarà a les 9.30 hores del matí. De les 8.30 a les 9.20 h es podran acabar de fer les darreres acreditacions, i posteriorment, tindrà lloc la sortida. La sortida i l’arribada serà davant de l’escola bressol, a la plaça del Pavelló Poliesportiu. El preu solidari anticipat de participació en qualsevol de les rutes serà de 8 € (anticipades fins el 5 de març) i de 10 € el mateix diumenge de la caminada, al punt de lliurament d’acreditacions, de 8.30 a 9.20 h.

Caminada Popular Aitona 2020 en benefici del CIS Angel Olaran

Suport

Coordinadora Lleida-Logo

ACCD-logo

Inscripcions i més informació

Es podien fer la inscripció via online.

Les inscripcions anticipades presencials també es poden fer fins el dia 5 de març (últim dia d’inscripció anticipada) a les oficines de l’Ajuntament d’Aitona de dilluns a divendres de les 8:00 a les 13:00 omplint la butlleta d’inscripció i efectuant el pagament en efectiu.

També es pot fer la inscripció el mateix dia de la caminada, de les 8:30 a les 9:20 del matí al punt de lliurament d’acreditacions.

El telèfon de l’Ajuntament d’Aitona: 973 794 010 per completar la informació.

Canvis més significatius

Els canvis més significatius vers la caminada de l’any passat són:
Per preservar el medi ambient se substituiran les ampolles d’aigua per garrafes als avituallaments, per la qual cosa s’haurà d’emportar un got o una ampolla de casa.
Aquest any es donarà un entrepà de llonganissa a la brasa en finalitzar la caminada. El preu és de 8 € a les inscripcions anticipades i 10 € a les del mateix dia.

Preu solidari en benefici del CIS Ángel Olaran

El preu solidari anticipat de participació en qualsevol de les 3 rutes és de 8 €. El preu solidari el mateix dia de la caminada és de 10 €. Els beneficis de la IX Caminada Popular Aitona 2020 a favor del CIS Angel Olaran es destinen a projectes socials i humanitaris del Pare Olaran a Etiòpia, com el d’ajuda als orfes i persones més necessitades de Wukro, Etiòpia.

Rutes

La IX Caminada Popular Aitona 2020 comptarà, com ja es tradició, amb 3 rutes alternatives per gaudir de la diversitat paisatgística entre arbres fruiters, aquest any amb flor, espai forestal de gran atractiu i camins de vegetació. Al llarg del recorregut hi ha avituallament de sólids i líquids, així com punts d’assistència.

Ruta curta

Aproximadament 9,5 Km Dificultat baixa 14/14 m. Començant la ruta des de la plaça del pavelló poliesportiu passant per  la Torre d’en Quimet fins al riu. Una vegada allí seguirem el camí forestal en direcció a la Xopera del Matges, la  qual creuarem i ens endinsarem a la partida de les Bandes. Des d’aquest punt  retornarem cap al poble pel camí de Carratalà. Desnivell acumulat 19 m (88m a 108 m). Ruta circular. Ruta per pares amb nens i gent gran. Hi haurà l’opció de poder escurçar la ruta a l’altura del primer avituallament fent d’aquesta manera 6 km.

Curta: Ruta Curta

Ruta mitjana

17 KM, dificultat mitjana. Aprox. 17 Km. Dificultat mitjana 170/170 m. A l’arribar al poble es podrà optar per acabar la ruta curta anant cap al pavelló poliesportiu o seguir per la ruta mitjana i llarga que anirà en direcció a la Serra Llarga. Creuarem aquesta Serra i farem cap al camí de la Serra Brisa passant pel Pantà d’aigua del poble. Pujarem la serra i la tornarem a baixar per l’altre vessant on trobarem el 2n avituallament i la bifurcació de rutes. Desnivell acumulat de 124 m (88 a 217 m). Ruta circular. Ruta indicada per a tothom.

Mitjana: Ruta Mitjana

Ruta Llarga

21 KM, dificultat mitjana. Aprox. 21 Km. Dificultat mitjana. Des de la cruïlla dels camins de Xerei, Saidí i les Ànimes (2n avituallament) seguirem i recorrerem tot el camí de Xerei fins trobar el camí de la Clamor, punt del qual tornarem cap a Aitona a través de la Serra de Montefiu fins arribar a la plaça del pavelló poliesportiu. Desnivell acumulat 234/234 m (88 a 217m). Ruta circular. Ruta per a persones amb bona preparació física.

Llarga: Ruta Llarga

Més informació a tenir en compte

La sortida serà del pavelló poliesportiu. L’entrega d’acreditacions començarà a les 8.30 h.

Tots aquells que necessitin abandonar la caminada abans de finalitzar tenen a la seva disposició mitjans per fer-ho.

El recorregut està degudament senyalitzat; s’ha de respectar i seguir el recorregut. Si algú se’n surt, l’organització no se’n fa responsable.

Els animals de companyia han d’anar lligats.

Els participants menors d’edat han d’anar acompanyats pels pares, mares o tutors.

Es demana que s’extremi la precaució al creuar la carretera, sobretot aquelles persones que acompanyin els menors.

Es recomana portar calçat i roba adequada.

L’organització no es fa responsable de les persones que no estiguin inscrites.

És imprescindible passar pels controls de sortida i d’arribada per tal de recollir les credencials.

Es demana de respectar l’entorn natural del recorregut i no embrutar-lo amb les vostres deixalles.

Si per qualsevol motiu la caminada no pogués celebrar-se aquest dia, es farà el dia 29 de març (no es faran devolucions).

Totes aquelles persones que no hagin passat pel 2n avituallament (al punt kilometric 14) abans de els 12.30h hauran d’agafar obligatòriament la ruta mitjana (no podran agafar la llarga per manca de temps per poder-la realitzar)

Vetllant pel medi ambient l’organització no donarà ampolles d’aigua als avituallaments, les quals seran substituïdes per garrafes d’aigua, per la qual cosa els caminaires hauran de portar gots o ampolles de casa.

L’organització es reserva el dret a fer les modificacions que cregui oportunes.

El fet d’inscriure’s suposa l’acceptació de les normes.

Aquest any hi haurà dutxes habilitades per les persones que ho sol·licitin.
Respecteu l’entorn natural del recorregut.
No l’embruteu amb les vostres deixalles.
Percentatge de camí de terra: 90%

Moltes gràcies a tothom!

Moltes gràcies a l’Ajuntament d’Aitona i a totes les persones que organitzen i col·laboren en la IX Caminada Popular d’Aitona, i a totes i tots els que hi participaran i faran possible una nova edició d’aquesta fantàstica activitat esportiva i solidària.

Recordant anteriors Caminades

Podeu veure les imatges de l’edició anterior fent clic sobre: Fotos Caminada Aitona 2019

Publicació Premsa Diari Segre amb la imatge de la VIII Caminada 2019

2019-03-11 Diari Segre-Aitona en flor

Imatges Caminada 2018, amb presència d’Ángel Olaran

Caminada Popular Aitona 2019 en benefici del CIS Angel Olaran

Podeu veure totes les imatges de la Caminada 2018 clicant sobre Fotos de la Caminada Popular d’Aitona 2018.

Imatges Caminada 2017

Podeu veure totes les imatges de la Caminada 2017 clicant sobre Fotos de la Caminada Popular d’Aitona 2017

Imatges Caminada 2016

Podeu veure totes les fotos de la Caminada del 2016 en aquest enllaç: V Caminada Popular Aitona 2016 solidària