27a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

27a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

La 27a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa per tal d’adaptar-se a l’actual situació sanitària i evitar aglomeracions es celebrarà en tres dies. Ho farà en tres dies, el 10, 11 i 12 de juliol. Una mesura excepcional per evitar concentracions massives de participants. Per tant, des de l’organització es recomana també fer l’activitat a qualsevol hora amb grups reduïts, evitant aglomeracions. Tindrà vessant solidari per partida doble, donat que a més de la campanya ‘Porta l’aigua solidària’, també es destinarà part de la recaptació a causes solidàries contra la Covid19. Així ho han manifestat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de Juli Niubó, president de l’Associació Atlètica Xafatolls, organitzadora de l’activitat conjuntament amb la regidoria d’Esports.

27a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa-1

El Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran participa en aquesta tradicional caminada que organitza l’Associació Atlètica Xafatolls conjuntament amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa. Una #CaminadaMollerussa d’uns 8 km de camí pla d’asfalt i terra. Enguany la sortida i l’arribada és des del Camí de Belianes. Es camina cap al Salt del Duran i es torna al Camí de Belianes.

Imatges de la 27a Caminada a la llum de la lluna

La Fundació com a punt d’inscripció

El Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran serà un punt d’inscripció de participació en la Caminada i de recollida de l’aigua amb la presentació del pitral. El preu és de 5 €, cal afegir 0,50 € en concepte de gestió si es realitza en línia als webs de l’Ajuntament de Mollerussa i dels xafatolls. Es pot accedir a fer la inscripció a través del codi QR del cartell. Amb la inscripció es donarà una mascareta de protecció amb un disseny especial reutilitzable amb filtres intercanviables i una polsera lluminosa. Una part econòmica de les inscripcions, que es tancaran quan s’arribi a 600 inscrits, es destinaran a causes solidàries en la lluita contra la Covid19. Els atres punts d’inscripció presencials són: Piscina Coberta: Ctra. Miralcamp, 5, Llibreria Dalmases; c. Jacint Verdaguer, 5, Serveis Roselló: Av. del Canal, s/n i Comercial Solé-Valls: Av. del Canal, 2.

Inscripcions 27a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

La Fundació realitza inscripcions per la 27a Caminada a la llum de la lluna

En l’arribada al Salt del Duran es podran fer fotos amb l’etiqueta #caminadallumlluna2020 o enviar-les al WhatsApp 644921886 (indicant nom i cognoms) per entrar al sorteig de diferents obsequis.

La 27a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa compte per sisè any consecutiu amb la tradicional activitat de sensibilització sobre les dificultats que tenen moltes persones arreu del món de tenir l’aigua a l’abast. Una activitat de sensibilització sobre la importància del que és disposar d’aquest bé tan necessari per poder viure. Així doncs, es repetirà la mateixa campanya que en les cinc anteriors edicions: ‘Porta l’aigua solidària’. Aquesta campanya, com bé ha explicat el representant i patró de la nostra entitat Josep Balagué: “és una campanya de conscienciació de les dificultats que comporta accedir a l’aigua a Etiòpia i es compta amb la col·laboració de les empreses Prefabricats Pujol, Autansa, A. Miquel, Rodi Motors Services, Paprinsa, Ondupacart i Fridecal que aporten fons per ajudar la labor del Pare Ángel Olaran a Wukro”.

Activitat de sensibilització: ‘Porta l’aigua solidària’

A Wukro, Etiòpia, no tenen tant l’aigua al seu abast com la tenim nosaltres. Per tant, podem posar-nos a la seva pell i saber l’esforç que han de fer per aconseguir-la.

26a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

Des del CIS Ángel Olaran s’entrega una ampolla d’aigua plena. L’ampolla és per portar-la des de l’anada fins a la tornada. Es pot aprofitar per beure durant el recorregut. El trajecte en el que es porta plena és per adonar-se de l’esforç que resulta de caminar amb un pes a sobre, encara que no sigui una garrafa de 5 kg o més… Posar-se a la pell dels que transporten l’aigua i, amb més quantitat, i ho fan per necessitat.

La iniciativa implica que la gent tingui més consciència de què hi ha moltes persones al món que no disposen d’aigua potable com nosaltres. L’exemple et tenim a Wukro, la població del nord d’Etiòpia on el missioner Ángel Olaran ajuda aquella gent amb projectes com el d’ajuda als orfes i persones més necessitades. Allí desenvolupa la seva labor amb el suport de nombroses ONG’s internacionals, entre aquestes, hi és el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

La teva implicació i el teu compromís fa possible que els nostres espònsors facin donacions per ajudar a pal·liar la manca d’aigua a Wukro, Etiòpia. La nostra finalitat és conscienciar i fer ressò de la falta d’aigua. També és necessari, aconseguir el màxim suport per a lluitar contra l’escassetat de l’aigua.

El fet que hi hagi molta gent que participi en la #CaminadaMollerussa fa que els infants prenguin partit en aquesta iniciativa solidària i aprenguin de què no tots els nens i nenes del món tenen l’aigua només obrint l’aixeca de la seva casa, per exemple.

Imatges de la presentació a l’Ajuntament de Mollerussa

El matí del dimarts 30 de juny es realitza la presentació als mitjans de comunicació.

Imatge del Reglament Caminada Virtual

Reglament a tenir en compte per la 27a Caminada a la llum de la lluna del 10 al 12 de juliol de 2020.

Diptic 27a Caminada Llum Lluna 2002-2

Moltes gràcies als nostres patrocinadors

La seva col·laboració es dedica íntegrament a donar suport a la labor del pare Ángel Olaran a Wukro, Etiòpia.

27a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa-2

Publicació Diari Segre 27a Caminada a la llum de la lluna

2020-07-14 Diari Segre - 27a Caminada a la llum de la Lluna

Publicació El Pla 27a Caminada a la llum de la lluna

El Pla-27a Caminada llum lluna-1

El Pla-27a Caminada llum lluna-2

El Pla-27a Caminada llum lluna-3

Suport

Coordinadora Lleida-Logo

ACCD-logo

Recordant la 26a Caminada a la llum de la lluna

Si ho desitges pots recordar l’anterior caminada celebrada el 2019.