26a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

26a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

El divendres dia 5 de juliol de 2019, a partir de les 10 de la nit i al Parc Municipal, es celebra la 26a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa. Unes 1.000 persones participen en la #CaminadaMollerussa 2019.

El Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran participa en aquesta tradicional caminada que organitza l’Associació Atlètica Xafatolls conjuntament amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa. Una #CaminadaMollerussa d’uns 10 km de camí de terra i pla. La sortida i l’arribada és des del Parc Municipal. Es camina cap al Salt del Duran i es torna al Parc Municipal de Mollerussa.

La 26a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa compte amb la tradicional activitat de sensibilització sobre les dificultats que tenen moltes persones arreu del món de tenir l’aigua a l’abast. Una activitat de sensibilització sobre la importància del que és disposar d’aquest bé tan necessari per poder viure. Es va repetir la mateixa campanya que en les tres anteriors edicions: ‘Porta l’aigua solidària’.

En què consisteix l’activitat de sensibilització: ‘Porta l’aigua solidària’

A Wukro, Etiòpia, no tenen tant l’aigua al seu abast com la tenim nosaltres. Per tant, ens podem posar-nos a la seva pell i saber l’esforç que han de fer per aconseguir-la.

26a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

Un nen de Wukro participant en les tasques de reg dels arbres. Els boscos de Wukro existeixen per l’esforç d’omplir i transportar regadores d’aigua a mà.

Una estona abans de la sortida de la 26a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa, just després de recollir la polsera de participació, s’entrega una ampolla d’aigua plena. L’ampolla és per portar-la des de l’anada fins a la tornada. Es pot aprofitar per beure durant el recorregut. El trajecte en el que es porta plena és per adonar-se de l’esforç que resulta de caminar amb un pes a sobre, encara que no sigui una garrafa de 5 kg o més… Posar-se a la pell dels que transporten l’aigua i, amb més quantitat, i ho fan per necessitat.

La iniciativa implica que la gent tingui més conciència de què hi ha moltes persones al món que no disposen d’aigua potable com nosaltres. L’exemple et tenim a Wukro, la població del nord d’Etiòpia on el missioner Ángel Olaran ajuda aquella gent amb els seus projectes humanitaris i socials. Allí desenvolupa la seva labor amb el suport de nombroses ONG’s internacionals, entre aquestes, hi és el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

La teva implicació i el teu compromís fa possible que els nostres espònsors facin donacions per ajudar a paliar la manca d’aigua a Wukro, Etiòpia. La nostra finalitat és conscienciar i fer ressò de la falta d’aigua. També és necessari, aconseguir el màxim suport per a lluitar contra l’escassetat de l’aigua.

El fet que hi hagi molt gent que participi a la #CaminadaMollerussa fa que els infants prenguin partit en aquesta iniciativa solidària i aprenguin de què no tots els nens i nenes del món tenen l’aigua només obrint l’aixeca de la seva casa, per exemple.

Presentació a l’Ajuntament

El dimarts 25 de juny es fa la presentació de la 26 Caminada a la llum de la lluna a l’Ajuntament. La Caminada, que tindrà lloc el proper 5 de juliol amb sortida i arribada des del parc municipal, espera reunir al voltant de 1.200 participants en una “festa de ciutat que aglutina tothom, grans i petits, amb caràcter solidaria i que dona a conèixer el recorregut natural per la Banqueta del Canal fins el Salt del Duran”. Ho ha dit l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que avui ha presentat l’activitat inclosa en la programació de les Nits d’Estiu, acompanyat del regidor Bernat Diaz i del president de l’Associació Atlètica Xafatolls, Juli Niubó.

L’activitat, que començarà a les 10 de la nit, presenta com a novetat un concert com a fi de festa al parc municipal a càrrec del duet Forty Miles així com la projecció de les diferents imatge de la caminada. Així mateix, com a animació complementària també hi haurà, al igual que l’any passat, l’acompanyament dels ARF Diables de Mollerussa, que faran un espectacle abans de la sortida i estaran repartits en diferents punts del circuit.

El recorregut serà, com sempre, de 10 quilòmetres, els que separen el parc municipal del Salt del Duran i la tornada al punt inicial. El preu de la inscripció és de 5 euros o de 7 el mateix dia de la caminada i es poden fer als establiments habituals (Llibreria Dalmases, Comercial Solé-Valls, piscines municipals i Serveis Rosselló). També es poden fer les inscripcions en línia a través del web municipal www.mollerussa.cat i a través del web dels Xafatolls. La inscripció inclou un dorsal identificatiu en forma de polsera i una samarreta commemorativa que es podrà recollir dijous i divendres a Serveis Rosselló prèviament a la realització de la cursa. Així mateix, també inclou entrepà i beguda.

En aquest cas, per cinquè any consecutiu la Caminada tindrà caràcter solidari amb el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran a través de la campanya “Porta l’aigua solidària”, que té per objectiu aconseguir fons pels projectes que l’entitat porta a terme a Etiòpia. Així ho ha explicat el president de l’entitat, Josep Maria Pujol, qui ha dit que per fer possible aquesta campanya de conscienciació de les dificultats que comporta accedir a l’aigua en aquest país es compta amb la col·laboració de les empreses Prefabricats Pujol, Autansa, A.Miquel, Rodi Motors Services, Paprinsa, Ondupacart i Fridecal.

Per finalitzar, podeu veure el vídeo de presentació de la Caminada a Pla d’Urgell TV o el vídeo de la presentació de la Caminada a Mollerussa TV

Informació El Pla del Diari Segre

26a Caminada a la llum de la lluna-El Pla

Imatges de la presentació i de la 26a Caminada

Les imatges de la presentació i de la 26a Caminada a la llum de lluna les podeu trobar a: Fotos de la Caminada 2019.

Publicació al Diari Segre

26a Caminada Diari Segre 7-07-19

Publicacions diferents webs

Mollerussa TV

Teleponent.cat

Territoris.cat

 

A més a més

En la 26 Caminada a la llum de la lluna, els Diables de Mollerussa amenitzaran la Caminada amb la realització d’exhibicions abans de la sortida i estaran repartits en alguns punts del recorregut.

Tots els participants que arribin al Salt del Duran entraran al sorteig d’un pernil gentilesa de Xarcuteria Porté.

Una vegada finalitzada la Caminada i durant el sopar al Parc Municipal es durà a terme un concert del duet Forty Miles. A més, es podrà gaudir de la projecció de les imatges de la Caminada.

Recordant l’edició 2018

En l’anterior edició de la 25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa hi van participar unes 1.200 persones.

Podeu veure les imatges a fotos Caminada 2018.

Publicació al Pla del Diari Segre

25a Caminada a la llum de la lluna-El Pla

Publicació al Diari Segre

25a Caminada a la llum de la lluna-Diari Segre

Publicació El Pla Diari Segre

25a Caminada a la llum de la lluna-El Pla 11-07-18