25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

El divendres dia 6 de juliol de 2018, a partir de les 10 de la nit i al Parc Municipal, es va celebrar la 25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa. Unes 1.200 persones van participar en la #CaminadaMollerussa 2018.

El Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran va participar en aquesta tradicional caminada que organitza l’Associació Atlètica Xafatolls conjuntament amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa. Una #CaminadaMollerussa d’uns 10 km de camí de terra i pla. La sortida i l’arribada és des del Parc Municipal. Es camina cap al Salt del Duran i es torna al Parc Municipal de Mollerussa.

La 25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa va comptar amb la tradicional activitat de sensibilització sobre les dificultats que tenen moltes persones arreu del món de tenir l’aigua a l’abast. Una activitat de sensibilització sobre la importància del que és disposar d’aquest bé tan necessari per poder viure. Es va repetir la mateixa campanya que en les tres anteriors edicions: ‘Porta l’aigua solidària’.

Podeu veure més imatges a fotos Caminada 2018.

En què consiteix l’activitat de sensibilització: ‘Porta l’aigua solidària’

A Wukro, Etiòpia, no tenen tant l’aigua al seu abast com la tenim nosaltres. Per tant, ens podem posar-nos a la seva pell i saber l’esforç que han de fer per aconseguir-la.

Caminada a la llum de la lluna 2018-3

Un nen de Wukro participant en les tasques de reg dels arbres. Els boscos de Wukro existeixen per l’esforç d’omplir i transportar regadores d’aigua a mà.

Una estona abans de la sortida de la 25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa, just després de recollir la polsera de participació, s’entrega una ampolla d’aigua plena. L’ampolla és per portar-la des de l’anada fins a la tornada. Es pot aprofitar per beure durant el recorregut. El trajecte en el que es porta plena és per adonar-se de l’esforç que resulta de caminar amb un pes a sobre, encara que no sigui una garrafa de 5 kg o més… Posar-se a la pell dels que transporten l’aigua i, amb més quantitat, i ho fan per necessitat.

La iniciativa implica que la gent tingui més conciència de què hi ha moltes persones al món que no disposen d’aigua potable com nosaltres. L’exemple et tenim a Wukro, la població del nord d’Etiòpia on el missioner Ángel Olaran ajuda aquella gent amb els seus projectes humanitaris i socials. Allí desenvolupa la seva labor amb el suport de nombroses ONG’s internacionals, entre aquestes, hi és el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

La teva implicació i el teu compromís fa possible que els nostres espònsors facin donacions per ajudar a paliar la manca d’aigua a Wukro, Etiòpia. La nostra finalitat és conscienciar i fer ressò de la falta d’aigua. També és necessari, aconseguir el màxim suport per a lluitar contra l’escassetat de l’aigua.

El fet que hi hagi molt gent que participi a la #CaminadaMollerussa fa que els infants prenguin partit en aquesta iniciativa solidària i aprenguin de què no tots els nens i nenes del món tenen l’aigua només obrint l’aixeca de la seva casa, per exemple.

Molt agraïts

Des del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran estem molt agraïts per la gran implicació tant de l’Associació Atlètica Xafatolls com de l’Ajuntament de Mollerussa en aquesta iniciativa solidària que va començar al 2015. Per això, només podem donar-los les gràcies i felicitar-los per l’èxit que any darrera any té la Caminada a la llum de la lluna.

A més, també cal destacar i agraïr als nostres espònsors que donen suport a aquesta activitat de sensibilització i que la seva implicació és fer una donació solidària per a Wukro, Etiòpia, i ajudar als projectes del missioner Ángel Olaran.

Moltes gràcies als nostres espònsors solidaris!

25a Caminada a la llum de la lluna-Cartell

Presentació als mitjans de comunicació

La presentació de la 25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa ha estat realitzada aquest matí de dimarts 26 de juny a l’Ajuntament de Mollerussa. En aquesta presentació hi ha assistit l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president de l’Associació Atlètica Xafatolls, Juli Niubó, el coordinador de la regidoria d’esports, Jordi Aymerich, el tècnic municipal d’esports de l’Ajuntament, Ricard Pastó, i el president de la Fundació del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, Josep Maria Pujol.

L’Ajuntament de Mollerussa i l’Associació Atlètica Xafatolls organitzen el divendres 6 de juliol la 25a Caminada a la llum de la lluna i preveuen arribar a la participació de 1.200 persones. La sortida serà a les 10 de la nit des de davant la piscina coberta i l’arribada al Parc Municipal. En acabar la caminada es repartirà un entrepà i beguda. També es faran diversos sortejos i activitats. La piscina d’estiu restarà oberta durant l’arribada per a les persones que es vulguin banyar.

25 Caminada a la llum de la lluna-presentacio-1

En fer les inscripcions, els participants rebran un dorsal identificatiu en forma de polsera. Rebran una samarreta commemorativa, l’entrepà i la beguda. A més, tots els participants que arribin al Salt del Duran entraran al sorteig d’un pernil gentilesa de Cansaladeria Porté.

L’alcalde Marc Solsona ha destacat que “aquesta ja és una activitat clàssica al municipi. Està enmarcada dins de les nits d’estiu de Mollerussa. Una activitat esportiva, popular i festiva que també té el vessant solidari i de conscienciació de l’escassetat d’aigua en moltes parts del món”.

25 Caminada a la llum de la lluna-presentacio-3

L’explicació del funcionament de la Caminada ha estat realitzada pel president de l’entitat esportiva Associació Atlètica Xafatolls Juli Niubó, que espera que “torni a ser un èxit de participació com els anys anteriors i els participants gaudeixin de la caminada nocturna”.

25 Caminada a la llum de la lluna-presentacio-2

Enguany, es tornarà a realitzar l’activitat de caràcter solidari: “Porta l’aigua solidària”. Una acció que fem des de la nostra Fundació i que ha explicat el nostre president Josep Maria Pujol: “consisteix en el fet que cada persona que participi en la caminada rebi una ampolla d’aigua plena i la porti durant el trajecte de la caminada per conscienciar i sensibilitzar a la població de la dificultat que representa haver d’anar a buscar aigua, com fan en altres llocs del món, amb l’esforç que això representa per a ells”. El president ha tingut paraules d’agraïment pels organitzadors. “Hem d’agrair a l’Ajuntament i als Xafatolls la seva ajuda per la gent de Wukro perquè en fer-nos partícips d’aquesta caminada podem aconseguir 3.000 € dels nostres col·laboradors per ajudar a la labor del Pare Ángel Olaran”.

25 Caminada a la llum de la lluna-presentacio-3

La roda de premsa ha aplegat als mitjans de comunicació locals.

25 Caminada a la llum de la lluna-presentacio-5

Publicació Diari Segre de la presentació

Presentació 25a Caminada a la llum de la lluna

Implica’t i participa a la 25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa!

Apunta’t a la 25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa!

Resum del Reglament Caminada 2018 a tenir en compte

La Caminada-cursa és NO COMPETITIVA oberta a tothom sense distinció de categoria, sexe ni edat. No hi haurà cap tipus de classificació ni premis.

No es permet fer-ho amb bicicleta o vehicles a motor.

La distància serà de 10 Km. per camí de terra i pla, que es podran fer corrent, caminant o marxant, sempre per la part esquerra del camí. S’aconsella, per motius de seguretat, utilitzar el camí principal i no utilitzar la banqueta del canal. Es recomana portar una llanterna o frontal.

Recorregut 25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa:

Parc Municipal, Ctra. de Miralcamp, Av. del Canal, Camí de Belianes, Banqueta del Canal, Salt del Duran i tornada al Parc Municipal.

Hi haura una polsera fluorescent, samarreta de record, avituallament líquid (al Salt del Duran), entrepà i beure per a a tots els participants amb polsera-dorsal.

És obligatori portar durant tot el recorregut la polsera identificativa.

Els participants amb polsera-dorsal que arribin fins al Salt del Duran entraran en el sorteig d’un pernil que es farà a l’arribada.

Inscripcions i preus

Les inscripcions es poden fer a: La piscina coberta (Ctra. Miralcamp, 5), Comercial Solé-Valls (Av. del Canal), Llibreria Dalmases (C. Jacint Verdaguer, 5), Serveis Roselló, (Av. del Canal) i a través de la pàgina web: www.mollerussa.cat o www.xafatolls.cat, on podràs fer-hi les teves inscripcions.

El preu de la inscripció serà de 5 € anticipada i 7 € el mateix dia de la Caminada. Si es fa online s’ha de afegir 0,50€ en concepte de gestió d’inscripció.

Les inscripcions es tancaran 2 hores abans de la sortida o bé quan s’arribi als 1.200 inscrits.

El dijous 5 i divendres 6 de juliol es podran recollir les samarretes i polseres-dorsal (online) a Serveis Roselló (de 9 a 13h i de 15 a 20h) sempre i quan es monstri la polsera identificativa o DNI en inscripcions online. També es podrà participar en el sorteig de diversos obsequis. També es podran recollir a l’arribada.

Acceptació del reglament i responsabilitats

Pel sol fet de participar-hi s’accepta el reglament, i el que s’escau fora d’ell, roman sota la decissió de l’0rganització.

L’organització declina tota responsabilitat quan als diferents perjudicis que la participació en la cursa pot aportar als inscrits.

Moltes gràcies per participar a la 25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa!!

25a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

Inscripció Caminada a la llum de la lluna 2018-2

L’aigua, com a protagonista

L’activitat Porta l’aigua solidària reparteix 1008 ampolles de 0,5cl i 804 ampolles de 0,33cl.

25a Caminada a la llum de la lluna-aigua

Publicació al Pla del Diari Segre

25a Caminada a la llum de la lluna-El Pla

Publicació al Diari Segre

25a Caminada a la llum de la lluna-Diari Segre

Publicació El Pla Diari Segre

25a Caminada a la llum de la lluna-El Pla 11-07-18

Les nostres inscripcions

25a Caminada a la llum de la lluna-inscripcions

Suport

Coordinadora Lleida-Logo

ACCD-logo

Imatges de l’anterior edició 2017

24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

Podeu veure les imatges de l’edició anterior de la Caminada clicant sobre fotos de la Caminada 2017.