28a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

28a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

La 28a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa es celebrarà el divendres 9 de juliol a 2/4 de 10 de la nit i espera reunir uns 600 participants, en un format més reduït que el d’altres anys i amb mesures de prevenció de la Covid-19. Així ho han manifestat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de Juli Niubó, president de l’Associació Atlètica Xafatolls, de Bernat Díaz, regidor d’esports, i el president de la nostra Fundació, Josep Maria Pujol. L’ús de la mascareta serà obligatori en els trams inicial i final del recorregut de 10 km.

El Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran col·labora en aquesta tradicional caminada que organitza l’Associació Atlètica Xafatolls conjuntament amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa. Una #CaminadaMollerussa d’uns 10 km. pel camí pla d’asfalt i terra. Enguany la sortida i l’arribada tornarà a fer-se des de davant de la piscina coberta municipal. Es camina cap al Salt del Duran i es torna al Parc Municipal. Des de la Fundació es vol fer sensibilització del conflicte bèl·lic que es viu al Tigray, Etiòpia, des del novembre de 2020. Per setè any consecutiu la caminada tindrà caràcter solidari a través de la campanya “Porta l’aigua solidària” del CIS Ángel Olaran.

28a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

Imatges de la presentació a l’Ajuntament de Mollerussa

El matí del dimarts 29 de juny es realitza la presentació als mitjans de comunicació a l’Ajuntament de Mollerussa.

28a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa28a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

La Fundació com a punt d’inscripció

El Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran serà un punt d’inscripció de participació en la Caminada. El preu és de 5 €, però cal afegir 0,50 € en concepte de gestió si es realitza la inscripció en línia als webs de l’Ajuntament de Mollerussa inscripcions caminada llum lluna o dels Xafatolls www.xafatolls.cat.

Els atres punts d’inscripció presencials són: Piscina Coberta: Ctra. Miralcamp, 5, Llibreria Dalmases; c. Jacint Verdaguer, 5, Serveis Roselló: Av. del Canal, s/n i Comercial Solé-Valls: Av. del Canal, 2.

Reglament de la Caminada

Reglament a tenir en compte per la 28a Caminada a la llum de la lluna de la nit del divendres 9 de juliol de 2021.

Enguany i seguint els criteris que s’han d’adoptar per la pandèmia de la Covid-19, s’estableixen mesures per evitar en tot el que sigui possible les aglomeracions de persones en el decurs de l’activitat.

 1. Caminada NO COMPETITIVA oberta a tothom sense distinció de categoria, sexe ni edat. No hi haurà cap mena de classificació ni premis.

– No es permet fer-ho amb bicicleta o vehicles de motor.

 1. L’activitat es realitzarà el divendres 9 de juliol a 2/4 de 10 de la nit. La Sortida es farà al davant de la piscina coberta de forma esglaonada i evitant aglomeracions. L’arribada serà al Parc Municipal.
 2. La distància aproximada és de 10 km. pel camí de terra i pla, que es podran fer corrent, caminant o marxant, sempre per la part dreta del camí. S’aconsella, per motius de seguretat, utilitzar el camí principal i no utilitzar la banqueta del canal. Recomanem portar una llanterna o frontal.
 3. Recorregut: Piscina Coberta, Ctra. de Miralcamp, Av. del Canal, Camí de Belianes, Banqueta del Canal, Salt del Duran i tornada al Parc Municipal.
 4. Hi haurà polsera fluorescent, samarreta de record, avituallament líquid (al Salt del Duran), entrepà i beure per als participants amb polsera.
 5. Els participants amb polsera que arribin fins al Salt del Duran entraran en el sorteig d’un pernil (gentilesa de Xarcuteria Porté) que es farà a l’arribada.
 6. El preu de la inscripció és de 5 € i 7 € el mateix dia. Si es fa online s’ha d’afegir 0,50 € en concepte de gestió d’inscripció.
 7. Amb la inscripció es donarà una samarreta commemorativa. La samarreta anirà embossada i en cap cas es podrà canviar després de ser entregada. Es garantirà talla de la samarreta a les inscripcions fetes fins al diumenge 4 de juliol.
 • Inscripcions presencials:
 • PISCINA COBERTA – Ctra. Miralcamp, 5
 • LLIBRERIA DALMASES – c/ Jacint Verdaguer, 5
 • SERVEIS ROSELLO – Av. del Canal, s/n
 • COMERCIAL SOLE-VALLS – del Canal, 2
 • CENTRE D’INICIATIVES SOLIDÀRIES ÁNGEL OLARAN – Av del Canal, 7
 • Inscripcions Online: Mitjançant a les webs: inscripcions de l’Ajuntament de Mollerussa  o  www.xafatolls.cat.  Les inscripcions es tancaran quan s’arribi als 600 inscrits o fins el dia abans / 2 hores abans.
 1. És obligatori portar durant tot el recorregut la polsera identificativa.
 2. El dijous dia 8 i divendres dia 9 de juliol es podran recollir les samarretes i polseres-dorsal (online) a Serveis Rosselló (9 a 13h i 15 a 20h) sempre que es mostri la polsera identificativa o el DNI en el cas de les inscripcions online. La resta de participants podran recollir la samarreta a l’arribada.
 3. En la sortida i l’arribada s’haurà de dur sempre la mascareta posada i s’haurà de seguir les indicacions de l’organització per complir amb la normativa COVID-19 i assegurar els espais interpersonals de seguretat.
 4. Un cop la caminada estigui en marxa s’haurà de respectar els grups bombolla que la normativa vigent estableixi i es recomana l’ús de la mascareta durant l’activitat física.
 5. L’organització declina tota responsabilitat quan als diferents perjudicis que la participació en la cursa pot aportar als inscrits.
 6. La cursa està organitzada per l’Associació Atlètica Xafatolls, conjuntament amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa. Pel sol fet de participar s’accepta el present reglament, i el que s’escau fora d’ell, romandrà sota la decisió de l’organització. Telèfon de contacte en cas d’incidència 644921886.

Activitat de sensibilització: ‘Porta l’aigua solidària’

En les tradicionals Caminades a la Llum de la Lluna anem recordant la importància de l’aigua, tant a Wukro, Etiòpia, com en molts altres llocs del món. Són moltes les persones que no tenen tant l’aigua al seu abast com la tenim nosaltres. Per tant, podem posar-nos a la seva pell i saber l’esforç que han de fer per aconseguir-la.

26a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

Des del CIS Ángel Olaran s’entrega una ampolla d’aigua plena. L’ampolla és per portar-la des de l’anada fins a la tornada. Es pot aprofitar per beure durant el recorregut. El trajecte en el que es porta plena és per adonar-se de l’esforç que resulta de caminar amb un pes a sobre, encara que no sigui una garrafa de 5 kg o més… Posar-se a la pell dels que transporten l’aigua i, amb més quantitat, i ho fan per necessitat.

La iniciativa implica que la gent tingui més consciència de què hi ha moltes persones al món, com hem dit, que no disposen d’aigua potable com nosaltres. La teva implicació i el teu compromís fa possible conscienciar i fer ressò de la falta d’aigua i aconseguir el màxim suport per a lluitar contra l’escassetat de l’aigua.

El fet que hi hagi molta gent que participi en la #CaminadaMollerussa fa que els infants prenguin partit en aquesta iniciativa solidària i aprenguin de què no tots els nens i nenes del món tenen l’aigua només obrint l’aixeta de la seva casa, per exemple.

Amb la col·laboració de

Coordinadora Lleida-Logo

Publicacions premsa

Segre, 14/07/21

Caminada a la llum de la lluna - Segre 14-07-2021

El Pla, 7/07/21

Caminada a la llum de la lluna - Segre 7-07-2021

Recordant anteriors edicions

La Fundació col·labora amb la Caminada a la llum de la lluna des de l’any 2015.

Moltes gràcies als nostres patrocinadors

La seva col·laboració es dedica íntegrament a donar suport a la labor del pare Ángel Olaran a Wukro, Etiòpia.

27a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa-2

Publicació Diari Segre 27a Caminada a la llum de la lluna

2020-07-14 Diari Segre - 27a Caminada a la llum de la Lluna

Publicació El Pla 27a Caminada a la llum de la lluna

El Pla-27a Caminada llum lluna-1

El Pla-27a Caminada llum lluna-2

El Pla-27a Caminada llum lluna-3

Recordant la 26a Caminada a la llum de la lluna

Si ho desitges pots recordar la caminada celebrada el 2019.