VI Reconeixements Ànima amb el lliurament del premi Abba Melaku

VI Reconeixements Ànima amb el lliurament del premi Abba Melaku

El CIS Ángel Olaran i l’Ajuntament de Mollerussa celebren els VI Reconeixements Ànima amb el lliurament del premi Abba Melaku. Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, en honor a Àngel Pujol, es celebraran el divendres 3 de desembre, a les 8 del vespre, al Teatre L’Amistat de Mollerussa. L’entrada serà lliure i respectant les actuals mesures de seguretat de la Covid-19. També es podrà veure l’Acte en streaming.

L’acte estarà presidit per la Hble. Sra. Victòria Alsina i Burgués, consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.

Enguany, a causa de la situació de la pandèmia de la Covid-19, els Reconeixements Ànima tampoc no es durant a terme en el marc de la tradicional Vetllada solidària. Repetiran el format de l’anterior edició. La distinció que es lliurarà serà única, la corresponent al premi internacional Reconeixement Ànima Abba Melaku.

Els reconeixements, amb caràcter honorífic i anuals, serveixen per a premiar la solidaritat i preservar la figura d’Àngel Pujol.

Veure aquí l’Acte Ànima Abba Melaku en directe o enregistrat:

Accedir per veure l’Acte des de YouTube
VI Reconeixements Ànima amb el lliurament del premi Abba Melaku

Lliurament del premi internacional Ànima Abba Melaku a Amina Hussein

L’Acte dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa es celebra el divendres 3 de desembre. Amina Hussein guardonada amb el VI Reconeixement Ànima Abba Melaku després de ser elegida guanyadora per un Jurat qualificat. La periodista i activista kurda és defensora de la llibertat i la sobirania del poble kurd i una veu crítica amb les polítiques europees en la crisi dels refugiats. És també una defensora dels drets de la dona. L’Acte va ser presentat als mitjans de comunicació.

Reconeixements en memòria d’Àngel Pujol

Els Reconeixements Ànima són en memòria d’Àngel Pujol, qui va dedicar els seus darrers anys a construir esperances de vida al costat del Pare Ángel Olaran, a qui va conèixer l’any 2005 a Wukro, en la regió del Tigray del nord d’Etiòpia. Entre ells va sorgir una sincera amistat que va fructificar amb la creació del Col·lectiu de Suport a Ángel Olaran. Més endavant, l’any 2009 va crear la Fundació Privada Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran per donar suport al programa “Wukro Social Development Program (WSDP)” amb ajuda als orfes, ancians, malalts de Sida, etc. Actualment, des de la Fundació és segueix recollint fons per quan sigui possible incrementar l’ajuda a la població de Wukro després de més d’un any de conflicte bèl·lic al Tigray.

Àngel Pujol Gorné, que va néixer a Mollerussa (Lleida) l’any 1947, ens deixava inesperadament, de sobte, despés de patir una aturada cardíaca fulminant la nit del 14 de gener de 2015 que va acabar amb la vida del qui fou fundador, president i ànima del CIS Ángel OlaranLa seva obra més perdurable va ser construir esperances de vida al costat del Pare Ángel Olaran.

Amb la col·laboració de

Coordinadora Lleida-Logo

Publicació Segre, 24 de novembre de 2021

VI Reconeixements Ànima - Amina Hussein - Segre 24-11-2021

Publicació Segre, 4 de desembre de 2021

Publicació La Mañana, 5 de desembre de 2021

Publicació El Pla, 8 de desembre de 2021