El gran Cagatió de Nadal de Mollerussa Comercial

El gran Cagatió de Nadal de Mollerussa Comercial

L’Associació Mollerussa Comercial un any va organitzar ‘El gran Cagatió de Nadal de Mollerussa Comercial’ per als més petits i petites. El cagatió es va fer el diumenge dia 20 de desembre a la tarda i hi van participar 334 nens i nenes.

El-gran-cagatio-de-Nadal-de-Mollerussa-Comercial-2015

Tots els nens i nenes que van voler fer cagar el Tió ho van fer a la Plaça Major de Mollerussa i també van tenir la possibilitat de col·laborar amb la nostra Fundación Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran amb el donatiu d’1 € solidari. Amb aquesta participació, van obtenir un regal solidari per haver ajudat als projectes humanitaris que relitza el missioner Ángel Olaran al nord d’Etiòpia.

El gran Cagatió de Nadal de Mollerussa Comercial 2015-2

El gran Cagatió de Nadal de Mollerussa Comercial 2015-3

Podeu veure el vídeo de Mollerussa TV en aquest enllaç: La plaça Major, epicentre de la solidaritat amb el Cagatió de Molleussa Comercial.

El gran Cagatió de Nadal de Mollerussa Comercial

No hi ha dubte que és una molt encertada iniciativa de l’Associació Mollerussa Comercial per a fer feliços als infants de la ciutat i dels pobles de la comarca i alhora ser solidaris també amb la gent més desfavorida de Wukro, Etiòpia.

El cagatió és una tradició molt arrelada

El Tió de Nadal és un dels elements de la Mitologia catalana i una tradició molt arrelada a Catalunya, així com a l’Aragó, a Occitània i a Andorra.

Quan es fa cagar el Tió de Nadal?

El Tió es fa cagar per la Nit de Nadal o el mateix dia 25 de desembre. Se’l colpeja per torns o plegats al ritme de la cançó o vers oportú, dels quals existeixen múltiples variants. Aquest procediment es repeteix fins que el tió no caga més, o bé, fins que caga algun objecte que així ho indica, com una arengada ben salada, carbó, un all, una ceba, o bé es pixa a terra.

Una bona manera de començar les vacances va ser amb el gran cagatió de Nadal de Mollerussa Comercial.

Moltes gràcies a tots per participar d’aquesta iniciativa solidària!

Deixeu un comentari