Caminada Popular Aitona 2019 en benefici del CIS Angel Olaran

Caminada Popular Aitona 2019 en benefici del CIS Angel Olaran

Aitona va celebrar aquest diumenge 10 de març amb gran èxit de participació -més de 600 persones- la seva VIII Caminada Popular Aitona 2019 en benefici del CIS Angel Olaran sota l’organització de l’Ajuntament d’Aitonai el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. També amb la col·laboració de diferents associacions de la localitat del Segrià i nombrosos voluntaris -més de 50-. Va ser un matí esportiu, solidari i amb un entorn paisatgístic del poble d’Aitona que va encantar als participants. La Caminada és solidària perquè els beneficis es destinen a la nostra Fundació per ajudar la labor del Pare Olaran a Wukro, al nord d’Etiòpia. Moltes gràcies a totes i tots per fer-la possible!

Una Caminada que s’ha convertit amb el pas dels anys i amb l’esforç dels organitzadors i voluntàries en una activitat lúdica, esportiva i solidària de referència del calendari aitonenc, i alhora també lleidatana per la important participació. A més, els participants gaudeixen d’un recorregut privilegiat pels camps de presseguers coincidint amb l’esclat de la floració i amb l’inici de la campanya de la flor.

 

Benvinguda i sortida

Abel Mestre, regidor d’esports de l’Ajuntament d’Aitona, i Josep Maria Pujol, president del CIS Ángel Olaran, van donar la benvinguda als participants a la Caminada i van agrair a totes i a tots la seva participació. Així com van donar les gràcies als patrocinadors, col·laboradors i a la tasca de les més de 50 persones d’entitats i del poble d’Aitona que van fer possible amb el seu voluntariat que tot sortís d’allò més bé. Enhorabona pel bon treball, esforç i moltíssimes gràcies!

Podeu veure les imatges fent clic sobre: Fotos Caminada Aitona 2019

 

Una Caminada per a tothom

La Caminada comptarà amb 3 rutes classificades segons la dificultat. Començarà a les 9.30 hores del matí. De les 8.30 a les 9.20 h es podran acabar de fer les darreres acreditacions, i posteriorment, tindrà lloc la sortida. La sortida i l’arribada serà davant de la Llar d’Infants, a la plaça del Pavelló Poliesportiu. El preu solidari anticipat de participació en qualsevol de les rutes serà de 6 € (anticipades fins el 7 de març) i de 8 € el mateix diumenge de la caminada, al punt de lliurament d’acreditacions, de 8.30 a 9.20 h.

Caminada Popular Aitona 2019 en benefici del CIS Angel Olaran

Inscripcions i més informació

Es podia fer la inscripció via online en l’enllaç al web de l’Ajuntament d’Aitona.

Les inscripcions anticipades presencials també es podien fer fins el dia 7 de març (últim dia d’inscripció anticipada) a les oficines de l’Ajuntament d’Aitona de dilluns a divendres de les 8:00 a les 13:00 omplint la butlleta d’inscripció i efectuant el pagament en efectiu.

També es pot fer la inscripció el mateix dia de la caminada, de les 8:30 a les 9:20 del matí al punt de lliurament d’acreditacions.

Els telèfons de l’Ajuntament d’Aitona: 973 794 010 / 685141958 per completar la informació.

Preu solidari en benefici del CIS Ángel Olaran

El preu solidari anticipat de participació en qualsevol de les 3 rutes és de 6 €. El preu solidari el mateix dia de la caminada és de 8 €. Els beneficis de la VIII Caminada Popular Aitona 2019 a favor del CIS Angel Olaran es destinen a projectes socials i humanitaris del Pare Olaran a Etiòpia, com el de protecció dels orfes i persones vulnerables de Wukro.

Rutes

La VIII Caminada Popular Aitona 2019 comptarà, com ja es tradició, amb 3 rutes alternatives per gaudir de la diversitat paisatgística entre arbres fruiters, aquest any amb flor, espai forestal de gran atractiu i camins de vegetació. Al llarg del recorregut hi ha avituallament de sólids i líquids, així com punts d’assistència.

Ruta curta

Aproximadament 9,5 Km Dificultat baixa-mitjana. Començant per la ruta de l’arbre amb Flor de Fruiturisme arribarem a l’altura de les mitjanes allargant un tram més en direcció a Soses fins al Salt de la Clamor, des d’on retornarem direcció al poble. Desnivell acumulat 19 m (78m a 126 m). Ruta circular. Ruta per pares amb nens i gent gran.

Curta: Ruta Curta

Ruta mitjana

15,50 KM, dificultat mitjana-alta.Aprox. 15,5 Km. Dificultat mitjana-alta. Al arribar al poble de la ruta mitjana podem seguir en direcció a Montefiu on vorejant la Serra arribarem al camí de Xerell. Al creuament de camins entre el Camí de Saidí i el de les Ànimes podrem recuperar forces i emprendre la tornada cap al punt de sortida. Desnivell acumulat de 124 m (78 a 178m). Ruta circular. Ruta indicada per a tothomo.

Mitjana: Ruta Mitjana

Ruta Llarga

21,5 KM, dificultat alta. Aprox. 21,5 Km. Dificultat mitjana-Alta. Des del punt anterior seguirem direcció Serra Brisa on la pujarem i  la baixarem per l’altre vessant direcció ermita de Sant Joan. En aquest punt emprendrem el retorn cap a la vila a través de la Serra Llarga. Desnivell acumulat 224m (78 a 220m). Ruta circular.

Llarga: Ruta Llarga

Més informació a tenir en compte

La sortida serà del pavelló poliesportiu. L’entrega d’acreditacions començarà a les 8.30 h.

Tots aquells que necessitin abandonar la caminada abans de finalitzar tenen a la seva disposició mitjans per fer-ho.

El recorregut està degudament senyalitzat; s’ha de respectar i seguir el recorregut. Si algú se’n surt, l’organització no se’n fa responsable.

Els animals de companyia han d’anar lligats.

Els participants menors d’edat han d’anar acompanyats pels pares, mares o tutors.

Es demana que s’extremi la precaució al creuar la carretera, sobretot aquelles persones que acompanyin els menors.

Es recomana portar calçat i roba adequada.

L’organització no es fa responsable de les persones que no estiguin inscrites.

És imprescindible passar pels controls de sortida i d’arribada per tal de recollir les credencials.

Es demana de respectar l’entorn natural del recorregut i no embrutar-lo amb les vostres deixalles.

Si per qualsevol motiu la caminada no pogués celebrar-se aquest dia, es farà el dia 31 de març (no es faran devolucions).

Moltes gràcies a tothom!

Moltes gràcies a l’Ajuntament d’Aitona i a totes les persones que organitzen i col·laboren en la VIII Caminada Popular d’Aitona, i a totes i tots els que hi participaran i faran possible una nova edició d’aquesta fantàstica activitat esportiva i solidària.

Publicació Premsa Diari Segre amb la imatge de la VIII Caminada

2019-03-11 Diari Segre-Aitona en flor

Imatges Caminada 2018, amb presència d’Ángel Olaran

Caminada Popular Aitona 2019 en benefici del CIS Angel Olaran

Podeu veure totes les imatges de la Caminada 2018 clicant sobre Fotos de la Caminada Popular d’Aitona 2018.

Imatges Caminada 2017

Podeu veure totes les imatges de la Caminada 2017 clicant sobre Fotos de la Caminada Popular d’Aitona 2017

Imatges Caminada 2016

Podeu veure totes les fotos de la Caminada del 2016 en aquest enllaç: V Caminada Popular Aitona 2016 solidària