24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

El divendres dia 7 de juliol de 2017, a partir de les 10 de la nit, es va celebrar la 24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa amb la inscripció d’un mil·ler de persones. El Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran participa en aquesta tradicional caminada que organitza l’Associació Atlètica Xafatolls conjuntament amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa. Una #CaminadaMollerussa d’uns 10 km de camí de terra i pla. La sortida i l’arribada és des del Parc Municipal. Es camina cap al Salt del Duran i es torna al Parc Municipal de Mollerussa.

La 24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa compta amb la tradicional activitat de sensibilització sobre les dificultats que tenen moltes persones arreu del món de tenir l’aigua a l’abast. Una activitat de sensibilització sobre la importància del que és disposar d’aquest bé tan necessari per poder viure. Es repetirà la mateixa campanya que en les dues anteriors edicions: ‘Porta l’aigua solidària’.

24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

La Caminada és una de les activitats que formen part de Les Quatre Llunes, activitats d’estiu de Mollerussa, que es celebren durant els mesos de juny, juliol i agost.

Podeu veure les imatges d’aquesta edició de la Caminada clicant sobre fotos de la Caminada 2017.

24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa

En què consiteix l’activitat de sensibilització: ‘Porta l’aigua solidària’

A Wukro, Etiòpia, no tenen tant l’aigua al seu abast com la tenim nosaltres. Per tant, ens podem posar-nos a la seva pell i saber l’esforç que han de fer per aconseguir-la.

Wukro-Etiòpia

Una nena de Wukro participant en les tasques de reg dels arbres. Els boscos de Wukro existeixen per l’esforç d’omplir i transportar regadores d’aigua a mà.

Una estona abans de la sortida de la 24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa, just després de recollir la polsera de participació, s’entrega una ampolla d’aigua plena. L’ampolla és per portar-la des de l’anada fins a la tornada. Es pot aprofitar per beure durant el recorregut. El trajecte en el que es porta plena és per adonar-se de l’esforç que resulta de caminar amb un pes a sobre, encara que no sigui una garrafa de 5 kg o més… Posar-se a la pell dels que transporten l’aigua i, amb més quantitat, i ho fan per necessitat.

La iniciativa implica que la gent tingui més conciència de què hi ha moltes persones al món que no disposen d’aigua potable com nosaltres. L’exemple et tenim a Wukro, la població del nord d’Etiòpia on el missioner Ángel Olaran ajuda aquella gent amb els seus projectes humanitaris i socials. Allí desenvolupa la seva labor amb el suport de nombroses ONG’s internacionals, entre aquestes, hi és el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

La teva implicació i el teu compromís fa possible que els nostres espònsors facin donacions per ajudar a paliar la manca d’aigua a Wukro, Etiòpia. La nostra finalitat és conscienciar i fer ressò de la falta d’aigua. També és necessari, aconseguir el màxim suport per a lluitar contra l’escassetat de l’aigua.

El fet que hi hagi molt gent que participi a la #CaminadaMollerussa fa que els infants prenguin partit en aquesta iniciativa solidària i aprenguin de què no tots els nens i nenes del món tenen l’aigua només obrint l’aixeca de la seva casa, per exemple.

Molt agraïts

Des del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran estem molt agraïts per la gran implicació tant de l’Associació Atlètica Xafatolls com de l’Ajuntament de Mollerussa en aquesta iniciativa solidària que va començar al 2015. Per això, només podem donar-los les gràcies i felicitar-los per l’èxit que any darrera any té la Caminada a la llum de la lluna.

A més, també cal destacar i agraïr als nostres espònsors que donen suport a aquesta activitat de sensibilització i que la seva implicació és fer una donació solidària per a Wukro, Etiòpia, i ajudar als projectes del missioner Ángel Olaran.

Moltes gràcies als nostres espònsors solidaris!

24a Caminada a la llum de la lluna-CIS Angel Olaran

Presentació als mitjans de comunicació

La 24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa ha estat presentada en roda de premsa als mitjans de comunicació aquest matí de dimarts 4 de juliol de 2017.

El president de l’Associació Atlètica Xafatolls, Juli Niubó, va explicar en què consistirà l’activitat d’aquest any. També ha comentat que l’objetiu d’aquest any és aconseguir també arribar a 1.200 inscripcions. A més ha explicat com a novetat d’enguany “la participació del Diables de Mollerussa a la sortida de la caminada i en diferents punts del recorregut. Hi haurà actuacions de foc”. L’activitat  ha estat explicada per Juli Niubó, amb la presència del coordinador de la regidoria Jordi Aymerich i del tècnic Ricard Pastó.

Per la seva part, Bernat Díaz, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Mollerussa, ha destacat la importància de la Caminada per la ciutat amb l’organització de l‘Associació Atlètica Xafatolls i la col·laboració del Centre d’Iniciatives Solidàries. Díaz ha disculpat l’absència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que no ho ha pogut estar-hi present en aquesta ocasió.

24a Caminada a la llum de la lluna-presentacio-1

24a Caminada a la llum de la lluna-presentacio-4

24a Caminada a la llum de la lluna-presentacio-3

D’altra banda, el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, ha manifestat “la importància de què tothom faci l’esforç de portar l’aigua perquè és una bona manera de sensibilitzar-se i solidaritzar-se amb Wukro, Etiòpia, i amb altres persones del món que no tenen l’aigua al seu abast com tenim nosaltres. És una bonica iniciativa i que estem molt contents que l’Ajuntament i l’Associació Atlètica Xafatolls ens la deixin dur a terme en aquesta ja tradicional Caminada”. També ha explicat que “els participants que desitgin col·laborar amb la nostra iniciativa de ‘Porta l’aigua solidària’ se’ls obsequiarà amb un clauer en finalitzar la seva caminada quan facin entrega de l’ampolla buida”.

24a Caminada a la llum de la lluna-presentacio-2

Implicat i participa a la 24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa!

Apunta’t a la 24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa!

Resum del Reglament Caminada 2017 a tenir en compte

La Caminada-cursa és NO COMPETITIVA oberta a tothom sense distinció de categoria, sexe ni edat. No hi haurà cap tipus de classificació ni premis.

No es permet fer-ho amb bicicleta o vehicles a motor.

La distància serà de 10 Km. per camí de terra i pla, que es podran fer corrent, caminant o marxant, sempre per la part esquerra del camí. S’aconsella, per motius de seguretat, utilitzar el camí principal i no utilitzar la banqueta del canal. Es recomana portar una llanterna o frontal.

Recorregut 24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa:

Parc Municipal, Ctra. de Miralcamp, Av. del Canal, Camí de Belianes, Banqueta del Canal, Salt del Duran i tornada al Parc Municipal.

Hi haura una polsera fluorescent, samarreta de record, avituallament líquid (al Salt del Duran), entrepà i beure per a a tots els participants amb polsera-dorsal.

És obligatori portar durant tot el recorregut la polsera identificativa.

Inscripcions i preus

Les inscripcions es poden fer a: La piscina coberta (Ctra. Miralcamp, 5), Comercial Solé-Valls (Av. del Canal), Llibreria Dalmases (C. Jacint Verdaguer, 5) i Serveis Roselló, (Av. del Canal).

El preu de la inscripció serà de 5 € anticipada i 7 € el mateix dia de la Caminada.

Les inscripcions es tancaran 2 hores abans de la sortida o bé quan s’arribi als 1.200 inscrits.

Acceptació del reglament i responsabilitats

Pel sol fet de participar-hi s’accepta el reglament, i el que s’escau fora d’ell, roman sota la decissió de l’0rganització.

L’organització declina tota responsabilitat quan als diferents perjudicis que la participació en la cursa pot aportar als inscrits.

Moltes gràcies per participar a la 24a Caminada a la llum de la lluna a Molleussa!!

24a Caminada a la llum de la lluna-inscipcio1

24 Caminada a la llum de la lluna-inscripcio2

Inscripcions 24a Caminada a la llum de la lluna

L’aigua, com a protagonista

L’activitat Porta l’aigua solidària reparteix 1008 ampolles de 0,5cl i 1008 ampolles de 0,33cl.

Porta aigua solidaria-2017-1

Porta aigua solidaria-2017-2

Recull de Premsa

12-07-17 Segre-El Pla-Caminada-2

Cartell per al record

 24a Caminada a la llum de la lluna a Mollerussa